JBL Tune 120 TWS: огляд бездротових навушників за $100

16/01/2020

Якщо у вас умовно є 2500 гривень і ви шукаєте собі повністю бездротові навушники з приємним кейсом, хорошим звуком, автономністю та, щоб виробник не був якимось ноунеймом, то JBL Tune 120 TWS — це навушники, які повністю відповідають наведеним вище вимогам, але це якщо сильно узагальнити. Якщо ж вас цікавлять деталі, то ласкаво просимо в огляд повністю бездротових навушників від JBL.

ЩО В КОРОБЦІ?

В комплекті ви знайдете: кейс з навушниками, кабель для зарядки у фірмових кольорах, дві пари змінних амбюшур, окрім тих, що вже одягнуті на навушниках та різноманітні папірці, які насправді варто прочитати, бо це дозволить вам без проблем підключити їх до смартфону, навчитися керувати не методом “наукового тику”, а так, як потрібно і ще багато чого корисного.

IMG_20200116_130357.jpg

КЕЙС ЗРУЧНИЙ ТА БІЛЬШИЙ, НІЖ В AIRPODS

Кейс масивніший, якщо порівнювати з тими ж AirPods і в кишені він буде відчуватися, однак в цьому є якась фішка, бо він надзвичайно зручно лежить в руках, немов гладенький камінець на березі озера, який так і хочеться жбурнути, щоб наробити так званих “жабок”. Між іншим, цікавий факт, що по жбурлянню гладеньких камінців навіть чемпіонати проводяться і є чоловік, який поставив абсолютний рекорд досягнувши 88 стрибків камінця по воді. Повернемось до кейсу.

IMG_20200116_131717.jpg

На передній частині є велике лого JBL, на зворотній лише металевий шарнір, який відчувається дуже надійним і люфтів немає, хіба що ви будете докладати надто багато зусиль. На нижній частині кейсу розташований роз’єм micro-USB. Він закритий невеликою заглушкою.

IMG_20200116_131104.jpg

На кейсі є три індикатори, які інформують вас про заряд кейсу. Приємний момент, що на кейсі є спеціальне заглиблення для того, щоб його було зручно відкривати. Навушники в кейсі міцно магнітяться і не вилітають. Також всередині є три контакти для зарядки.

IMG_20200116_131407.jpg

ПІДКЛЮЧЕННЯ ЗАЙМЕ НЕ БІЛЬШЕ 30 СЕКУНД

Якщо після того, як ви приєднаєте навушники до смартфону вам потрібно буде їх лише діставати з кейсу, то перший раз потрібно виконати декілька дій про які ви можете прочитати в інструкції, а можете прочитати нижче.

IMG_20200116_130801.jpg

Уявимо, що я їх бачу вперше, що мені потрібно зробити?

  • По-перше: увімкніть bluetooth на смартфоні;
  • По-друге: вийміть правий навушник з кейсу та затисніть клавішу на 5 секунд, аж поки не почне швидко блимати індикатор;
  • По-третє: в меню bluetooth на смартфоні оберіть JBL TUNE120 TWS.

От і все навушники підключено і більше таких операцій не потрібно буде робити.

IMG_20200116_131805.jpg

ДИЗАЙН НАВУШНИКІВ: ПЕРЕМОЖЕЦЬ REDDOT AWARD 2019

Відразу на коробці подані ключові переваги цих навушників та вказано, що вони переможці reddot award 2019 — це означає, що експерти оцінили дизайн продукту, тобто самих навушників JBL Tune 120 TWS і сказали, що це прекрасно і ми цього заперечувати не будемо. Навушники існують в 6-ти кольорах. У нас версія повністю чорна. Щодо розташування головних елементів на корпусі, то ситуація така:

  • світлодіодний індикатор;
  • лого JBL під яким знаходиться клавіша, якою можна керувати відтворенням;
  • три контакти для зарядки в кейсі;
  • на правому навушнику є мікрофон, а на лівому ні, тому як гарнітуру ви можете використовувати лише його, але думаю, що проблеми в цьому немає.

Більш нічого на корпусі нема: ні мікрофонів для модної нині “прозорості”, ні датчику вийняття з вуха. Мінімалістично, але все потрібне за цю вартість є.

