Лофт, вінтаж, хай тек - як “вписати” техніку в різні стилі інтер’єру?

17/10/2018

Вигляд власної оселі - важлива тема, особливо для тих, хто запланував ремонт чи купляє нове житло. У наших реаліях, коли гострі обмеження бюджету диктують умови планування, кожен намагається заощадити якомога більше коштів. Звичайно, що на побутовій техніці, яка є одним із основних функціональних елементів, економити не хочеться, як і на меблях, які відповідають за комфорт. Більше за все на статтю “урізання бюджета” підпадає декоративне оздоблення - воно не несе практичного значення, а вироби мистецтва ніколи не коштували мало. Воно відіграє естетичну роль, тому дуже часто залишається останнім пунктом, на який залишковим методом виділяються фінанси. 
Також, у моді максимальна функціональність житла - велика кількість статуеток чи ваз можуть заважати та створювати ефект захаращеності приміщення. Особливо, важливим питанням декор відіграє у маленьких приміщеннях - власники квартир із компактними кімнатами рахують кожен квадратний метр, максимально використовуючи простір. 

У даній статті, я хочу розглянути цікаві дизайнерські рішення, які дозволять не витрачати більше на облаштування оселі, а поєднати у техніці і функціональну, і естетичну ролі. 


Все зайве - на стіни

 

1 абзац +.jpg

Якщо побутову техніку на кухні можна вбудувати, то вся інша техніка залишається у сольному виконанні в кожній кімнаті. Телевізори, комп’ютери, колонки, принтери, кондиціонери - для більшості з них потрібно виділити цілий стіл чи, навіть кут кімнати, місце на стіні. Це забирає вільний простір і часто змінює загальний вигляд інтер’єру. Уявіть, гарні натяжні потолки, світлодіодну підсвітку по периметру стелі, вінтажне оздоблення меблів, килими і тут величезний телевізор із купою кабелів, тюнерів, приставок по центру кімнати. Усі старання зробити приміщення стильним можуть зійти нанівець. 
Першим, що може покращити організацію телевізора - його монтаж на стіну. Якщо він володіє тонким корпусом, як наприклад моделі від Kivi, то на стіні буде виглядати легко та не буде надто виступати над поверхнею. Конструктивні елементи у вигляді спеціальних отворів для організації кабелів дозволять розмістити їх непомітно, такими наприклад оснащуються телевізори Samsung

 

кабели +.jpg
Ще однією особливістю телевізорів даної марки є режим Ambient, завдяки якому телевізор може виступати елементом інтер’єру. Його можна налаштувати для статичного показу зображення, перетворюючи у картину, а можна отримувати інформацію на інтерактивному фоні або ж слухати музику. 

 

амб.jpg

Для фантазії обмежень існувати не буде - тонкі рамки сучасних моделей дозволять досягти “прозорого ефекту”, якщо ви підберете зображення на екрані максимально ідентичними до стіни, особливо яскраво це буде виглядати на цегляному фоні, що притаманний трендовому дизайну приміщень у стилі лофт. 

амбиент 2 +.jpg

Аналогічним способом можна змінити розміщення монітору настільного ПК - для того, щоб кут перегляду залишався правильним, можна використовувати кронштейни із можливістю регулювання нахилу та повороту пристрою. Цікавими моделями для high-tech приміщень чи офісів дизайнерів будуть такі нестандартні монітори як ASUS.
MX27UC
чи Samsung C34J791. Вони пропонують не тільки сучасний дизайн і конструкції підставок, але й будуть надійними інструментами для роботи, адже оснащені спеціалізованими дисплеями для якісної передачі кольору. 

Звідки лине звук

 

лине звук.jpg

Ще одним елементом, який може впливати на вигляд оселі чи офісу може бути акустика. У разі, якщо використання конкретного виду колонок для ТВ чи ПК не є принциповим питанням, то можна придбати портативну акустику, яка б використовувалася для обох пристроїв одночасно. Звільнити більше простору можна взагалі придбавши телевізор із вбудованими колонками - відомі бренди типу LG, Sony чи Samsung пропонують високоякісну акустику, яка здатна замінити зовнішню систему. 
Організувати у просторі колонки можна теж не зовсім традиційним способом. По-перше, потрібно враховувати її правильну організацію, щоб відтворення звуку відбувалося без спотворень та резонансу від стін. 
Найбільш популярним рішенням є розміщення акустики окремою зоною поблизу телевізора, але також їх можна встановлювати на стіні, по периметру кімнати (особливо, коли купується система для домашнього кінотеатру) чи використовувати саундбар. Останній являє собою велику моноколонку, таку собі довгу панель із вбудованими динаміками усередині.

