Три запитання до смарт-колонки Google Home Mini

11/06/2018

Bluetooth-колонки — це круто, але у 2018 році хочеться чогось більшого, ніж просто управління відтворенням зі смартфону. Хочеться, щоб колонки почали розуміти власника не лише через пряме керування, але навіть з “півслова”. Виробники розумної електроніки вже давно над цим працюють тому протягом останніх двох років на ринку з’явилися: Apple HomePod, Google Home, Amazon Echo, тощо.

До нас на огляд потрапила смарт-колонка Google Home Mini. Після декількох днів користування нею у нас з’явився ряд запитань на які ви отримаєте відповіді у статті.

Список запитань:

  • Чи варто купувати смарт-колонку зараз чи почекати рік-два для того, щоб ціна зменшилась і виробники усунули дрібні недоліки?
  • Чи потрібна вона враховуючи, що керування здійснюється тільки англійською мовою?
  • Смарт-колонка: для музики чи для управління розумною технікою в домі?

1. Купувати або чекати?

Звісно, можна чекати поки впаде ціна, поки девайс стане ще досконалішим та функціональнішим, але разом з падінням ціни та плином часу гаджети зістарівають і стають неактуальними. Щодня з’являються новинки розумної техніки і в очікуванні досконалого зразка можна обмежити себе у користуванні всіма зручностями, які розумна техніка дає своїм власникам вже сьогодні. Чудово, якщо у вас є bluetooth-колонка, але наскільки ж зручніше, прокинувшись зранку просто сказати: “Ok, Google! Play some music”, ніж шукати у смартфоні чи ноутбуці улюблений плейлист. Щоб збільшити гучність не потрібно тягнутися до колонки чи смартфону, а просто попросити про це “розумного асистента”.

Відповідь на питання: "Купувати чи чекати?" - КУПУВАТИ.

50_2.jpg

2. Англійська мова: перешкода чи мотивація?

Голосове управління здійснюється англійською мовою і багатьох користувачів це зупиняє перед покупкою. Чи все так складно і страшно? Насправді, ні. Щоб керувати смарт-колонкою непотрібно бути філологом з правильною вимовою та знанням граматики. Фрази, які вам доведеться використовувати найчастіше (увімкнути музику, збільшити гучність, вимкнути колонку, розповісти погоду, тощо) є у спеціальному додатку “HOME”, окрім того Google Home Mini розуміє власника навіть з акцентом (перевірено автором статті).

Щоб керування було більш точним та зручним ви можете вивчати нові команди англійською мовою. Чи є англійська мова перешкодою в плані зручності керування? Так, але це не настільки суттєво, щоб відмовитися від усіх зручностей, які дає колонка з голосовим управлінням. Тим більше, нікому не секрет, що компанія Google працює над тим, щоб в найближчому майбутньому смарт-колонка почала підтримувати російську мову, а можливо і українську. А поки рідної мови смарт-колонка не підтримує, то це мотивація для користувачів вчити та удосконалювати свою англійську.

Відповідь на питання: "Перешкода чи мотивація?" - ШВИДШЕ МОТИВАЦІЯ, НІЖ ПЕРЕШКОДА.

73_1.jpg

3. Музика чи керування розумним будинком?

“Мізки”, які отримала смарт-колонка у вигляді голосового асистента суттєво розширили її можливості. Тепер можна приєднати колонку до WI-FI-лампи та керувати кольором світла, його інтенсивністю і саме головне, що можна це робити голосом. Можна під’єднатися до кондиціонера та налаштувати температуру повітря в кімнаті, підключитися до телевізора на ОС Android та запускати YouTube, тощо. Керувати можна будь-якою технікою в домі, яка має приставку — smart.

Але при цьому всьому — це колонка, яка може і повинна відтворювати музику. Google Home Mini легко під’єднується до: Spotify, Play Music, тощо, а це означає, що у вас під рукою є величезна медіабібліотека.

Якщо говорити про якість відтворення музики, то смарт-колонка Google справляється з низькими та середніми частотами краще, ніж деякі bluetooth-колонки за аналогічну вартість, але має значно ширші можливості.

Відповідь на питання: "Музика чи керування розумним будинком?" - І ТЕ І ІНШЕ (обирати не потрібно, бо смарт-колонка чудово справляється з обома функціями).

37_3.jpg

Google Home Mini має достатньо сильних сторін включаючи вартість, щоб завоювати прихильність користувачів. Єдине, чого ще чекають користувачі від Google - підтримка української або хоча б російської мови для зручності керування та сприйняття. В будь-якому випадку, смарт-колонка з асистентом - це на рівень вище від звичайної bluetooth-колонки.

Читайте також:

Читайте також:
Огляд портативної колонки Bang & Olufsen Beosound Explore: переваги та недоліки
Датська компанія Bang & Olufsen виготовляє акустику преміум класу, яка коштує від десятків до сотень тисяч доларів. Bang & Olufsen — це про 100-річну історію і увагу до найменших деталей. Увага до дрібниць в супер дорогому сегменті зрозуміла, але як щодо більш доступних колонок від цього бре
01/09/2022
Bang & Olufsen: столітня історія аудіопристроїв преміум-класу
Bang & Olufsen — це датська компанія, яка була заснована у 1925 році. Назва компанії сформувалася з прізвищ двох засновників, якими стали Пітер Банг та Свен Олуфсен. Від початку Пітер Банг був сконцентрований та технологіях, а Свен Олуфсен працював над тим, щоб розвивати бізнесову частину. Сп
20/08/2022
Смарт-техніка від Momax: Xiaomi більше не ТОП за свої гроші?
Momax — компанія, яка на ринку розумної електроніки майже 20 років (з 2003 року). Назва бренду складається з двох слів Mo — MObile, max — MAX. Велика частина продуктів Momax отримали MFi-сертифікацію (Made for iPhone, iPad, iPod) від Apple. Компанія пропонує понад 3000 тисячі різноманітних найменува
23/06/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?