ТОП роутерів зі стабільним з'єднанням: для квартири, будинку чи офісу

15/06/2022

Без чого на сьогоднішній день вже неможливо уявити свого життя? Все правильно, без інтернету:) Для роботи, розваг, перегляду контенту чи навіть прочитання новин — для всього потрібне інтернет-з’єднання. Але підключити справді швидкісний інтернет додому або на офіс — непроста задача, бо ж окрім крутого інтернет-провайдера потрібно ще й обрати роутер, який «потягне» навіть складні завантаження. І поки Starlink в Україні лише розпочали роботу, а супутниковий інтернет ще не став новим мейнстримом, роутер — це просто маст хев для підключення до однієї мережі декількох гаджетів. Ми створили підбірку ТОП маршрутизаторів для невеликої квартири, приватного будинку чи офісу зі стабільним та швидким з’єднанням. 

Маршрутизатори для маленької квартири

1. Xiaomi MiRouter 4c

Ідеальний бюджетний варіант для приміщень невеликих площ. Роутер має класичний дизайн, що чудово впишеться у будь-який інтер’єр. Чотири зовнішні всеспрямовані антени з коефіцієнтом посилення 5dBi забезпечують стабільний сигнал і надійне з'єднання. Забезпечений трьома кабельними мережними портами класу Fast Ethernet (один WAN і два LAN, до 100 Мбіт/с). Завдяки фірмовому додатку, можна легко контролювати захист мережі та з’єднання із будь-якої точки світу.  Роутер має надійний захист особистих даних від злому, вірусних атак, крадіжки інформації, впливу різних шкідливих сайтів. Також гаджети безпосередньо інтегруються у домашню мережу і всього можна підключити до 64 різних пристроїв. 

Xiaomi MiRouter 4c.jpg

2. Netis W1

Роутер Netis W1 виконаний у класичному для бюджетних роутерів Netis форм-факторі із пластику світло-сірого кольору з двома незнімними антенами посиленням 5 Дб кожна, які забезпечують широку зону покриття бездротової мережі. На борту є 1 WAN-порт та 2 LAN-порти зі швидкістю передачі даних до 100 Мбіт/сек. Бездротовий модуль у Netis W1 однодіапазонний — Wi-Fi 802.11 b/g/n, що працює на частоті 2,4 ГГц і дозволяє передавати дані бездротовим каналом на швидкості до 300 Мбіт/сек. Доступні режими маршрутизатора, повторювача сигналу та мосту. Є режим Multi-SSID з можливістю трансляції до 3 мереж Wi-Fi для себе, друзів або гостей. У налаштуваннях Netis W1 також є всі необхідні можливості захисту мережі від несанкціонованого доступу, сучасні протоколи шифрування даних тощо. Роутер швидко вмикається та підключається до мережі завдяки наявності відповідної функції. Керування параметрами здійснюється через веб-інтерфейс налаштувань.

Netis W1.jpg

3. TP-Link TL-WR841N

TL-WR841N – це високошвидкісний Wi-Fi роутер, сумісний із Wi-Fi стандартами 802.11 b/g/n. На основі технології 802.11n, він забезпечує швидкість до 300 Мбіт/с, що без жодних зупинок дозволяє дивитися HD-відео, грати в онлайн-ігри та завантажувати файли великого розміру. Роутер має 3 режими точок доступу: перетворює існуючу дротову мережу в бездротову , режим розширення діапазону, що дозволяє збільшити існуюче покриття бездротової мережі та режим WISP для підключення  до мережі провайдера по бездротовій мережі в необхідних вам зонах бездротового зв'язку. Завдяки зручному мобільному додатку Tether можна керувати налаштуваннями з будь-якого смартфона на Android та iOS, у тому числі батьківським контролем та контролем доступу.

TP-Link TL-WR841N.jpeg

Маршрутизатори для квартири на 3-4 кімнати

1. TP-Link Archer C54

Домашній Wi-Fi у компактному корпусі, що має два діапазони, які дозволять підключити нові пристрої до більш швидкого та точного діапазону 5 ГГц, тоді як стандартний діапазон 2,4 ГГц забезпечить ширше покриття та стабільне підключення для всіх інших пристроїв. Завдяки чотирьом зовнішнім високопродуктивним антенам, користувач має доступ до інтернет-з’єднання у будь-якій точці квартири, а технологія Beamforming дозволить виявити пристрої та спрямовувати концентрований сигнал у їхньому напрямку, навіть якщо вони далеко або мають низьку потужність.

