Як вибрати кавомашину для дому? 

30/11/2022

Якщо ви тут, то ймовірно зараз ви шукаєте кавомашину для дому і хочете розібратися на що варто звернути увагу при виборі. Сьогодні на ринку “море” різних моделей кавомашин від відомих виробників і від тих, хто тільки завойовує авторитет. Ми спробуємо допомогти вам навчитися впевнено плавати в цьому “морі” і віднайти свою ідеальну кавомашину.

Одними з найбільш популярних брендів, які зарекомендували себе на ринку кавомашин є DeLonghi, Philips, Saeco та Krups. Можна згадати й інші, але найбільш популярною є саме ця четвірка.

КОРОТКО ПРО БРЕНДИ КАВОМАШИН ДЛЯ ДОМУ

DeLonghi — італійська компанія, яка є однією з найбільших у світі по виробництву побутової електроніки. Має довгу історію, понад 120 років. Філософія DeLonghi в тому, щоб зберегти справжні італійські традиції в приготуванні кави, які у всьому світі вважаються еталонними.

TF5-GWfLtOQEBkDfdW-Ot3MdHIuiGTJcKuV-PuQ0lWjvcRKn2FVq_tDq-cVEqTpgIlBnMwhpefQsNCv2GEwF0WFBnpVCRqenIbzIlUoP3ms4WtDaLCv7bhku3wfgBRSAWyjeYSkSNtnJkyV5FM7Hbaozg6Yy_7UjHob-iGPlwuDcprt_q4GCwLN0Oc2Vag

Saeco — італійський виробник кавомашин. До складу корпорації Saeco входять 23 компанії. Серед цих компаній є такі, що займаються тільки дизайном кавових машин, а є такі що досліджують і розробляють нові системи для приготування ковово-молочних напоїв.

5qOXgK8NKJirzeZJFsgUSuFy9grP7--uaM6y7mbqD5bP091MdfkrouTdG87eE2-YhziVwy1THjgVSIE_9c-Kuq0gCi_2TrGewc5iF3SITYHDqMXxeUmMKZA1FtfHJnwhSQirGtgJNuWBWBRU7vsoek--ZUj1Mb2YMzmdarKqoZPlmRJ_Qigpa7zAOHGBzg

Philips — величезний міжнародний концерн з головним офісом у Амстердамі. У виробництві кавових апаратів Phillips має понад 60 років досвіду. Кавомашини цього виробника завжди славилися інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, преміальними матеріалами та фішками типу молочної системи LatteGo.

zUgJ0_3fJFOJbBT6pQLPT3Mr_236IvtsCoTDDWbnjIZXN5L0wBeorPCupaq2sXR_49zffG62ymI94c59nNqqnNwC7ft6JdtxvqHiIuQ7b43H_8Vm23mmUA82XO3Rmi1I-6GH5tEsiMME3DNLEdp4jBGiBeszLPz3nVerW5LcnCkQvfEim7U9k6OcgtNoRw

Krups —  німецька торгова марка, яка має понад 100 років історії і досвіду у виробництві побутової електроніки. Перша кавоварка від Krups була представлена ще в 1961 році. Компанія має багато запатентованих технологій, які роблять приготування кави легким і швидким.

uEvHErelgGXmJfzvpJoLHKj0Tfu4P_vMT6DO1NIU5cvw4ZryN-OyVh6SI99nNELKm1NrB3aCuraH9CxuGagzGL6SCEW3t3QgzC8aX3EOO99KTZzEBLDvFCtT-bItgkDUMVuKWbmYYIF96bU_U5XWLeTcQcMG66DJAscVAbD7B7px9d0DfA80-QXMpMZjkA

НА ЩО ЗВЕРНУТИ УВАГУ ПРИ ВИБОРІ?

Які напої готує кавомашина

Якщо у вашій сім’ї ніхто не п’є капучино, лате чи будь-який інший напій з молоком, то вам немає сенсу купувати модель з капучинатором. При необхідності ви можете скористатися окремим пінозбивачем чи вручну скип’ятити молоко. Найголовніше — зрозуміти, які напої для вас в пріоритеті і від цього відштовхуватись у виборі.

Ручний чи вбудований капучинатор

Якщо ви хочете до дрібниць контролювати процес приготування напоїв з молоком, то варто вибирати моделі з ручним капучинатором — це коли з кавомашини виведена металева трубка з якої йде пара під тиском. Вам потрібно налити молоко в окрему ємність, занурити металеву трубку в ємність з молоком і водити в різні сторони, щоб збити молоко. Для цього методу потрібно трохи навичок і розуміння скільки молока для якого напою потрібно використати і в якій послідовності заливати до чашки. За кілька днів можна легко навчитися. Серед таких моделей варто згадати:

b0RHiaFvL7JEwzBsuQOBRoZRs4DVlR9ldemhaC2WfqDc_x8HHqx-s3BhAICVuMhuOhK222wtaZzsdt746sLN-6Sy7g19Z-bb_-jdnM7Br1h49qTtj4s7gaWyy8sCXvh4aiqTRVZcOTjWu_7E6ubGn2iU8OnxXvWWAcPFDwvTW0Z9JLmbXyR7w9OPnRAjKA

Якщо ж ви не хочете щоразу шукати окрему ємність для молока, про пропорції молока до кави чи про те, як правильно його збивати, то завжди є можливість обрати модель з автоматичним капучинатором. В таких моделях кавомашин все запрограмовано під конкретні напої і машина саме візьме потрібну кількість молока для капучино, лате чи флет-вайт і заллє його до чашки у правильній послідовності. Кавомашини з автоматичним капучинатором дуже популярні, адже вимагають мінімум зусиль і навичок для приготування смачної кави з молоком.

