Порівняння TWS навушників Anker SoundCore: Life Note, Liberty Air 2, Liberty 2 Pro: що обрати?

23/01/2020

Слідкуючи за ринком TWS-навушників звернув увагу на бездротові “вуха” від Anker. Бренд достатньо іменитий, а суббренд SoundCore і взагалі добре себе зарекомендував у світі аудіо, однак я не можу назвати їх популярними і відомими для широкого загалу і сьогодні ми будемо це виправляти, бо насправді кожна з моделей, які сьогодні у нас на порівнянні вартує вашої уваги. Отож у нас на огляді: 

Фактично ми бачимо, що ціна від навушників до навушників зростає приблизно на 1000 грн., тому будемо розбиратися чи варто доплачувати за дорожчу версію і якщо так, то чому?

IMG_20200122_155527.jpg

КОРОБКА ТА КОМПЛЕКТ

Про ціновий сегмент в Anker говорить навіть упаковка. В навушників Life Note вона звичайна картонна без фішок і особливостей, але з достатньо якісною поліграфією. Liberty Air 2 мають коробку, яка круто відкривається і з такою товщиною картону, що при транспортуванні пошкодити наушники фактично нереально. Liberty 2 Pro мають саму топову коробку, яка схожа за принципом відкривання з Liberty Air 2 та має спеціальний магніт, який дозволяє коробці щільно закриватися. Крім того, по всій поверхні коробки друк з перфорацією і приємною шершавістю змінюється на глянцевий і цих переходів дуже багато. Шалена увага до дрібниць. Якщо порівнювати коробку AirPods Pro з коробкою Anker Liberty 2 Pro, то це небо і земля. По коробці відразу зрозуміло, які навушники скільки коштують. З самими коробками зрозуміло, а що ж в коробці?

Комплекти Life Note та Liberty Air 2 ідентичні: 4 пари змінних амбюшур, кабель USB Type-C та документація. Комплект Liberty 2 Pro має 6 пар змінних амбюшур, два додаткових хрящевих фіксатори різного розміру та кабель USB Type-C. 

IMG_20200122_154913.jpg

Як бачимо, комплекти фактично ідентичні в тому плані, що 4 чи 6 пар амбюшур це не принципова різниця, а щодо хрящевих фіксаторів, то вони потрібні лише для конструкції Liberty 2 Pro, а дві доступніші моделі добре тримаються у вухах і без них. По комплекту можу ставити між усіма навушниками знак дорівнює і все чим вони відрізняються це якістю виконання та матеріалами коробки, а це не так важливо, хоча приємно.

КЕЙС

Щодо кейсів, то я просто вражений, як Anker в кожному сегменті зумів зробити толковий кейс зі своїми фішками, ергономікою і при тому покористувавшись близько тижня кожним із них я не можу виділити явного фаворита. Отож, по-порядку розглянемо кожен з них. Life Note мають найбільш простий кейс, він достатньо масивний в кишені буде відчуватися. Виконаний зі звичайного пластику та має роз’єм Type-C. Всередині все мінімалістично. Два гнізда для навушників та позначки, де має бути правий, а де лівий.

IMG_20200122_154021.jpg

Liberty Air 2 мають кейс схожий по формі до AirPods, але він має більш прямокутну форму. Він найменший з усіх по габаритах, а колірне оформлення справляє враження ніби він зроблений з кераміки і що саме головне - він абсолютно не збирає відбитки пальців. На передній панелі розташувались три індикатори, щоб розуміти наскільки він заряджений. На корпусі Life Note є тільки один індикатор, тому зрозуміти хоча б приблизно скільки заряду залишилося не можна. До того ж Liberty Air 2 підтримують бездротову зарядку і це круто.

IMG_20200122_154301.jpg

Liberty 2 Pro мають найбільш нестандартний кейс кришка якого виконана у формі слайдера і це зручно та красиво. На ньому є три індикатори зарядки. За розмірами він найбільш схожий з Life Note, але має більш заокруглені краї. Звісно ж він підтримує бездротову зарядку.

1_IMG_20200120_132023.jpg

Отож по кейсу, то логічно, що Life Note найпростіший варіант без фішок. Liberty Air 2 найбільш компактний з підтримкою бездротової зарядки та трьома індикаторами. Liberty 2 Pro схожий по можливостях з Air 2, але більш масивний та має нестандартний механізм кришки.

