Огляд Anker SoundCore Liberty 2 Pro: TWS-навушники, що грають краще AirPods

20/01/2020

Anker SoundCore Liberty 2 Pro — це навушники, які мене вразили своїми фішками, увагою до деталей, автономністю, звучанням, гнучкістю в налаштуваннях. Все перераховане — це лише невеликий трейлер, до того, що насправді можуть ці навушники. На коробці вказано, що такі навушники рекомендують більше десяти переможців “Grammy”. Хід маркетинговий, але теж про щось говорить. Гайда до огляду, щоб дізнатися деталі.

IMG_20200120_130807.jpg

КОМПЛЕКТАЦІЯ: “ВАГОН” АМБЮШУР

Одна лише коробка — витвір мистецтва, як по зручності, так і по виконанню і по матеріалах з яких вона зроблена. Таке відчуття, що в руках навушники доларів за 300. Так ось, коли ми відкриваємо коробку, то нас зустрічає купа тексту та картинок про те, що тут реалізовані всі технології, які тільки можна, щоб звук був high-левел, але про це поговоримо пізніше. 

IMG_20200120_131435.jpg

В комплекті є, справді, царський набір амбюшур —  6 пар і це без тих, що вже одягнуті на навушниках. Крім того, в комплекті є 2 пари спеціальних фіксаторів для вух різних розмірів і це теж без тих, що вже одягнуті на навушники. В окремому відсіку коробки знаходиться кабель USB Type-C та різноманітна документація. Отож, коробка просто розкішна, комплект по-справжньому багатий і ще й кабель Type-C, як вишенька на торті. 

IMG_20200120_131831.jpg

КЕЙС: СЛАЙДЕР В СТИЛІ LAMBORGHINI

Коли відкриваю кейс, то таке враження, що в Anker надихалися спорткарами Lamborghini, бо він відкривається не так, як у людей. Для того, щоб його відкрити досить зробити витончений натиск на кришку, щоб вона з’їхала вперед на спеціальному слайдері. Дехто грається кришкою від AirPods відкидаючи її туди-сюди, але тут не іграшки, все по-дорослому плавно. Цікаво, чи не розходиться з часом цей слайдерний механізм? Взагалі таке рішення мені дуже сподобалося, бо нестандатрно, зручно, розкішно.

IMG_20200120_133913.jpg

Кейс більший, ніж в AirPods по габаритах та має приємне soft-touch-покриття. Що є на корпусі? Три індикатори, які сповіщають про те, наскільки заряджений кейс. З іншого боку від індикаторів розташувався роз’єм USB Type-C, який прикритий спеціальною заглушкою, щоб вберегти від бруду та вологи. Біля роз’єму є одна клавіша на кейсі. Більше на кейсі нічого немає. Якщо його відкрити, то вся внутрішня поверхня на відміну від зовнішньої повністю глянцева. Є дві “кишені” для навушників, по три контакти на кожен та позначка, де має бути правий, а де лівий навушник.

IMG_20200120_132325.jpg

Кейс підтримує бездротову зарядку. Однак варто сказати, що вологозахисту у кейсу немає, він є лише в навушників (стандарт IPX4). В інструкції до навушників відразу написано, що не варто допускати, щоб на них потрапляла вода.

ДИЗАЙН НАВУШНИКІВ БЕЗ СЮРПРИЗІВ

На вигляд вони достатньо громіздкі, однак у вухах сидять міцно, а якщо ви ще й одягнете хрящеві фіксатори, то про випадання з вуха мова взагалі не йде. Для занять спортом те, що потрібно. На корпусі навушників нічого особливого:

  • клавіша керування;
  • підсвітка, але не просто, як індикатор, а як лінія і це красиво;
  • чотири мікрофони, звук при розмовах нормальний, але не більше того;
  • позначка, де правий/лівий навушник;
  • логотип SoundCore.

В навушниках встановлений модуль Bluetooth 5.0. З’єднання у мене не переривалося. В межах спорт-залу, домівки про переривання можете взагалі не хвилюватися.

IMG_20200120_132411.jpg

ТОПОВЕ ЗВУЧАННЯ ТА ГНУЧКЕ НАЛАШТУВАННЯ

Ззовні нічого екстраординарного немає, але от всередині їх напічкали під зав’язку. Перше і найцікавіше те, що ці навушники фактично гібридні. Тут арматурний випромінювач Knowles в парі з 11 мм динамічним випромінювачем. Фактично це працює так, що арматурний випромінювач більше працює на відтворення середніх та високих, а динамічний на відтворення низьких і трохи середніх частот. Як ви розумієте в результаті ми отримуємо дуже деталізований звук, де пропрацьовані всі частоти. Інколи буває, що в навушниках перекос в одну зі сторін, то високих багато аж дзвенить у вухах, то тільки бас “навалює”, а тут все збалансовано. Звучать вони явно не на свою ціну в хорошому розумінні цієї фрази.

