Samsung Galaxy Buds VS Galaxy Buds Plus: ключові відмінності навушників

11/03/2020

У компанії Samsung є дві моделі TWS-навушників, які можна назвати флагманськими. Перша модель - Galaxy Buds, а нова Galaxy Buds Plus. Звісно ж приставка “Plus” не налаштовує на кардинальні інновації та зміни. Якби компанія Samsung представила Galaxy Buds 2 от тоді б ми очікували серйозних змін починаючи від дизайну і закінчуючи звучанням. Сьогодні наше завдання внести ясність у питання “чим ці навушники відрізняються” і “чи варто переплачувати за Plus-версію”. Оскільки перше покоління навушників вже раніше бувало у нас на огляді, то у цьому матеріалі ми сконцентруємось лише на відмінностях.

Купить Galaxy Buds VS Galaxy Buds+

ДИЗАЙН: ЗМІНИ НЕОЧЕВИДНІ, АЛЕ СУТТЄВІ

Зовнішньо кейси і навушники однакові, однак є декілька моментів в яких вони відрізняються:

  • Жорсткість кришки кейсу. На Galaxy Buds вона має дві позиції для фіксації, а посередині вільний хід. Кришка Galaxy Buds Plus може зафіксуватися фактично в будь-якому положенні. На практиці це не дуже важливо, але в плані враження від продукту - важливо, бо він відчувається дорожчим і надійнішим.
  • Резинова вставка з позначкою L та R. У Galaxy Buds теж є позначки де правий, а де лівий навушник, але вони наведені фарбою, а в Plus-версії для цього використано спеціальну резинову вставку. Ймовірно для того, щоб кейс не стукав при закритті.

Купить Galaxy Buds VS Galaxy Buds+

  • Нові кольори. Galaxy Buds були доступні у чотирьох кольорах: чорний, білий, білий з відтінком рожевого та жовтий. Galaxy Buds Plus доступні у трьох кольорах: чорний, білий та блакитний. Кейс Plus-версії — глянсовий, а звичайної — матовий. Останній набагато практичніший.
  • Вага навушника. Нові навушники стали на 0,7 грама важчими і це можна легко пояснити поглянувши на акумулятор та “начинку” Plus-версії.
  • Додатковий мікрофон на корпусі навушника. Навушники мають трикутну форму і на одному з кутів у Galaxy Buds є мікрофон. У Galaxy Buds Plus мікрофон є на двох кутах. Це потрібно для того, щоб краще “гасити” шуми при розмовах, а також, щоб більш чітко працювала технологія “прозорості”.

Купить Galaxy Buds VS Galaxy Buds+

На перший погляд різниці між обома версіями навушників майже немає, але якщо заглибитись, то вони є і суттєві. І хоч ми розуміємо, що Plus-версія — це як приставка “S” біля iPhone. Зміни однозначно є і вони суттєві, але в основному вони зосереджені всередині, а не зовні.

ЗВУК: ВІДЧУТНИЙ UPGRADE

У першому поколінні навушників є один випромінювач і звучать вони дуже добре, як мінімум не поступаються для AirPods. Напис на кришці кейсу “Sound by AKG” тут не для краси. AKG — це хлопці, які знають, як замісити хороший звук. В Plus-версії навушників вони зуміли в той самий корпус помістити двохполосні динаміки, тобто тут є твітер, який відповідає за високі частоти, а також вуфер, який відповідає за відтворення низьких частот. 

Купить Galaxy Buds VS Galaxy Buds+

Якщо в плані запасу гучності все залишилося на аналогічному рівні, то в плані деталізації звуку, потужності басу та чистоти високих частот тут відбувся сильний upgrade. На офіційному сайті Samsung каже, що в навушниках звук студійної якості. Заява гучна, але сперечатися з нею немає сенсу, бо звучать навушники, справді, насичено, басовито і деталізовано.

ЗВУК ПІД ЧАС РОЗМОВ

Якщо в попередній версії навушників Samsung було два мікрофона — один внутрішній та один зовнішній, то в Buds Plus мікрофонів три — один внутрішній та два зовнішніх для того, щоб відсікти максимум шумів та зробити звук навіть в найбільш шумних місцях приємним для співрозмовника. Якщо ви часто використовуєте навушники, як гарнітуру, то безумовно, що краще для розмов підійде нова версія навушників.

Купить Galaxy Buds VS Galaxy Buds+

ДОДАТОК

Обидві версії навушників підключаються до додатку Galaxy Wearable. У ньому можна налаштувати еквалайзер відповідно до своїх смаків. Налаштування еквалайзеру чітко відчуваються, але завдяки тому, що в Buds Plus є фактично два динаміки, то налаштування еквалайзеру в плані низьких і високих частот відчуваються більш чітко.