ДИЗАЙН НАВУШНИКІВ

По дизайну найбільш схожі між собою моделі Life Note та Liberty Air 2 — вони схожі по форм-фактору на AirPods і відрізняються один від одного лише елементами дизайну та розташуванням елементів управління і насправді для користувача великої різниці з якої сторони буде мікрофон не грає великої ролі, головне, щоб він працював коректно.

IMG_20200122_154630.jpg

Якщо говорити про Liberty 2 Pro, то ці навушники кардинально відрізняються від Life Note та Liberty Air 2, бо вони не мають ніжки, але мають додаткові хрящеві фіксатори. Якщо говорити про надійність посадки у вухах, то вони мені всі на одному рівні. Перші дві моделі за рахунок ніжки та більш ергономічної форми, а Liberty 2 Pro за рахунок фіксаторів. 

00000IMG_00000_BURST20200120134443634_COVER.jpg

Якщо ж говорити про тривале користування, то з Life Note та Liberty Air 2 я взагалі не відчував ніякого дискомфорту навіть, коли шапку одягав наверх, а от з Liberty 2 Pro через півтори-дві години відчуття вже були не самі приємні, ймовірно через те, що я одягнув фіксатор не свого розміру.

Щодо захисту, то найвищий стандарт мають навушники Liberty Air 2 та Life Note — IPX5, у більш дорогих Liberty 2 Pro — IPX4. Загалом захист не найсильніша сторона навушників Anker, бо наприклад Mifo O4 за аналогічну вартість, як у Life Note мають захист по стандарту IPX7. Чому топова модель має нижчий рівень захисту, ніж більш доступна — незрозуміло. Усі навушники підтримують bluetooth 5.0. і з’єднання на усіх трьох моделях стабільне, без переривань. Принаймні за той час, що вони були у мене на тесті такого не було. Усі навушники мають по 4 мікрофони з технологіями відсікання шуму при розмові, однак мене здивувало те, що найкомфортніше мені було розмовляти по Liberty Air 2 та Life Note, а не по більш дорогих Liberty 2 Pro. 

1_IMG_20200120_133456.jpg

КЕРУВАННЯ

З керуванням особисто для мене все дуже просто. Я вважаю, що найзручніші Liberty 2 Pro і аргументую це тим, що тут замість сенсорних панелей механічні клавіші, які не натискаються випадково та мають приємне клацання при натисканні і до того ж їх можна запрограмувати в додатку SoundCore на різні дії наприклад збільшення гучності замість виклику асистента, якщо ви ним не користуєтесь.

 99_1.jpg  46_4.jpg 23_6.jpg 18_7.jpg

На друге місце поставлю Liberty Air 2, хоч мені не подобається, що тут не механічні клавіші, а сенсорні панелі все ж у них відсутнє випадкове спрацювання, бо щоб виконати якусь дію потрібно зробити мінімум два доторки до навушника. Однак тут є свої плюси до яких я в першу чергу віднесу можливість налаштувати керування під себе в додатку SoundCore аналогічно, як і з Liberty 2 Pro. Крім того тут реалізована фішка, коли ви виймаєте навушник з вуха, то музика стає на паузу, це надзвичайно зручно, однак на відміну від AirPods, коли ви вставляєте їх на місце вони не продовжують грати. На третє місце поставлю Life Note в яких керування здійснюється за допомогою механічних клавіш. Дії, які вони виконують ви можете знайти в інструкції, але оскільки до фірмового додатку вони не підключаються, то налаштувати керування під себе не вдасться.

IMG_20200122_154739.jpg

Загалом керувати навушника Anker одне задоволення, бо все зрозуміло, все працює так, як потрібно і обравши будь-які з них може не хвилюватись про дискомфорт, але на мою думку механічні клавіші і можливість їх програмувати в додатку у Liberty 2 Pro — це справжній топ.

ЗВУЧАННЯ

В плані звучання якість зростає пропорційно до ціни. Якщо говорити про Life Note, то зважаючи на те, що вони вакуумні я очікував багато басу і я його отримав і при цьому інші частоти не завалені. Тут є підтримка кодеку aptX і тут, між іншим, графеновий драйвер. За 1799 гривень для мене еталонно звучали Mifo 04, але після того, як я послухав ці вуха, то в моєму особистому ТОПі за цю вартість навушники Anker Life Note стають на перше місце.