IMG_20200120_133721.jpg

Є підтримка Qualcomm aptX і ви це можете побачити в меню Bluetooth на смартфоні. Крім того, ви можете налаштувати звучання під себе. Зробити це можна трьома способами:

  1. Обрати один з 22 пресетів, де еквалайзер вже налаштований на конкретний стиль музики. Наприклад, я люблю слухати акустичні версії пісень, тому я увімкнув “Acoustic” і це просто насолода. Переважну частину часу у мене якраз було увімкнене це налаштування.
  2. Налаштувати еквалайзер вручну і навушники зазвучать так, як хочете на всіх частотах від басів до високих, але думаю, що вручну варто налаштовувати, якщо ви справді тямите, як зробити краще.
  3. Скористатися технологією HearID. Поки Apple у своїх AirPods Pro визначає чи щільно прилягають амбюшури до ваших вух, то в Anker вирішили за допомогою нескладного тесту підлаштувати звучання навушників так, щоб вам було оптимально. Сказати чесно я великої різниці не почув, але от мій колега Роман в інших навушниках від Anker після такого налаштування відчув реальну різницю і це чудово.

 98_1.jpg  22_6.jpg

Можу сказати лише одне, якщо ви шукаєте навушники, які круто звучать і в яких все можна тонко налаштувати під себе, то не обов’язково дивитися у бік дорогих Sennheiser чи Sony, бо ви можете обрати Anker SoundCore Liberty 2 Pro і буде вам щастя. Між іншим, це той рідкісний випадок, коли приставка “PRO” біля назви навушників реально доречна. Тут і технологій цілий вагон і широченні можливості до налаштувань. І ледь не забув, тут не відчувається затримка звуку, якщо ви дивитесь відео на YouTube чи деінде — лайк.

IMG_20200120_133821.jpg

КЕРУВАННЯ МОЖНА ЗМІНЮВАТИ В ДОДАТКУ

Для того, щоб керувати відтворенням на кожному навушнику передбачена клавіша. Це зручно, оскільки вона механічна, то відсутні випадкові натискання. Коли ви тільки дістали навушники з коробки, то по замовчуванню керування буде таке:

  • пауза/відтворення — одне натискання на будь-якому навушнику;
  • попередній трек — подвійне натискання на лівий навушник;
  • наступний трек — подвійне натискання на правий навушник;
  • відповісти на дзвінок — одне натискання на будь-який навушник;
  • завершити виклик — одне натискання на будь-який навушник;
  • відхилити виклик — 1-секундне натискання на будь-який навушник;
  • виклик голосового асистента — 1-секундне натискання на будь-який навушник;
  • увімкнути навушники — 1-секундне натискання на будь-який навушник;
  • вимкнути навушники — натиснути клавішу і тримати 5 секунд.

 62_3.jpg  45_4.jpg

Все вище сказане — це налаштування керування, яке йде з заводу, але ж ви можете встановити додаток SoundCore та перейти в розділ, який називається “Controller” і там поставити керування навушниками, як вам буде зручно. Наприклад, я не користуюся голосовим асистентом, тому на 1-секундне натискання я поставив збільшення та зменшення гучності.

IMG_20200120_132023.jpg

АВТОНОМНІСТЬ ДО 8 ГОДИН ВІД ОДНОГО ЗАРЯДУ

Як тільки ви придбаєте ці навушники, то інформація на коробці вже має вас надихнути, бо згідно інформації від виробника вони мають грати 32 години, а це суттєво більше, ніж в AirPods будь-якої версії, де максимум — 24 години. Отож від одного заряду навушники можуть відтворювати музику до 8 годин і це блискучий показник, я розумію, що при моєму прослуховуванні мені одного заряду вистачить на тиждень, а з кейсом на місяць. Вражаючі цифри.

1_IMG_20200120_132105.jpg

Від кейсу навушники повністю заряджаються за 1,5 години. Кейс через Type-C на 100% може зарядитися за 2 години, якщо ви будете використовувати бездротову зарядку, то 3,5 години. Між іншим, якщо ви бачите, що навушники от-от вимкнуться, то ви можете поставити їх в кейс всього на 10 хвилин і отримаєте ще 2 години відтворення, а цього цілком достатньо на цілий фільм чи купу треків. Заряджати ви можете через кабель USB Type-C, який є в комплекті, а можете бездротовим шляхом, якщо у вас є така зарядка.

IMG_20200120_133456.jpg

ПІДСУМКОВА ДУМКА

Мені насправді дуже прикро, що про компанію Anker знають далеко не всі, бо вони роблять дуже гідний продукт. Говорячи конкретно про Liberty 2 Pro, то я їх зацінив. Останнім часом через мої руки і вуха пройшло чимало навушників, але по якості звучання жодні з них, окрім хіба AirPods Pro, — не рівня для цих навушників. Це фактично гібридні навушники в яких є і арматурний випромінювач і динамічний, що робить їхнє звучання м’яким деталізованим, а якщо говорити кліше-фразами, то багатим. 

IMG_20200120_134145.jpg

Вісім годин відтворення від одного заряду — це надзвичайний показник. Фірмовий додаток з можливістю налаштування еквалайзеру та супер-зручною фішкою — налаштування керування. Якщо говорити про недоліки, то їх тут мінімум, якщо “притягувати за вуха”, то в наступній версії, якщо оновлення буде варто попрацювати над ергономікою, бо за кілька годин відтворення у мене відчувався дискомфорт у правому вусі, але це може бути пов’язано і з неправильно підібраним хрящевим фіксатором. Оскільки в комплекті ще є менші і більші фіксатори, то я думаю, що і цей нюанс вирішиться, а також хотілося б захист на рівні IPX7, який можна знайти і в більш доступних навушниках. Якщо підсумувати весь час проведений з цими навушниками, то можу сказати, що придбавши їх ви не пожалієте. Крім того, ви можете переглянути більш доступні моделі TWS-навушників від Anker за посиланням нижче.

Читайте також:

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?