Також варто звернути увагу на додаткові функції. Наприклад, можливість вибрати густину піни, якщо це для вас важливо, а також дуже зручно, коли є функція автопромивання, щоб в трубці і решті деталей не залишалося залишків молока і це не впливало на смак напою наступного разу. Серед таких кавомашин згадаємо:

Налаштування ступеня помолу кави

В переважній більшості моделей є можливість засипати цілі зерна та вже мелену каву. Для цілих зерен зазвичай можна вибирати ступінь помолу. Традиційно в кавомашинах є, як мінімум, три позиції від дрібного до крупного помолу, а інколи буває навіть 18-20 позицій. На що впливає ступінь помолу кави? Якщо дуже крупний помол, то в готовому напої буде відчуватися кислинка, якщо ж дуже дрібний, то відчуватиметься гірчинка.

6VYeujQccVLGuWCjO2sJaWzxLK-EPiE3e3k3jEVMYZphQoaHYG6UE2Hp5-tKrAijs6xxsYXKA5ghrhFW_3t7d7eoOhn5Rx3uTkJ1xl7HSwg0MsNrh0fq1fV7RN3AxshG-c-9OZtV664at90nGJlXb0bsPmeI3K2_Wq_CRRdDPx5V96Tb5e4OAE5JwIw1cg

Панель керування

Керування може здійснюватися фізичними чи сенсорними клавішами. В сучасних кавомашинах часто є вбудований дисплей. Якщо дозволяє бюджет, то варто брати кавомашину з дисплеєм, бо так ви завжди будете певні, який напій ви готуєте та наперед будете бачити, який результат отримаєте. Також варто дивитися за тим, щоб дисплей не розташовувався прямо над капучинатором або іншими елементами, які утворюють пару, бо він ставатиме нечитабельним, коли запотіватиме.

gJYTSXB_pF-Grm5Das6zupuLSqTJz7fUmk71UwVtCBR5iQfAHK8uUmlvSb0-mfyUlgudH-re55QD5v45oOALR1YkH2ZllUFEvBVGcCFlJqoP9UuTT3bbnZZ3iB885AXLuJwowF9xIZOcY9QJx-DAVjZmSf35trdq78KFKQ3J1rQf0cQuLukAohwguGp_Ew

Профіль користувача

Якщо купуєте кавомашину для великої сім’ї чи для офісу, то варто уточнити чи можна налаштовувати профілі користувачів. Таким чином для кожного користувача буде готуватися кава з врахуванням його налаштувань за кілька дотиків. Залежно від кавомашини ви можете вибрати певну кількість профілів для збереження. Традиційно, це прерогатива більш дорогих моделей, а в доступних можливість налаштування профілів зустрічається рідко.

Робочий тиск

Цей показник варто уточнити в консультанта чи самостійно ретельно вивчити характеристики, оскільки від нього буде залежати смак, аромат та швидкість приготування. Сьогодні на ринку є кавомашини з робочим тиском від 3 до 20 Бар. Оптимальний варіант — 15 Бар, тому що з таким тиском ви можете швидко приготувати насичений еспресо. Якщо ви купуєте дорогі купажі добірних зерен кави, то цей показник буде по-особливому важливий.

NANtgMkrCTM34_vrpC0wjXRojeiDIO-buZi9q1FawfmQr7SSwf4DzXNU8kR9NZfyEFtxEDvy7fql3DJXqW5s6iR68D6nVwHkV29UOfQL6IgCNwTUN7LvD_Ipn9OxROwxHG7QOREe_y6pW-BSGJIRaqpB8_aTh52yXWzKnC3dwuOWLYOaqSLf8rfnhpaxIQ

Об’єм ємностей

Це не найголовніший критерій, але все ж від об’єму ємностей буде залежати як часто вам доведеться заливати молоко, досипати каву і доливати воду. Якщо ви купуєте кавомашину для офісу чи для великої родини, то бажано вибирати моделі з великими резервуарами.

Дизайн

При виборі кавомашини ймовірно дизайн не буде на першому місці, але якщо у вас маленька кухня і обмаль місця, то потрібно дивитися в сторону більш компактних моделей. Теж саме стосується кольору, хоча зазвичай кавомашини доступні в строгих, стриманих кольорах, хоча SMEG може дозволити собі відрізнятися і бути затребуваним.

GEPRkPFBWPGMcBz0450dDaPKHDB6GRkTnnrVZcb6oTsI9dbuKiGphGQ9FTwsqqJJtZjPdRb-ykuYhQCp7AH0K8A9moLrR66in4Y4qinVwF5J1056RbJX5r6VQmF06NdGetFl7_E53DPF9hVb1fVINTZPsfDsx1_j-C7wHuMI6IFVaDss5JuKHHP1LDa40w

ВИСНОВКИ

Орієнтуючись на 8 критеріїв зазначених вище ви можете віднайти ідеальний варіант ващої кавомашини. Хоча цей перелік критеріїв далеко не вичерпний, адже кожен виробник додає до своїх апартів унікальні запатентовані технології, які спрощують приготування і покращують користувацький досвід. Між іншим, в каталозі кавомашин ви можете вручну налаштувати фільтр з потрібними для вас функціями і вибрати серед запропонованих варіантів.

Читайте також:
SMEG — преміальна побутова техніка made in Italy
SMEG — один з найвідоміших брендів елітної побутової техніки у світі. Історія бренду почалася з 1948 року, коли Вітторіо Бертацонні заснував металургійний завод SMEG. Абревіатура SMEG - це Smalteria Metallurgica Emiliana Guastalla (Металургійне емалювання Емілія Гуасталла). Між іншим, компанія і дос
04/10/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?