JBL Go 2 VS JBL Clip 3: яку обрати?

29/04/2020

Якщо ви шукаєте компактну Bluetooth-колонку, то в мережі серед варіантів вибору ви точно зустрінете дві моделі від компанії JBL — Go 2 та Clip 3. Кожна з них — це ледь не витвір мистецтва, тому дана стаття не про те, щоб сказати, що одна погана, а інша хороша, бо обидві колонки чудові, я перевірив, але для того, щоб ви могли поглянути на них з різних сторін їхніх можливостей та обрати, яка буде кращим варіантом саме для вас.

КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН

JBL Go 2

В коробці разом з колонкою ви знайдете лише кабель Micro-USB та інструкцію, а зрештою більш нічого і не потрібно, лише одне засмучує, що JBL продовжує у своїх пристроях використовувати micro-USB, а не Type-C. Порівняно з попередньою версією колонка суттєво додала в естетичності. Гострі кути стали заокругленими. Вона, як раніше виконана у формі невеликого прямокутника і без проблем поміститься у внутрішню кишеню верхнього одягу, перевіряв на джинсовці. 

Купить JBL Go 2

На передній панелі є решітка з великим логотипом JBL. На задній панелі логотип втиснутий в корпус, а не написаний фарбою. Якщо поставити колонку на торець, то вона стоятиме надійно, оскільки в JBL потурбувалися про те, щоб поставити прорезинені ніжки. Однак це не єдине положення в якому колонка може відтворювати звук, бо її без проблем можна покласти на “спинку”. Взагалі, цей “музичний брусок” ідеально підійде для використання в домашніх умовах: поставити на робочому столі, на кухні, на підвіконні, на приліжкову тумбу. Завдяки захисту по стандарту IPX7 колонка без проблем витримає краплі дощу, бризки з басейну або випадкове розлиття рідини, але плавати з нею ми не рекомендуємо, хоча в рекламних матеріалах JBL можна зустріти кадри, коли колонка повністю під водою.

Купить JBL Go 2

В плані вибору кольору JBL ніколи не була скупою, тому Go 2 доступна аж в 12 кольорах. Я думаю, що серед них знайдеться саме той, який вам до смаку. У нас на огляді колонка синього кольору і, якщо чесно, якби в мене була б можливість обирати, то я б обрав саме синю. Дуже насичений колір на якому майже непомітні забруднення та відбитки пальців.

Купить JBL Go 2

JBL Сlip 3

Комплектація цієї колонки аналогічна, як у Go 2, але от сама колонка кардинально відрізняється. Відмінною рисою колонок Clip є наявність карабіну для закріплення на рюкзаку чи будь-якому іншому місці. Колонка кругла і по всьому боковому краю має металеву окантовку, яка переходить в карабін. Таке рішення додає для колонки естетичності та надійності. Передня частина колонки, де знаходиться динамік вкрита міцною тканиною, яка нам добре знайома по інших моделях колонок JBL. Також на передній частині розташувався логотип JBL, який злегка втоплений в тканину. До речі, логотип це один з найпростіших способів відрізнити оригінал від неоригіналу в колонках JBL. В підробках та копіях він зазвичай розташований несиметрично до інших елементів корпусу, буває так, що він не “втоплений” в корпус чи має інший колір.

Купить JBL Clip 3

Якщо ви подумали, що ви не так часто користуєтеся рюкзаками, то мені така колонка не актуальна, не поспішайте, бо на зворотній стороні колонки є прорезинена частина та 4 мініатюрні ніжки на яких вона може міцно стояти на столі динаміком вверх. Однак, якщо рюкзак з вами скрізь, як наприклад у мене, то карабін стане вашим кращим другом.

Купить JBL Go 2 Купить JBL Clip 3

Ви можете також вчепити колонку до велосипеду. Взявши її з собою на дачу ви можете повісити її на будь-який шнур чи навіть гілля дерев та продовжувати роботу, але вже з улюбленим треками. Щодо захисту, то тут теж все гаразд він аналогічний, як в JBL Go 2 — IPX7. 

Купить JBL Clip 3

ЕЛЕМЕНТИ КЕРУВАННЯ ТА РОЗ’ЄМИ

JBL Go 2

Всі елементи керування розміщені на верхній частині в один ряд. Перша клавіша відповідає за увімкнення та вимкнення колонки з характерним JBL-звуком. Далі є клавіша bluetooth, яку потрібно натиснути тоді, коли ви збираєтесь приєднати колонку до смартфону, щоб вона була видима. Наступні клавіші відповідають за збільшення та зменшення гучності, а остання — play/pause.

Купить JBL Go 2

За товстою заглушкою приховано два роз’єми — micro-USB для заряджання та mini-jack 3,5 мм.