Роутер ідеально взаємодіє одразу з декількома пристроями, завдяки вбудованій технології MU-MIMO — одночасний перегляд потокових відео на двох різних пристроях буде таким ж плавним, як якщо було б підключено тільки один пристрій, за умови, що це дозволяє пропускна спроможність тарифного плану інтернет‑провайдера. Завдяки зручному додатку Tether можна з легкістю та максимально швидко налаштувати маршрутизатор та керувати налаштуваннями мережі з будь-якого пристрою, що працює на Android або iOS.

1_TP-Link Archer C54.jpg

2. Tenda AC5 V3.0

Tenda AC5 v3.0 — це двохдіапазонний Wi-Fi - маршрутизатор, що здатний забезпечити високошвидкісним доступом до інтернет-мережі на сумарній швидкості до 1167 мбіт/с. (5ГГц - 867 мбіт/с., 2,4ГГц - 300 мбіт/с.). Роутер має дизайн в стилі крила кажана (чи плаща Бетмена), притаманний старшим моделям Tenda. Процесор хоч і одноядерний Realtek, зате 1-гігагерцовий архітектури MIPS. Має вже три вихідні 100-мегабітні порти Ethernet та чотири довгі направлені антени, які дозволяють точно націлитися на клієнтський пристрій. До того ж, підтримується технологія Beamforming+, щоб Wi-Fi-сигнал легко оминав перешкоди, як то колони чи меблі. AC5 підтримує протокол IPv6, що дозволяє значно знизити час на передачу даних і мінімізувати часові проміжки для забезпечення більш стабільної мережі під час онлайн ігор. Додаток Tenda WiFi App дозволяє швидко та легко налаштувати бездротову мережу, а також керувати нею. Маршрутизатор підтримує функцію Client Filter, IPTV, приховування SSID даних, підтримує WPA2 та гостьову мережу. 

Tenda AC5 V3.0.jpg

3. Xiaomi Mi Router 4A Gigabit

Це простий та компактний роутер, завдяки чому його легко розміщувати та переміщувати відповідно до робочого простору. На відміну від попередніх поколінь Wi-Fi-маршрутизаторів, Xiaomi 4A Gigabit оснащений 128 МБ оперативної пам'яті та двоядерним процесором із частотою роботи 880 МГц. Завдяки чотирьом антенам (2 антени 6 дБі та 2 антени 5 дБі) та підтримці роботи на частотах 2.4 ГГц та 5 ГГц протокол IEEE 802.11AC, роутер забезпечує швидку передачу сигналу до 1167 Мбіт/с, широке охоплення та високу швидкість роботи. 2 порти LAN і 1 WAN перевершують звичайні пристрої Wi-Fi, це порти Giga-WAN і Giga-LAN — високошвидкісна локальна мережа, швидкість передачі даних до 1000 Мбіт/с, тобто кожну секунду передаватиме 1 мільярд біт. Крім того, завдяки функції зворотної підтримки Giga-LAN, популярні мережі 10 Мбіт/с Ethernet та 100 Мбіт/с Ethernet можуть бути підключені до магістралі Gigabit Ethernet. До того ж, Gigabit Router має можливість синхронізувати пристрої Smart Home.

Wi-Fi Xiaomi Mi Router 4A Gigabit.jpg

Маршрутизатори для будинку

1.TP-Link Deco M4 Mesh 2-pack

Для Wi-Fi покриття в усьому будинку Deco M4 використовує технологію TP-Link Mesh. Завдяки нерозривному з'єднанню кілька модулів утворюють єдину домашню мережу зі стабільним та  швидкісним з’єднанням на площі до 370 квадратних метрів. Пристрої системи разом утворюють єдину Wi-Fi мережу, тож ваш смартфон або планшет буде автоматично підключатися до Deco M4 на найбільшій швидкості в будь-якій точці вашого будинку, забезпечуючи безперервне з'єднання. Гнучкий та мультифункціональний Deco M4 можна використовувати як маршрутизатор або точку доступу. Налаштування Mesh-системи виконується швидко і легко завдяки зручному додатку Deco. У ньому також можна керувати Wi-Fi з дому або віддалено — можливості перегляду та пріоритизація підключених пристроїв, налаштування гостьової мережі тощо. Система також підтримує голосове управління Alexa для керування голосовими командами.