 

саундбар +.jpg

Він займає значно менше місця, а також не змушує довго думати над тим, де поставити сабвуфер та сателіти - саундбар має стояти навпроти глядача, щоб звук був спрямований на нього. Моделі подібних саундбарів бувають дуже компактними та тонкими, тому навіть в дуже витонченому інтер’єрі не будуть виглядати важко чи недоречно. 
Із класичним комп’ютером можна застосовувати 2.1 акустику - нестандартною за дизайном є BOSE Companion 50. При наявності великого та якісного монітору, така зв’язка ПК і акустики легко замінить, навіть телевізор, адже зможе використовуватися і для роботи, і для відпочинку. 

Менше техніки - більше можливостей 

 

минимализм +.jpg

 

При великому бажанні організувати простір максимально компактно, взагалі можна позбавитися від системного блоку в кімнаті. Звичайно, для цього непотрібно буде викидати свій комп’ютер - заміна настільним ПК є моноблок.

 

1_моноблок.jpg

Такий пристрій ідеально підійде для малих приміщень, а також позбавить великої кількості кабелів - при застосування бездротових клавіатури та мишки, потрібно буде підключати до мережі лише сам моноблок. Іншим варіантом є використання неттопа - розміри подібного пристрою є дуже малими, при тому що деякі моделі, як ASUS UN65U мають гарну стилізовану обробку корпусу, що може додавати робочому простору індивідуальності. 
Додатково радимо використовувати комплекти клавіатур і мишок для гармонійного вигляду кабінету чи робочої зони, адже єдиний стиль, в якому виконані пристрої не буде вибивати їх з загального фону. Також часто виробники створюють для конкретних серій ноутбуків фірмові мишки чи клавіатури, як приклад мишка Lenovo Yoga Golden чи Hewlett-Packard Spectre 500

Якщо ж людина використовує ноутбук, то потрібно знову повернутися до питання акустики. При роботі із ноутбуком, необхідність її використання часто відпадає, але, якщо користувач любить дивитися фільми і йому важлива гучність та потужність звуку, то можна придбати портативну акустику, яка живиться від USB порта. Хорошим прикладом може служити Dell AE215 - вона цікава і за стилем, і за звучанням. 
Взагалі акустика може вдало замінити декоративні елементи. Відомий бренд Marshall у кожній моделі продовжує фірмовий вінтажний стиль, який може вдало виглядати у аналогічному інтер’єрі. 

маршал +.jpg 

У портативних колонках дизайнери часто втілюють різноманітні матеріали та форми. Компактну акустику можна встановлювати на видному місці - журнальному столику чи полиці, щоб і був відчутний звук і для того, щоб вона відігравала художню роль. Для мінімалістичних кімнат вдало підійде Xiaomi Mi Bluetooth Speaker 2, а для підкреслення теплого домашнього стилю існує колонка із тканинним покриттям JoyRoom JR-M03.
У подібному дизайні створена і смарт-колонка від Google, яка може виступати не тільки пристроєм для відтворення музики, а й розумним помічником. Про неї детальніше можете познайомитися зі статті за посиланням.  

гугл +.jpg


Висновки 


Сподіваємось, наші поради допоможуть максимально ефективно та стильно організувати простір в офісі чи оселі. Нехай ваша техніка буде приносити не тільки користь, а й естетичне задоволення. Шукайте новинки цифрової техніки на сайті інтернет-магазину КТС

Читайте також: 

Читайте також:
Що таке сертифікація TÜV Rheinland і чому вона важлива?
Сертифікація продукції - це важливий процес, який гарантує, що продукція відповідає нормам безпеки та критеріям якості, які базуються на міжнародних стандартах. Великі компанії регулярно перевіряють свою продукцію. Така перевірка і сертифікація зазвичай проводиться сторонніми акредитованими організа
09/01/2024
Що таке інпут-лаг та ALLM?
Якщо ви бувалий геймер, то чітко розумієте, що таке інпут-лаг, однак якщо ви в цій сфері новачок, то в цій статті ми коротко пояснимо що таке input-lag та чому на це варто звернути увагу геймеру. Input-lag - це затримка введення. Якщо ще більше спростити, то це час, який проходить від моменту, коли
29/12/2023
Телевізор VS проектор: що вибрати?
Якщо ви в пошуках рішення для свого дому чи квартири, то цей матеріал допоможе вам розібратися в тому, що краще підійде саме для вас — телевізор чи проектор. Ми порівняємо характеристики телевізорів та проекторів в таких категоріях: розмір, якість зображення, роздільна здатність, передача кольору, л
20/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?