IMG_20200122_154123.jpg

Liberty Air 2 можуть похвалитися випромінювачем з алмазною структурою, хорошою пасивною шумоізоляцєю та підтримкою кодеку aptX. Крім того, в додатку SoundCore ви можете вибрати один 22 профілів, які вже налаштовані на конкретний стиль музики, а можете покрутити еквалайзер і налаштувати все під себе, а можете взагалі скористатися технологією HearID і після проходження невеличкого тесту звук буде повністю підігнаний під вас.

IMG_20200122_154529.jpg

Liberty 2 Pro коштують дорожче якраз тому, що і звучать вони краще. Тут арматурний випромінювач Knowles в парі з 11 мм динамічним випромінювачем. Фактично це працює так, що арматурний випромінювач більше працює на відтворення середніх та високих, а динамічний на відтворення низьких і трохи середніх частот. Як ви розумієте в результаті ми отримуємо дуже деталізований звук, де пропрацьовані всі частоти. Є підтримка Qualcomm aptX. І знову ж так, як і у випадку з Liberty Air 2 ви можете налаштувати звук під себе за допомогою еквалайзера в додатку, можете вибрати один з 22 пресетів для конкретного стилю, а можете скористатися технологією HearID і отримати супер-персоналізований досвід при прослуховуванні. Я, справді, завжди скептично ставився до приставок Pro у назвах різної смарт-техніки, але в даному випадку все по справі.

1_IMG_20200120_134145.jpg

АВТОНОМНІСТЬ

Передусім скажу, що у всіх кейсах роз’єм USB Type-C, а кейси Liberty Air 2 та Liberty 2 Pro підтримують бездротову зарядку. Щодо тривалості відтворення, то тут TWS-навушники від Anker задніх не пасуть. Life Note від одного заряду грають 7 годин, Liberty Air 2 — 7 годин, а Liberty 2 Pro можуть грати аж 8 годин і тепер я розумію чому і корпус у них більш громіздкий. Тобто конкретно від одного заряду найдовше грають Liberty 2 Pro. Якщо ж говорити про загальну автономність, то Life Note можуть грати разом з кейсом до 40 годин і тут стає зрозуміло чому кейс у них найбільший серед усіх представлених навушників. Liberty Air 2 разом з кейсом можуть забезпечити автономність на рівні 28 годин, а Liberty 2 Pro з кейсом можуть грати до 32 годин.

IMG_20200122_155604.jpg

Ще фішка полягає в тому, що ви можете поставити навушники Life Note в кейс на 10 хвилин і після цього відтворення продовжиться ще на 1 годину, а якщо ви помістите в кейс на 10 хвилин Liberty Air 2 та Liberty 2 Pro, то отримаєте ще дві додаткові години відтворення і це насправді дуже круто.

ПІДСУМКОВА ДУМКА

Отож Life Note — це одні з кращих TWS-навушників в своєму сегменті, які з кейсом можуть грати до 40 годин, підтримують aptX, мають механічні клавіші на корпусі для керування. Що ви отримаєте, якщо доплатите і придбаєте Liberty 2 Air — компактний кейс з підтримкою бездротової зарядки, можливість налаштовувати звук під себе за допомогою додатку SoundCore та HearID, а також, як фішку можливість поставити музику на паузу при вийнятті з вуха. Якщо ж ви доплатите ще одну тисячу і придбаєте Liberty 2 Pro, то отримаєте гібридні навушники з арматурним та динамічним драйвером, можливість запрограмувати механічні клавіші керування під себе, можливість налаштувати звук в еквалайзері, автономність від одного заряду на рівні 8 годин ну і звісно ж кейс з бездротовою зарядкою.

IMG_20200122_153931.jpg

Я насправді від огляду навушників Anker отримав насолоду, бо кожен продукт у своєму сегменті конкурентний і мені прикро тільки та річ, що компанія Anker не супер-популярна для пересічного користувача і швидше за все він обере навушники більш відомого бренду і вони при цьому будуть на рівень нижчими по можливостях та характеристиках.

3 товарів
Серія
Малий блок

Читайте також:

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?