TP-Link Deco M4 Mesh 2-pack.jpg

2. LinkSys Velop WHW0102 2Pack

Система Velop з технологією Intelligent Mesh — це відзначена нагородами сімейна Wi-Fi-система, призначена для створення швидкісного та стабільного підключення до інтернету навіть у великих приміщеннях.. На відміну від звичайних маршрутизаторів, які потребують спеціальних модулів для розширення покриття, кожен модуль Velop здатний забезпечувати потужний сигнал Wi-Fi у всьому будинку. Модель може одночасно працювати з двома частотними діапазонами 2,4 ГГц і 5 ГГц, вміє сама оновлювати прошивки, підтримує функції батьківського контролю, гостьового доступу, Amazon Alexa і 802.11b, a, g, n і ac мережеві стандарти. Всередину бездротового маршрутизатора помістили модуль Bluetooth 4.1, 3 антени з MU-MIMO 716 МГц Quad Core процесор і 256 МБ DDR3 оперативної пам'яті, тоді як назовні вивели 2 гігабітних Ethernet-порту з автоматичним визначенням WAN і LAN каналів.

Система сама організує та оптимізує свою роботу — вона знаходить найшвидший доступ до інтернету, щоб створити стабільне покриття Wi-Fi у всіх точках приміщення. Якщо потрібно додатково підвищити швидкість і надійність домашньої мережі, можна об'єднати кілька модулів, використовуючи бездротове підключення або Ethernet. Найсучасніші засоби безпеки дозволяють блокувати контент та зупиняти доступ до інтернету на час вечері або виконання домашніх завдань, до прикладу. Система підтримує будь-які швидкісні характеристики та всі типи обладнання, що надається інтернет-провайдерами. Просте налаштування через програму Linksys дозволить вам почати роботу за лічені хвилини.

LinkSys Velop WHW0102 White 2Pack.jpg

3. ASUS RT-AX92U2PACK

ASUS AiMesh AX6100 WiFi System – це перша у світі mesh-система новітнього бездротового стандарту Wi-Fi 6 (802.11ax), яка здатна забезпечити стабільний сигнал в кожному куточку великого дому. Для зв’язку між двома вузлами системи, якими є маршрутизатори RT-AX92U, також використовується з'єднання Wi-Fi 802.11ax зі швидкістю до 4804 Мбіт/с. Система складається з двох вузлів, кожен із яких є тридіапазонним бездротовим маршрутизатором RT-AX92U з антеною конфігурацією 4х4. Використовуючи широкі канали зв’язку (160 МГц) і квадратурну модуляцію 1024-QAM*, ці маршрутизатори будуть обмінюватися даними з клієнтськими пристроями в 2,7 рази швидше, ніж моделі стандарту 802.11ac з аналогічною антеною конфігурацією.

Також AiMesh AX6100 має систему інформаційної безпеки AiProtection Pro на основі розробок компанії Trend Micro™, яка забезпечує захист від інтернет-загроз для всіх підключених до нього цифрових пристроїв. За допомогою функції батьківського контролю можна задати розклад доступу в Інтернет. Також є можливість повністю заблокувати небажані веб-сайти й мобільні програми. Завдяки технології AiMesh ця система захисту доступна всім пристроям в мережі незалежно від того, до якого з маршрутизаторів RT-AX92U підключено конкретний пристрій.

Окрім цього система має функцію, що 100% «зайде» геймерам, а саме —  подвійне геймерське прискорення. Швидкість мережевої гри залежить від маршруту, яким надсилаються пакети з даними на сервер. Технологія Gamers Private Network від компанії wtfast служить для автоматичної оптимізації цього маршруту та мінімізації лагів. У маршрутизаторі RT-AX92U також реалізована функція Adaptive QoS, яка дозволяє надати ігровим програмам максимальний пріоритет при використанні інтернет-каналу.

