Mercusys - обладнання для організації Wi-Fi мережі

04/04/2018

Компанія Mercusys - це досить молодий китайський виробник, який існує з 2013 року.  Mercusys позиціонується на виробництві основного мережевого обладнання: Wi-Fi маршрутизаторів, адаптерів, підсилювачів сигналу, точок доступу і SOHO-комутаторів.

Завдяки тому, що компанія все ще бореться за “своє місце під сонцем” у середовищі із високим рівнем конкуренції, у користувачів є змога придбати їх продукцію без завищених цін і з хорошими параметрами.

У даному огляді, ми ознайомимо із основною продукцією Mercusys, серед якої ви зможете знайти привабливі варіанти для організації Wi-Fi мережі вдома чи в офісі.

SOHO сегмент – у чому відмінність?

Почнем з того, що представлені нижче пристрої відносяться до так званого SOHO сегменту. Тобто дані роутери застосовуються для домашнього використання чи встановлюються у офіси, де працює невелика кількість працівників. Тому якщо ви у пошуках обладнання для побудови складних мереж корпоративного класу, врахуйте, що дана продукція для цього не передбачена.

 

сохо сегмент.jpg

 

Рішення для організації бездротових мереж

Відкриття огляду було покладено на представника найбільш популярних пристроїв серед мережевого обладнання - Wi-Fi маршрутизаторів.

Mercusys MW305R_V2

 

первій.jpg

 

Mercusys MW305R_V2 - це друга генерація роутеру, який від першого покоління відрізняється наявністю додаткової третьої антени. Роутер підтримує стандарт 802.11n та забезпечує швидкість передачі даних 300 Мбіт/с, що відмінно підходить для відпочинку за переглядом відео у високій якості, онлайн-ігор та завантаження файлів великого розміру. Для користувачів, які вперше купляють дану модель не треба буде хвилюватися за налаштування, адже воно не займе багато часу та зусиль, завдяки передбаченому веб-інтерфейсу.  Усередині компактного корпусу працює чіпсет від MediaTek, тому пристрій достатньо потужний для своєї вартості.

Mercusys MW325R

 

другий.jpg

 

Більш дорогою моделлю, яка має трохи покращені функції є MW325R. Даний роутер має вже 4-и антени, які гарантують велику площу покриття, виробником зазначається цифра у 500 квадратних метрів. Швидкість передачі даних аналогічна до попереднього роутеру - 300 Мбіт/с, потужні антени працюють без збоїв, тому перегляд фільмів чи онлайн-ігри не будуть зупинені через нестабільне підключення. Цікаво, що пристрій може працювати у декількох режимах - повторювач (репітер), роутер, точка доступу, а також він має функцію батьківського контролю та надійне шифрування даних. Чіпсет у даному пристрої вже зроблений компанією Qualcomm, що для великої кількості користувачів є перевагою. Враховуючи, що різниця у вартості даної моделі із попередньою незначна, а от начинка має відмінності, не дивно, що дана модель є популярним вибором.

Mercusys AC1200

 

третий.jpg

 

Для більш вибагливих користувачів із просунутими вимогами до організації бездротової мережі, у компанії Mercusys є хороший варіант –  роутер Mercusys AC1200. Даний пристрій вже підтримує найсучасніше покоління Wi-Fi стандарту 802.11ac, а також має збільшену швидкість передачі даних, ніж попередники - до 1200 Мбіт/с. Цього вистачить для найбільш плавних онлайн-ігор і максимального комфортного перегляду відео у високій якості. Роутер є дводіапазонним, тобто на одній частоті 2.4 ГГц користувач зможе виконувати прості задачі, наприклад листуватися у пошті і разом з тим на частоті 5 ГГц дивитися потокове відео. Роутер обладнаний 4-ма антенами, підтримує гостьову мережу і, як попередні пристрої має простий інтерфейс для налаштування.

Mercusys AC1200 вигідно купляти тим користувачам, які мають сучасну техніку із підтримкою Wi-Fi останнього покоління. У даному випадку буде відчутна збільшена швидкість передачі даних.  

Mercusys MW300RE

 

усилитель.jpg

 

Для організації бездротової мережі, інколи одного роутеру не вистачає, тому в асортименті фірми також є пристрої, які називаються підсилювачами сигналу. Mercusys MW300RE - це компактний пристрій, який дозволить розширити зону покриття Wi-Fi, а також зменшити інтерференцію сигналу для більш стабільного та надійного підключення.

Класика підключення через кабель

 

pasted image 0 (6).jpg1_pasted image 0 (7).jpg

 

У деяких невеликих офісах для збереження максимально можливої швидкості передачі даних використовують дротове підключення до мережі. Для її організації та відсутності купи кабелів на підлозі компанія Mercusys створила комутатори - пристрої, які зручно розширюють можливості підключення. У асортименті представлені два варіанти - на 5 та 8 портів RJ45, швидкістю передачі 10/100 Мбіт/с та підтримкою Plug and Play. Комутатори Mercusys виготовлені у компактних габаритах, що дозволяє встановлювати їх у будь-якому місці офісу, навіть якщо у приміщенні не багато вільного місця.

Міні-пристрої для вирішення максі-проблем

 

1_pasted image 0 (8).jpg

 

Бувають і такі ситуації, що у ноутбуці чи ПК виходить з ладу модуль бездротового зв’язку. Якщо у користувача не має часу та ресурсів на його швидкий ремонт, компанія Mercusys має рішення у вигляді Wi-Fi адаптеру Mercusys MW300UM. Даний невеличкий пристрій, який нагадує флешку дозволить не тільки  підключитися до мережі із швидкістю 300 Мбіт/с, але й перетворити ваш ноутбук на Wi-Fi точку доступу, при наявному підключенні лептопа до інтернету через кабель.

У підсумку, рішень для організації підключення до мережі безліч - наші офіси та оселі точно не будуть не цивілізованими островами без зв’язку. Обрати найбільш привабливий для себе варіант можна у каталозі інтернет-магазину КТС.

Читайте також: 

Читайте також:
ТОП роутерів зі стабільним з'єднанням: для квартири, будинку чи офісу
Без чого на сьогоднішній день вже неможливо уявити свого життя? Все правильно, без інтернету:) Для роботи, розваг, перегляду контенту чи навіть прочитання новин — для всього потрібне інтернет-з’єднання. Але підключити справді швидкісний інтернет додому або на офіс — непроста задача, бо ж окрім круто
15/06/2022
ТОП-5 бюджетних Wi-Fi-роутерів для квартири, будинку та офісу
Провести швидкісний інтернет додому чи на работу — це лише півділа, потрібно ще й розподілити його між усіма користувачами. Тим більше, до настільних ПК, ноутбуків і смартфонів останнім часом додалася розумна побутова техніка. Серцем, яке качає інтернет між усіми клієнтськими пристроями є бездротови
25/10/2021
Система Mesh: сучасна технологія для Wi-Fi-мереж
Потреба у швидкому та далекобійному інтернеті спонукає змінювати громіздкі багатоантенні, наче дикобраз, роутери на елегантні та стильні на вигляд Mesh-системи. Це сучасна технологія для Wi-Fi-мереж, що складається з кількох компактних модулів, розміщених в різних кінцях будинку чи офісу. Вона суттє
07/06/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?