ТОП-5 бюджетних Wi-Fi-роутерів для квартири, будинку та офісу

25/10/2021

Провести швидкісний інтернет додому чи на работу — це лише півділа, потрібно ще й розподілити його між усіма користувачами. Тим більше, до настільних ПК, ноутбуків і смартфонів останнім часом додалася розумна побутова техніка. Серцем, яке качає інтернет між усіми клієнтськими пристроями є бездротовий маршрутизатор або, як його ще називають, Wi-Fi роутер. Ми підібрали п'ять недорогих моделей, які допоможуть організувати інтернет-мережу як для маленької сім'ї, так і для великого робочого колективу.

Routers.jpg

Mercusys AC10

Mercusys AC10 — найдоступніший роутер з підтримкою стандарту бездротового зв'язку Wi-Fi 5, він же AC. Вміє транслювати як у частотному діапазоні 5 ГГц зі швидкістю до 867 Мбіт/с, так і на 2.4 ГГц при 300 Мбіт/с. Нижча частота, з одного боку, сильніше зашумлена побутовою технікою, але, з іншого, у півтора рази дальнобійніша. Має роутер всього два LAN-виходи і малопотужний процесор, тому підходить лише для невеликої кількості одночасно підключених дротових та бездротових клієнтів, проте має зручний додаток для налаштування прямо зі смартфона.

Mercusys AC10.jpg

Tenda AC5 v3.0

Tenda AC5 v3.0 — оновлена ревізія одного з найпопулярніших бюджетних AC-роутерів (867 + 300 Мбіт/с). Новинка отримала дизайн в стилі крила кажана (чи плаща Бетмена), притаманний старшим моделям Tenda. Процесор хоч і одноядерний Realtek, зате 1-гігагерцовий архітектури MIPS. Має вже три вихідні 100-мегабітні порти Ethernet та чотири довгі направлені антени, які дозволяють точно націлитися на клієнтський пристрій. До того ж, підтримується технологія Beamforming+, щоб Wi-Fi-сигнал легко оминав перешкоди, як то колони чи меблі.

Tenda AC5 v3.0.jpg

TP-Link Archer C64

TP-Link Archer C64 — один з найдоступніших гігабітних роутерів, як по кабелю, так і по радіозв'язку. Має один WAN-вхід і чотири LAN-виходи, усі зі швидкістю 1000 Мбіт/с. А бездротовий зв'язок реалізований Wi-Fi AC-867 Мбіт/с та Wi-Fi N-300 Мбіт/с, того сумарно отримує 1200 Мбіт/с. Звісно ж, такі швидкості можна отримати лише в безпосередній близькості від роутера, тоді як з ростом відстані інтернет буде сповільнюватися. Процесор представлений одноядерним двохпоточних рішенням MediaTek MIPS з частотою 1.2 ГГц.

TP-Link Archer C64.jpg

Xiaomi Wi-Fi Mi AloT Router AX1800

Xiaomi Wi-Fi Mi AloT Router AX1800 — дуже доступний роутер з підтримкою найновішого стандарту Wi-Fi 6, він же AX. У двухпоточному режимі MIMO 2x2 5 ГГц може видати до 1200 Мбіт/с на один клієнтський пристрій. І здатен паралельно транслювати 2.4-ГГц Wi-Fi зі швидкістю до 600 Мбіт/с. Вдвічі більша швидкість N-стандарту особливо корисна для пристроїв розумного дому, які є частиною концепції «інтернету речей», скорочено IoT. Спеціально для них у роутера, окрім чотирьох зовнішніх антен, є ще й внутрішня п'ята, а процесор Qualcomm має аж чотири ядра ARM Cortex-A53 1.2 ГГц.

Xiaomi WiFi Mi AloT Router AX1800.jpg

ASUS RT-AC58U

ASUS RT-AC58U — розрахований на одночасне підключення великої кількості клієнтів роутер. Має чотириядерний процесор Qualcomm Cortex-A7 0.7 ГГц та аж 128 МБ оперативної пам'яті. Швидкість Wi-Fi дорівнює 867 і 600 Мбіт/с для 5 і 2.4 ГГц частоти відповідно. На додачу до чотирьох гігабітних вихідних Ethernet-портів є ще й порт USB 2.0 для підключення зовнішніх дисків безпосередньо до роутера. Це дозволяє швидко обмінюватися документами та дивитися фільми на будь-якому з клієнтських пристроїв, будь то смартфон, ноутбук чи смарт-телевізор.

ASUS RT-AC58U.jpg

 

Читайте також:
ТОП роутерів зі стабільним з'єднанням: для квартири, будинку чи офісу
Без чого на сьогоднішній день вже неможливо уявити свого життя? Все правильно, без інтернету:) Для роботи, розваг, перегляду контенту чи навіть прочитання новин — для всього потрібне інтернет-з’єднання. Але підключити справді швидкісний інтернет додому або на офіс — непроста задача, бо ж окрім круто
15/06/2022
Система Mesh: сучасна технологія для Wi-Fi-мереж
Потреба у швидкому та далекобійному інтернеті спонукає змінювати громіздкі багатоантенні, наче дикобраз, роутери на елегантні та стильні на вигляд Mesh-системи. Це сучасна технологія для Wi-Fi-мереж, що складається з кількох компактних модулів, розміщених в різних кінцях будинку чи офісу. Вона суттє
07/06/2021
ТОП-5 роутерів від 300 грн. до 2500 грн.
Бездротовий доступ до мережі сьогодні така ж необхідність, як гречка під час карантину. Якщо ви не геймер, то підключення до інтернету через кабель вже видається дуже незручним заняттям. Зважаючи на те, що ми вже спробували, що таке 3G та 4G, коли можна дивитися потокове відео з YouTube чи пряму тра
29/05/2020
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?