Колонки Anker SoundCore Rave та Rave Mini: реальний конкурент JBL?

20/02/2020

Компанія Anker щодня укріпляє свої позиції на ринку України, особливо в аудіосфері. Нещодавно в нас на огляді були навушники від цієї компанії, які справили чудове враження. Сьогодні у нас портативні колонки з надзвичайно широкими можливостями — Anker SoundCore Rave та Anker SoundCore Rave Mini. Що обрати: велику та потужну колонку Rave чи, все ж взяти більш компактну і легку, Rave Mini? Питання залишається відкритим, однак в цьому огляді ми хочемо поставити крапки над “і” представивши можливості кожної з них, щоб ви могли без вагань сказати: “Мені потрібна саме Rave” або “Мені цілком вистачить Rave Mini”.

Anker SoundCore Rave

КОРОБКА ТА КОМПЛЕКТАЦІЯ

Ще з огляду навушників я утвердився в думці, що для Anker дрібниць не існує, бо навіть коробка була виконана з найкращих матеріалів з преміальною поліграфією. З колонками Rave та Rave Mini ситуація аналогічна. Коробки яскраві, драйвові і на кожній з них відразу прописані ключові фішки та можливості. Коробка від Rave Mini ще й має зручну ручку для транспортування. Разом з колонками в комплекті є інструкція з підключення в якій розписано за яку дію, яка клавіша відповідає. В коробці Rave Mini ви можете знайти зарядний пристрій на 45W з нез’ємним кабелем. В комплекті до Rave є лише кабель, а сам блок, ймовірно, вже вбудований в колонку, бо місця для нього там більш, ніж достатньо.

Anker SoundCore Rave

Rave Mini має на нижній грані спеціальну різьбу, щоб її можна було поставити на штатив, я спробував це зробити і подумав, що було б дуже круто, якби в комплекті був штатив, щоб не шукати підвищення чи стіл кожного разу коли хочете увімкнути музику, а можна було б просто розкласти штатив і поставити на нього колонку. Для виїзду на річку, чи в ліс, чи на навіть на спортивний майданчик — це було б ідеальне рішення.

Anker SoundCore Rave

ДИЗАЙН: КРАСИВО ТА НАДІЙНО

Щодо матеріалів корпусу, то тут нічого екстраординарного — пластик та прорезинені елементи. До якості збірки питань немає, бо все на найвищому рівні. Обидві колонки можуть стояти вертикально, а також мають прорезинені ніжки, щоб їх можна було покласти в горизонтальне положення. Коли музика звучить на максимальній гучності колонки не ковзають. На обох колонках є спеціальна ручка для того, щоб їх було зручно переносити і транспортувати. Щодо ваги, то Rave Mini — 3,2 кг, а Rave — 9,8 кг., тому навіть тендітна дівчина легко справиться з переміщенням колонок.

Anker SoundCore Rave

Виробник також потурбувався про те, щоб забезпечити колонкам вологозахист. У Rave Mini — IPx7, а у Rave — IPx4. Тобто велика колонка Rave без проблем переживе потрапляння бризок з будь-якої сторони, а маленька Rave Mini може пережити навіть нетривале занурення в воду, але робити це ми вам категорично не рекомендуємо. На корпусі обох колонок під решіткою є елементи підсвіток, які створюють чудову світломузику, яка може мерехтіти в такт мелодіям, а може бути повністю керована вами чрез додаток.

Anker SoundCore Rave

КЛАВІШІ ТА РОЗ’ЄМИ

На верхньому торці обидві колонки мають “центр керування”, де розташовані всі клавіші та регулятори. А на задній стороні колонки під прорезиненою заглушкою розташувалися усі роз’єми. Почнемо з Rave Mini і підемо за годинниковою стрілкою, оскільки всі клавіші розташовані по колу:

  • увімкнення/вимкнення колонки;
  • клавіша bluetooth для спарювання;
  • клавіша джерела;
  • наступний трек;
  • збільшення гучності;
  • play/pause;
  • зменшення гучності;
  • попередній трек;
  • увімкнення/вимкнення підсвітки;
  • увімкнути/вимкнути Bass Up.

Anker SoundCore Rave

Щодо роз’ємів, то їх тут мінімум: USB-роз’єм, mini-jack 3,5 мм., роз’єм для зарядки.

Anker SoundCore Rave

В старшій версії колонки роз’ємів суттєво більше, а от з клавішами на корпусі ситуація аналогічна, за виключенням деяких деталей. З лівої сторони на верхньому торці розташувалася клавіша живлення, а над нею 4 індикатори, які сповіщають наскільки заряджена колонка. Трохи нижче від клавіші живлення розташувалася клавіша джерела відтворення, а нижче від неї клавіша bluetooth. На нижній лінії в один ряд розташувалися клавіші, які відповідають за play/pause, а також за перемикання між треками. З правої сторони на верхньому торці є клавіша, яка відповідає за увімкнення/вимкнення підсвітки, а також вже знайома нам клавіша Bass Up.

Anker SoundCore Rave

Дві ключові особливості, які має в керуванні старша версія — регулятор гучності та регулятор ехо-ефекту мікрофона. Регулятор гучності має дуже приємний хід, щоправда він не має ніяких обмежень та позначок, щоб розуміти, що звук на максимумі чи на мінімумі, а відповідно при увімкненні колонки відразу можна “нарватися” на дуже гучний звук. 

