Коротко про презентацію Apple

26/03/2019

Компанія Apple змогла здивувати знову - і зараз вона це зробила не тільки представленими сервісами у Каліфорнії 25 березня, але й тим, що за тиждень до оголошеного заходу показала на сайті оновлені планшети, моноблоки та навушники. Сама ж презентація цілком і повністю була присвячена новим стрімінговим сервісам і власному платіжному сервісу - це просто тотальна "Apple-трансформація"=).

Що за сервіси?

За участі всесвітньо відомих зірок телебачення та кіно, популярних режисерів і акторів, компанія презентувала сервіс Apple TV+. Він буде включати в себе оригінальний контент різних жанрів, над яким працюватимуть такі режисери як Стівен Спілберг та Джей Джей Абрамс.

apple_tv1.jpg

Багато зірок виходило на сцену протягом презентації, що змушує повірити у масштабність проекту компанії та, звичайно, привертає увагу світу до каліфорнійського заходу. Apple заявляє, що сервіс запустить свою роботу вже цієї осені, але як він буде працювати у нас в Україні невідомо, адже багато користувачів Apple TV знають, скільки каналів і додатків можуть бути обмеженими регіонально і без американського аккаунту отримати до них доступ неможливо. Такими ж відкритими залишаються питання і для іншої пари сервісів Apple Arcade і Apple News+.

1_apple_com__2_650x410.jpg

З назв сервісів зрозуміло, що перший стосується віртуальних розваг і компанія заявляє про 100 нових ігор, які будуть вражати графікою та сюжетом. Важливо, що сервіс є кросплатформним і одна підписка відкриватиме доступ до усіх ігор. Другий сервіс Apple News+ буде включати найпопулярніші видання та журнали різних сфер (від виданння про моду до бізнесових журналів типу The Wall Street Journal). У одному сервісі будуть об'єднані найулюбленіші журнали і компанія наголошує на найбільш важливому - приватності. У підписках не буде реклами і дані про вас не будуть розповсюджуватися для рекламодавців. 

1_original_macbook-ipad-pro-iphone-x-apple-news-app-hero.jpg

Тема приватності максимально глибоко розкрилася у власному платіжному сервісі Apple Card. Вона буде доступна у всіх куточках світу, де вже працює всім відомий Apple Pay. По факту, буде формуватися "кредитна карта" на вашому смартфоні, яка не буде мати паролів і кодів, а буде повністю захищена системою електроного гаманця Apple. Використовуючи дану карту, власник зможе відслідковувати свої витрати, бачити карту із місцями, де здійснював покупки, а також отримувати кешбек розміром 2% за свої покупки. Перевагою сервіса наивають відсутність комісій при здійсненні міжнародних платежів. Час старту роботи Apple Card компанія називає літній період, коли буде доступний севріс у Європі та як він буде працювати в Україні побачимо згодом.

Apple-Card-Apples-Credit-Card-Goldman-Sachs-and-Mastercard-711x400.png

Підсумки

Багато, хто назвав цю презентацію Apple доволі нудною, адже ми всі звикли бачити грандіозні та революційні оновлення гаджетів, а тут все говорилося про щось нове та незрозуміле. Особисто я не погоджуюся з такою думкою - якщо ці сервіси дійсно запрацюють та продемонструють конкретні переваги перед конкурентами, то Apple може повністю змінити цілі структури ринків розваг, фінансів і банківський сектор. При тому, що компанія має вдалі кейси по сервісах, наприклад Apple Music. На мою думку, таким гігантам індустрії як Netflix і нещодавно представленому ігровому сервісу від Google - Stadia варто очікувати появу вагомого гравця і конкурента, який може власним брендом привернути увагу багатьох користувачів. Apple дозволить собі закріпитися у побуті користувачів фірмової техніки ще сильніше, зміцнюючи свою еко-систему і надаючи не тільки якісне залізо, а й добротні послуги. 

Будемо очікувати сервіси разом - слідкуйте за новинками разом з нами та підписуйтесь на сторінки у соціальних мережах: 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?