IMG_20200116_131620.jpg

Щодо посадки у вухах, то у мене вони сидять надійно і я їх майже не відчуваю. Оскільки ці наушники вакуумного типу, то одягнувши їх велика кількість шумів відразу відсікається, тобто пасивна шумоізоляція тут чудова. В них можна займатися спортом, бо з вух не вилітають, але так не у всіх. Взагалі купуючи будь-які TWS-вуха приміряйте їх перед тим, як заплатити гроші.

IMG_20200116_130608.jpg

Крім того, у кожному гнізді для навушників є спеціальні позначки, що кожен з навушників може робити. От якраз про управління зараз поговоримо.

КЕРУВАННЯ БЕЗ ВИПАДКОВИХ НАТИСКАНЬ

На кожному навушнику в районі логотипу JBL є клавіша за допомогою якої можна керувати відтворенням. Їхній хід настільки приємний і чіткий, що аж хочеться перемикати треки туди-сюди. Крім того, найбільше мене тішить той факт, що немає випадкових натискань, коли потрібно поправити навушники. 

  • трек вперед — одне натискання на лівий навушник;
  • трек назад — два натискання на лівий навушник;
  • пауза/відтворення — одне натискання на правий навушник;
  • виклик асистента — подвійне натискання на правий навушник;
  • прийняти виклик - одне натискання на правий.

IMG_20200116_131435.jpg

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Щодо технічних характеристик, то вони тут наступні:

  • розмір динаміка: 5,8 мм;
  • частотний діапазон: 20 Гц — 20 кГц;
  • максимальний рівень звукового тиску: 96 дБ;
  • версія bluetooth 4.2;
  • вологозахист відсутній.

IMG_20200116_130944.jpg

Вікіпедія авторитетно заявляє, що шуми в діапазоні від 30 до 80 дБ майже не шкодять для нашого слуху, а от коли вище, то так. З JBL Tune 120 TWS максимально можна вижати 96 дБ, але на максимальних мабуть не варто слухати. Оптимально, щоб музика не звалювалася в поток шуму встановлювати гучність на 70-80%.

БАСОВИТЕ ЗВУЧАННЯ

Звучання навушників мені сподобалося. Чи сподобається воно вам не знаю, оскільки воно у великій мірі залежить і від того наскільки добре навушники “сядуть” у ваші вуха. JBL заявляє підтримку технології Pure Bass. Pure з англійської означає “чистий” і бас тут, справді, хороший. Сказати, що якийсь стиль музики в цих навушниках слухати варто, а якийсь звучатиме не дуже я не можу. Щодо затримки при відтворенні відео, то вона майже не відчувається.

1_IMG_20200116_131747.jpg

АВТОНОМНІСТЬ: 4 ГОДИНИ

Щодо автономності, то тут усе на рівні. Виробник заявляє, що навушники будуть грати приблизно 16 годин сумарно. Кожен навушник має ємність акумулятора 85 мАг. Від одного заряду вони гратимуть приблизно 4 години. Ще тричі ви можете їх зарядити від кейсу.

IMG_20200116_130434.jpg

Сам кейс заряджається від 0 до 100% приблизно за 1,5-2 години. Навушники заряджаються 40 хвилин., а за 15 хвилин ви можете отримати одну додаткову годину відтворення. Насправді в автономності ніяких супер-показників.

IMG_20200116_131153.jpg

ВИСНОВКИ

Те заради чого зазвичай купують навушники — це  музика, перегляд відео, прослуховування аудіо-книг і для цього JBL Tune 120 TWS ідеально підходять. Чому купують TWS-навушники? Бо хочуть отримати все вищезазначене, а до того ще й зручність і в цьому плані JBL Tune 120 TWS теж підходять, бо вони True Wireless, добре “сидять” у вухах, мають дуже зручне та інтуїтивне керування завдяки механічним клавішам. Загалом “чудові вуха” без явних недоліків і з суттєвими перевагами. Якщо ви шукаєте TWS-навушники за 100 доларів і маєте декілька варіантів, то JBL Tune 120 обов’язково варто включити до переліку.

Читайте також:

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?