Купить JBL Go 2

JBL Сlip 3

У Clip 3 ситуація з клавішами та роз’ємами схожа, але вони розташовані в різних місцях. На тканині, на передній панелі розташовані 3 клавіші: зменшення гучності, плей/пауза, збільшення гучності. На боковій панелі є клавіша живлення та клавіша активації bluetooth.

Купить JBL Clip 3

Заглушка тут ще масивніша, ніж JBL Go 2, але за нею такі ж самі ро’єми — micro-USB та mini-jack. Важко сказати, наскільки актуальним сьогодні ще є підключення через аудіокабель, але цей роз’єм тут нікому не заважає, то як додаткова фішка нехай буде.

Купить JBL Clip 3

ЗВУЧАННЯ

JBL Go 2

Перше, що варто розуміти, що в JBL Go 2 відбувся реальний апгрейд в плані звуку порівняно з JBL Go першого покоління. Тому, якщо вам серед різноманіття колонок JBL сподобалися саме Go, то однозначно варто брати другу версію. При відтворенні колонка не хрипить навіть на максимальній гучності. Для домашнього використання її більш, ніж достатньо, а от на подвір’ї хотілося б щось потужніше. Незважаючи на мініатюрний корпус тут навіть є натяк на баси. Щодо технічних характеристик, то клонка має 40 мм динамік, його номінальна вихідна потужність 3,1 Вт. Співвідношення “сигнал-шум” — 80 дБ.

Купить JBL Go 2

JBL Сlip 3

З Clip 3 ситуація анаогічна, як і з Go 2, тобто однозначно варто оновлюватись, якщо у вас зараз Clip 2, бо колонка отримала більш свіжий дизайн та кращий звук. Її номінальна вихідна потужність 3,3 Вт. Вона також має 40 мм динамік. Звучить колонка дуже об’ємно. Співвідношення “сигнал-шум” — 80 дБ. Версія bluetooth 4.2, а у JBL Go 2 — 4.1. На практиці з’єднання не розривалося взагалі. Лише, коли я виходив за межі дії bluetooth. 

Купить JBL Clip 3

АВТОНОМНІСТЬ

JBL Go 2

В режимі відтворення музики за словами виробника колонка може працювати протягом 5 годин. На практиці цей показник підтвердився, щоправда гучність весь час не перевищувала 60-70%. Щоб колонка зарядилася на максимум потрібно 2,5 години.

Купить JBL Go 2 Купить JBL Clip 3

JBL Сlip 3

Колонка має більш масивний корпус, ніж JBL Go 2, а тому і об’єм батареї тут 1000 мАг, проти 730 мАг у JBL Go 2. В автономному режимі колонка може працювати до 10 годин. Якщо гучність буде меншою за 50%, то колонка буде працювати навіть 11 годин. Через більший об’єм батареї зарядка теж триває довше — 3 години.

Купить JBL Clip 3

ВИСНОВКИ

JBL Go 2 та JBL Clip 3 — найбільш компактні колонки від американської компанії, купувати їх рекомендуємо лише в перевірених точках продажу, оскільки найбільшою небезпекою є потрапити на підробку. Яку колонку серед цих двох обирати? Якщо ви ведете активний спосіб життя, часто подорожуєте, часто носите рюкзак, то обирайте Clip 3, бо вона має чудову автономність на рівні 10 годин, захист від вологи, який знадобиться в тривалих походах, а ключова фішка — карабін за допомогою якого колонку можна прикріпити до рюкзака, сумки чи будь-якого іншого спорядження.

Якщо ви шукаєте компактну колонку для домашнього використання з чудовим звучанням, яку в будь-який момент можна взяти з собою обирайте Go 2.

Читайте також:

Читайте також:
Огляд портативної колонки Bang & Olufsen Beosound Explore: переваги та недоліки
Датська компанія Bang & Olufsen виготовляє акустику преміум класу, яка коштує від десятків до сотень тисяч доларів. Bang & Olufsen — це про 100-річну історію і увагу до найменших деталей. Увага до дрібниць в супер дорогому сегменті зрозуміла, але як щодо більш доступних колонок від цього бре
01/09/2022
Bang & Olufsen: столітня історія аудіопристроїв преміум-класу
Bang & Olufsen — це датська компанія, яка була заснована у 1925 році. Назва компанії сформувалася з прізвищ двох засновників, якими стали Пітер Банг та Свен Олуфсен. Від початку Пітер Банг був сконцентрований та технологіях, а Свен Олуфсен працював над тим, щоб розвивати бізнесову частину. Сп
20/08/2022
Смарт-техніка від Momax: Xiaomi більше не ТОП за свої гроші?
Momax — компанія, яка на ринку розумної електроніки майже 20 років (з 2003 року). Назва бренду складається з двох слів Mo — MObile, max — MAX. Велика частина продуктів Momax отримали MFi-сертифікацію (Made for iPhone, iPad, iPod) від Apple. Компанія пропонує понад 3000 тисячі різноманітних найменува
23/06/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?