2_photo_2020-03-11_11-01-02.jpg  2_photo_2020-03-11_11-01-17.jpg  2_photo_2020-03-11_11-01-21.jpg  2_photo_2020-03-11_11-01-26.jpg  2_photo_2020-03-11_11-01-30.jpg

Наступний момент, в додатку ви можете вмикати функцію, яка відома, як Ambiend Sound в навушниках Sony чи “прозорість” в AirPods Pro. В Samsung вона називається “Звуковий фон” у Plus-версії і “Навколишні шуми” у минулорічних Buds. Суть функції однакова на обох поколіннях навушників — дати вам можливість чути, що відбувається навколо, оскільки пасивна шумоізоляція доволі сильна, то ви наприклад на вулиці не будете чути автомобіль, що наближається чи якусь іншу небезпеку. Ви можете поставити три градації підсилення навколишнього звуку. Суть цієї функції однакова на обох версіях навушників, однак те, як вона реалізована на Plus це зовсім інший рівень. Вона не тисне на вуха, максимально природна. В простих Buds вона теж є, але там я її відразу вимкнув, оскільки якось дуже неприродно передається звук середовища. Це суб’єктивно, але все ж. Те, що у новій версії “звуковий фон” працює так як годиться — це, швидше за все, заслуга додаткового зовнішнього мікрофону.

Купить Galaxy Buds VS Galaxy Buds+

Варто також згадати, що обидві версії можуть підключитися до смартфонів на iOS, але тут є деяка відмінність в тому, що в Plus-версія не втрачає при підключенні ніяких фішок в тому числі в плані керування, а Galaxy Buds можуть підключитися до iPhone виключно, як звичайні TWS-навушники.

АВТОНОМНІСТЬ: У 2 РАЗИ КРАЩЕ

Одна з ключових відмінностей між двома версіями навушників — автономність. Galaxy Buds від одного заряду можуть відтворювати музику приблизно 6 годин. Galaxy Buds Plus з аналогічними налаштуваннями можуть це робити 11 годин і це топовий показник. Незважаючи на те, що розміри навушників залишилися такі ж самі, а вага змінилася всього на 0,7 грама, ємність батареї навушників зросла: була 58 мАг, а стала 85 мАг. 

Купить Galaxy Buds VS Galaxy Buds+

Від кейсу навушники можуть зарядитися тільки 1 раз в обох версіях навушників, що в сумі, в першій версії, дорівнювало 12-13 годин відтворення, а в Plus-версії це вже 22 години. Не обійшлося і без фішок. Наприклад у Plus-версії ви можете покласти навушники до кейсу всього на 3 хвилини і це вам дасть ще одну додаткову годину відтворення. В попередній версії навушники до кейсу потрібно було покласти на 15 хвилин, щоб отримати 100 хвилин відтворення.

ВИСНОВКИ: ЧИМ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ ТА ЯКІ ОБРАТИ?

Якщо коротко згадати ключові відмінності навушників, то передусім це наявність двохполосного випромінювача завдяки якому якість відтворення високих та низьких частот суттєво покращилася. Додатковий зовнішній мікрофон дозволяє відсікти більше шумів, тому співрозмовник краще чутиме вас при розмові. Автономність нових навушників вдвічі більша. Є ще чимало дрібних відмінностей про які згадано вище у тексті. 

Різниця у вартості складає 1 тисячу гривень. Насправді, нова версія коштує по-справжньому адекватних грошей. Чи варто за неї переплачувати чи є сенс брати звичайну версію? Протестувавши обидві пари навушників можу сказати, що покращень, нових функцій та “якості” тут більше якраз на 1 тисячу гривень. Якщо у вас зараз Buds першого покоління, то, мабуть, не спішіть їх змінювати, а дочекайтесь Galaxy Buds 2. Якщо ж у вас зараз немає TWS-навушників і ви обираєте між цими двома, то є сенс брати Galaxy Buds Plus.

Читайте також:

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Hator Hyperpunk Truepods HD: бюджетні ігрові навушники з затримкою 40 мс та автономність 25 годин
Якщо ви шукаєте по-справжньому доступні бездротові навушники, то ви їх вже знайшли — Hator Hyperpunk Truepods HD. Ба більше, коли ми говоримо про доступність цих навушників, то мова не йде про урізання важливих функцій. Далі в огляді ви можете в цьому переконатися. КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН В коробці
24/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?