Як підключити інтернет до роутера TP-Link — інструкція від КТС

13/02/2020

У цій статті я розповім, як буквально за три кроки налаштувати бездротовий маршрутизатор, більш відомий під назвою роутер. Зроблю це на прикладі продукції TP-Link, хоча абсолютно вся інформація актуальна і для роутерів інших брендів: ASUS, Tenda, Mercusys тощо.

IMG_20200211_163124.jpg

КРОК №1

Перевертаємо роутер догори дном і бачимо наклейку з початковою назвою WI-FI мережі, паролем доступу до неї та адресою меню налаштувань. З їх допомогою будемо підключатися до роутера по WI-FI з ноутбука, смартфона чи планшета. У випадку ж провідного підключення по Ethernet-кабелю до настільного ПК пароль не знадобиться.

IMG_20200213_095209.jpg

КРОК №2

Вмикаємо роутер у розетку електромережі та підключаємо кабель інтернет-провайдера до того Ethernet-роз'єму роутера, який підписаний як WAN, він же вхід.

IMG_20200211_163222.jpg

На деяких моделях напису може не бути, але вхідний порт обов'язково виділений альтернативним кольором або винесений в сторону від вихідних. Якщо потрібно, до будь-якого з вихідних Ethernet-портів підключаємо кабелем ПК чи смарт-телевізор. Після цього на роутері мають загорітися відповідно лампочки: WAN, яка часто відображена глобусом, та цифри від 1 до 4, яким відповідають вихідні порти.

IMG_20200211_163159.jpg

КРОК №3

Якщо у вашого інтернет-провайдера тип підключення Dynamic IP та відсутня прив'язка до Mac-адреси, то інтернет повинен з'явитися без жодних додаткових налаштувань. Якщо інтернет все ж таки відсутній, що помітно по світінню глобуса WAN альтернативним кольором, наприклад оранжевим замість зеленого, потрібно знайти документ-договір вашого інтернет-провайдера, де зазначені налаштування, або зателефонувати на номер його техпідтримки, щоб проконсультуватися щодо підключення.

1_Screenshot_1 copy.jpg

Якщо технологія підключення все ж таки Dynamic IP, а питання лише у привязці Mac-адреси, тоді по телефону диктуємо провайдеру Mac-адресу роутера, щоб він одобрив її зі свого боку. Мак адреса WAN порту роутера написана не на наклейці на корпусі (то Mac адреса Wi-Fi мережі роутера), а в меню роутера у розділі WAN. Якщо ви знаєте Mac-адресу старого роутера, яка вже одобрена провайдером, можна вписати її в меню нового роутера самостійно. Це зекономить час на телефонний дзвінок і після цього інтернет має запрацювати.

Screenshot_2.jpg

Якщо ж у провайдера альтернативна технологія налаштування інтернет-доступу (PPTP або PPOE), запускаємо будь-який веб-браузер, наприклад Google Chrome, переходимо на сторінку меню роутера, вказану на наклейці. Дизайн меню та назви окремих пунктів можуть відрізнятися залежно від моделі роутера та версії його програмного забезпечення, проте загальний принцип незмінний. Обираємо пункт "Налаштування інтернет-підключення", замість Dynamic IP вибираємо альтернативну технологію підключення (PPTP або PPOE), вписуємо надані провайдером налаштування та зберігаємо їх. Після виконання цих дій інтернет має запрацювати. Для наочності ви можете переглянути відео де все вищеописане зроблене на реальному прикладі.

Читайте також:

Читайте також:
ТОП роутерів зі стабільним з'єднанням: для квартири, будинку чи офісу
Без чого на сьогоднішній день вже неможливо уявити свого життя? Все правильно, без інтернету:) Для роботи, розваг, перегляду контенту чи навіть прочитання новин — для всього потрібне інтернет-з’єднання. Але підключити справді швидкісний інтернет додому або на офіс — непроста задача, бо ж окрім круто
15/06/2022
ТОП-5 бюджетних Wi-Fi-роутерів для квартири, будинку та офісу
Провести швидкісний інтернет додому чи на работу — це лише півділа, потрібно ще й розподілити його між усіма користувачами. Тим більше, до настільних ПК, ноутбуків і смартфонів останнім часом додалася розумна побутова техніка. Серцем, яке качає інтернет між усіми клієнтськими пристроями є бездротови
25/10/2021
Система Mesh: сучасна технологія для Wi-Fi-мереж
Потреба у швидкому та далекобійному інтернеті спонукає змінювати громіздкі багатоантенні, наче дикобраз, роутери на елегантні та стильні на вигляд Mesh-системи. Це сучасна технологія для Wi-Fi-мереж, що складається з кількох компактних модулів, розміщених в різних кінцях будинку чи офісу. Вона суттє
07/06/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?