ASUS RT-AX92U2PACK.jpg

Маршрутизатори для офісу

1. MikroTik hAP AC3

Це двохдіапазонний Wi-Fi роутер на 5 гігабітних мережевих портів. Він оснащений зовнішніми антенами з високим посиленням, які забезпечують якісне Wi-Fi покриття у найвіддаленіших куточках офісного приміщення. Маршрутизатор працює на потужному 4-х ядерному процесорі IPQ-4019 із тактовою частотою 716 MHz та має 256 MB оперативної пам'яті. Відповідно такі характеристики забезпечують стабільну роботу навіть  на великих площах із багатьма стінами. Додатково є 128 МБ NAND пам'яті та повнорозмірний USB-порт, який можна використовувати для додавання додаткового сховища. Головною особливістю моделі є зовнішні антени спеціальної конструкції з високим коефіцієнтом підсилення та чудовим покриттям, що забезпечать надійне та стабільне бездротове з'єднання в кожній кімнаті. Посилення антени для 2,4 ГГц становить 3 dBi, а для 5 ГГц – 5.5 dBi.

MikroTik hAP AC3.jpg

2. ASUS RT-AC66U

ASUS RT-AC66U — один з перших на українському ринку бездротових маршрутизаторів, що підтримує стандарт Wi-Fi 802.11ac. Завдяки можливості одночасної роботи в двох частотних діапазонах (2,4 і 5 ГГц) зі швидкістю 450 Мбіт/с та 1300 Мбіт/с відповідно, RT-AC66U B1 забезпечує загальну швидкість передачі даних у бездротовій мережі на рівні 1750 Мбіт/с. За високу швидкість обробки даних в ASUS RT-AC66U B1 відповідає двоядерний процесор, тому відтворення потокового HD-відео завжди буде плавним, «лаги» в онлайн-іграх – мінімальними, а якість звуку інтернет-телефонії – ідеальною. Маршрутизатор RT-AC66U B1 має два порти USB, один з яких відповідає високошвидкісному стандарту USB 3.0. Підключивши до них USB-сумісні пристрої, можна легко перетворити цей маршрутизатор на файл-або принт-сервер, а також спільно використовувати 3G/4G-підключення до інтернету. Технологія AiMesh дозволяє об'єднати декілька маршрутизаторів ASUS в єдину мережу Wi-Fi для всього приміщення, яким би великим воно не було. При цьому, купуючи новий маршрутизатор не доведеться викидати старий! У рамках мережі AiMesh користувач отримує централізований контроль над усіма маршрутизаторами і автоматичне перемикання між пристроями. AiMesh – це надійність мережі Wi-Fi. А також за допомогою окремої програми ASUS Router для мобільних пристроїв з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом можна змінювати налаштування маршрутизатора, виконувати контроль мережевого трафіку, діагностувати проблеми підключення, оновлювати код прошивки. 

                                                                                  ASUS RT-AC66U.jpg

 

Читайте також:
ТОП-5 бюджетних Wi-Fi-роутерів для квартири, будинку та офісу
Провести швидкісний інтернет додому чи на работу — це лише півділа, потрібно ще й розподілити його між усіма користувачами. Тим більше, до настільних ПК, ноутбуків і смартфонів останнім часом додалася розумна побутова техніка. Серцем, яке качає інтернет між усіми клієнтськими пристроями є бездротови
25/10/2021
Система Mesh: сучасна технологія для Wi-Fi-мереж
Потреба у швидкому та далекобійному інтернеті спонукає змінювати громіздкі багатоантенні, наче дикобраз, роутери на елегантні та стильні на вигляд Mesh-системи. Це сучасна технологія для Wi-Fi-мереж, що складається з кількох компактних модулів, розміщених в різних кінцях будинку чи офісу. Вона суттє
07/06/2021
ТОП-5 роутерів від 300 грн. до 2500 грн.
Бездротовий доступ до мережі сьогодні така ж необхідність, як гречка під час карантину. Якщо ви не геймер, то підключення до інтернету через кабель вже видається дуже незручним заняттям. Зважаючи на те, що ми вже спробували, що таке 3G та 4G, коли можна дивитися потокове відео з YouTube чи пряму тра
29/05/2020
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?