Anker SoundCore Rave

Щодо роз’ємів, то на задній панелі є спеціальна прорезинена кришка, яка щільно усе закриває, а під нею знаходяться наступні елементи:

  • роз’єм для зарядки;
  • повноцінний jack для підключення мікрофона;
  • 2 USB-роз’єми, один з них підтримує технологію IQ, яка забезпечить швидке заряджання ваших пристроїв;
  • 2 роз’єми Audio In та 2 роз’єми Audio Out.

Поруч роз’єму для мікрофона також є спеціальний отвір для скидання, який має відповідну позначку “reset”.

Anker SoundCore Rave

ДОДАТОК SOUNDCORE

Обидві колонки чудово співпрацюють з додатком, який нам вже добре знайомий по навушникам Anker, а саме SoundCore Liberty 2 Pro та SoundCore Liberty Air 2. Він простий та зрозумілий, а крім того, справді, красиво оформлений.

photo_2020-02-21_09-50-05.jpg photo_2020-02-21_09-50-21.jpg photo_2020-02-21_09-50-40.jpg photo_2020-02-21_09-50-44.jpg photo_2020-02-21_09-50-51.jpg

В додатку ви можете:

  • налаштувати стиль підсвітки під себе чи вимкнути її взагалі. Є окремий режим, який називається Light DJ, де ви можете керувати підсвіткою, як DJ керує музикою. Між іншим, підсвіткою все не обмежується, бо ви реально можете керувати різноманітними звуками і міксувати, як вам завгодно. 
  • налаштувати еквалайзер для відтворення “на дворі” або “в приміщенні”;
  • увімкнути/вимкнути технологію Bass Up;
  • зіграти декілька простеньких ігор, які вбудовані в додаток SoundCore;
  • монітори відсоток заряду батареї.

Загалом додаток додає цікавих фішок та зручності і зі своїм завданням справляється чудово. Між іншим, до кожної колонки ви можете підключити відразу два смартфони.

Anker SoundCore Rave

Anker SoundCore Rave

ЗВУК: В КРАЩИХ ТРАДИЦІЯХ ANKER

Як звучать ці колонки треба слухати вживу, бо на відео навряд чи можна передати насиченість і басовитість, а про гучність я взагалі не говорю. Щодо сухих цифр, то менша колонка має потужність 80 Вт, а більша 160 Вт, тобто вдвічі більше і насправді це відчувається. Старша колонка має в арсеналі 2 вуфера розміром 5.25 дюйма, 2 високочастотних динаміка по 2 дюйма кожен та фазоінвертор на протилежній стороні колонки.

Anker SoundCore Rave

В молодшій версії все набагато простіше є тільки один 5.25-дюймовий вуфер, 2-дюймовий високочастотний динамік і пасивний радіатор на 5.25 дюйма. До гучності питань немає, лише в меншій колонці порівняно з великою трохи втрачається глибина. Якщо ви увімкнете Bass Up, то реально відчуєте різницю. Ця технологія і окремі клавіші під неї тут точно не для галочки.

Anker SoundCore Rave

АВТОНОМНІСТЬ: ЗАРЯДЖАЄТЬСЯ І ЗАРЯДЖАЄ

Виробник заявляє, що Rave Mini може від одного заряду грати 18 годин, а Rave може грати цілу добу. Враховуючи реноме Anker на ринку портативних батарей ніхто і не сумнівався, що в їхніх колонках все буде на найвищому рівні в плані автономності, так і сталося.

Anker SoundCore Rave

Ємність батареї старшої моделі складає 20000 мАг, а молодшої 10000 мАг, ситуація аналогічна, як з потужністю. Від 0 до 100% колонки заряджаються приблизно за 4 години. Зважаючи на такі потужні акумулятори ці колонки з легкістю допоможуть вашим смарт-гаджетам відновити заряд батареї. На корпусі кожної колонки поруч з клавішею живлення є 4 індикатори, які відображають на скільки заряджена батарея.

Anker SoundCore Rave

ПІДСУМКОВА ДУМКА: ЯКУ ОБРАТИ?

Anker знову не підвели, тому обидві колонки, справді, варті уваги. Передусім, варто відмітити насичений, багатий звук на рівні колонок JBL зі схожими характеристиками. Для любителів глибокого і сильного басу є технологія Bass Up, а якщо ви хочете відчути себе діджеєм повністю керуючи не лише музикою, але й світлом, то ці колонки вам точно сподобаються. Окремих компліментів заслуговує автономність і можливість заряджати інші гаджети від колонок. 

Якщо ви шукаєте колонку для домашнього використання чи щоб інколи виїхати з друзями на природу, то вам цілком вистачить Anker SoundCore Rave Mini. Воно не забирає багато місця, достатньо легка та може стояти на штативі. 

Якщо ж вас цікавить колонка, яка може “прокачати” спортивний майданчик, чи якщо ви збираєтесь на кемпінг великою компанією, то варто придивитися до Anker SoundCore Rave. Її автономність (близько 24 годин) буде вам дуже доречною у кількаденних виїздах, а можливість підключити мікрофон та навіть налаштовувати “ефект ехо” точно сподобається для ваших друзів. Детальніше про колонки ви можете прочитати за посиланнями нижче, де ви можете і придбати будь-яку з них.

Читайте також:

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Hator Hyperpunk Truepods HD: бюджетні ігрові навушники з затримкою 40 мс та автономність 25 годин
Якщо ви шукаєте по-справжньому доступні бездротові навушники, то ви їх вже знайшли — Hator Hyperpunk Truepods HD. Ба більше, коли ми говоримо про доступність цих навушників, то мова не йде про урізання важливих функцій. Далі в огляді ви можете в цьому переконатися. КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН В коробці
24/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?