Оновлення ноутбуків Apple, а також коротко про macOS Catalina

10/07/2019

Вже традиційно для компанії відбулося оновлення MacBook Air і MacBook Pro, а також був знятий з виробництва MacBook 12 - компактна модель, в якій уперше компанія використала сумнозвісну клавіатура “метелик”,  USB Type-C і прибрала підсвітку логотипа яблука на кришці. Такий крок можна пояснити бажанням виробника уникнути внутрішньої конкуренції даної моделі з оновленим MacBook Air, а також сприянню просуванню iPad Pro, який позиціонують як повноцінний робочий інструмент. 

Оновлення ноутбуків не змінили їх зовнішніх виглядів, щоправда в найбільш базовій версії MacBook Pro відтепер присутній Touch Bar і Touch ID (раніше користувачі могли отримати сенсорну панель Touch Bar, купуючи тільки просунуті конфігурації). 

тач бар.jpg

MacBook Pro став більш продуктивним - у начинку додали процесори 8-го покоління. Оновлений MacBook Air стане більш комфортним для тривалої роботи, адже буде поставлятися з технологією True Tone (оптимізація яскравості і температури підсвітки екрану в залежності від умов роботи), яку підтримують топові смартфони бренду. 

І ще одним покращенням стало оновлення клавіатури - аналогічне тому, що отримали оновлені пристрої у травні 2019 року. Можливо в цих оновлених версіях користувачі будуть мати менше ситуацій із залипанням клавіш, яке стало великою проблемою для роботи і для репутації компанії, особливо після відомої статті журналістки “The Wall Street Journal”. В публікації про проблеми механізму “метелик” автор навела версію статті без виправлених помилок, які здійснені через залипання деяких клавіш. 

Оновлення пристроїв без проведення презентацій є трохи нетиповим для бренду, але у мережі прихильники Apple розводять чутки про те, що компанія зосереджує всі свої ресурси на сервісах, які були анонсовані раніше - Apple TV+, Apple News+ і ігровий Apple Arcade. Більше про сервіси можете дізнатися у матеріалі про презентацію 25 березня: "Коротко про презентацію Apple"

сервіси.jpg

До речі, 3-го червня була анонсована нова операційна система macOS Catalina, реліз якої очікується теж восени.

каталина.jpg

Якщо коротко, то macOS Catalina отримає:

1. функцію Sidecar - можливість використання дисплею iPad для розширення робочого простору Mac;

расширение екрана.jpg

2. звичний iTunes трансформується в не менш відомі Apple Music, «Подкасти» і Apple TV;
3. програми з iPad будуть легко адаптуватися в програми на Mac, тобто буде підтримуватися програма для декількох платформ;
4. оновлення отримають базові програми «Фотографії», «Нотатки», «Нагадування» і браузер Safari;
5. аналогічно до оновлення iOS, на macOS Catalina можна буде переглянути "Екранний час" і з'явиться підтримка Find My (пошук ноутбука без його підключення до інтернета);

Нагадаємо й про інші "тихі" оновлення компанії. Такими стали друге покоління Apple AirPods (посилання на статтю про навушники), планшети iPad mini і iPad Air (матеріал про планшети тут) і навіть відомі моноблоки iMac (про ці чудо-машини читайте тут). Чомусь складається таке враження, що Apple готує щось надзвичайно цікаве на осінь, адже там будуть представлені і нові iPhone, і сервіси. Однак багато інсайдерів налаштовують на те, що революційно смартфон буде змінений у 2020 році, а поки не варто очікувати чогось проривного у дизайні гаджета. Що ж будемо слідкувати за новинами разом, підписуйтесь на нашу сторінку у FB та Instagram:

 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?