Як обладнати своє робоче місце?

14/09/2022

Велику частку свого життя ми проводимо за робочим столом виконуючи завдання по роботі чи навчанню. Якщо порахувати, то в середньому на своєму робочому місці ми проводимо від 6 до 10 годин на добу. З відомих причин, за останніх два роки в Україні спостерігається безпрецедентне зростання відсотку працівників, які працюють віддалено. Аналогічна ситуація зі школярами та студентами. 

Виникає питання, як бути максимально ефективним в таких умовах і мати змогу заощадити час для себе? Відповідь проста — комфортне і правильно обладнане робоче місце. В цьому матеріалі ми пропонуємо варіанти, як можна обладнати робоче місце для максимального комфорту та ефективності.

e-Ib29lyRJKlg-Vj1IxKMaq8b3peutK_jPrgKULdKn9E-t-HBHBDd43lG80OEdvAklMiwcMyCq5_BUtv2ln39cAdeXzZofNZuPM3hb4RFTm3D742JTEX0UtsHuBzT4y5UM5moI3Ew4aPlChwL7FwWxuorDc3VhgQkxVwdbApTQUzcR0ici41b9UttA

ЗМІСТ:

НОУТБУК

Будь-яке робоче місце будується навколо “головного пристрою” з яким ви працюєте — це ноутбук. Головна перевага лептопа в тому, що він, традиційно, має компактні розміри та дає можливість бути мобільним захопивши його з собою при потребі. 

Ми підготували статтю про те на що варто звертати увагу при виборі ноутбука у 2022 році, яку ви можете прочитати нижче за посиланням, щоб розібратися з основними параметрами, які необхідно врахувати, щоб ноутбук відповідав вашим потребам і завданням.

7iGTfctSkWRpdQYbWvbB9cvjCBm7-dKKlgfFdvoIb2KDbppgmM5Xt1AIgqoSeylkPNVxaofjXeb9fjHrGIH7DdexOwW_IReCcFciadD8IzUX-sHDlOcgf5CAZYQeSp2CYh05dbx_lMyLqCw5jLd7DxGIKdeyVH2JQpFU7aOYPsp5f65NHd1xIck2ZQ

Якщо ви міркуєте над тим, який ноутбук придбати з перспективою на кілька років, то рекомендуємо прочитати нашу статтю про те, як вибрати ноутбук з поглядом в майбутнє. Наприклад, якщо ви тільки вступаєте до університету і розумієте, що вам необхідна “робоча конячка”, яка не підведе в наступні 4-5 років, або ж ви шукаєте ноутбук для школяра, який буде актуальний для набору рефератів і для дозвілля. 

Можливо ваш нинішній ноутбук застарів і хоче на заслужену “olx-пенсію”, то наполегливо рекомендуємо ознайомитись з матеріалом, який допоможе визначитись з виробником і моделлю ноутбука на 2023 рік.

СМАРТФОН

Про значення смартфону для роботи чи навчання не будемо нагадувати, бо без смартфону сьогодні ніяк, однак виникає питання, як вибрати такий смартфон, який не буде  “тормозити” і виснути вже через рік після придбання? Ми теж міркували над цим і підготували для вас детальну статтю дотримуючись порад якої ви легко зможете самостійно вибрати апарат, який буде актуальний роками.

Ноутбук і смартфон — це база, яка необхідна для того, щоб взагалі почати працювати, однак це далеко не вичерпний перелік гаджетів, які допоможуть вам зробити своє робоче місце комфортним, а вашу зайнятість продуктивною. Ми підібрали для вас пристрої в різноманітних категоріях, які зроблять роботу і навчання по-справжньому приємними і легкими.

KwBRiYfXcu9d8UkjPTLzVep388VSA9bJbPYDNEbPyRuDqfALcs_vRWh6iifUbNh3moTisI5OktuMlQ_cLI3E561W2PbM5Typ_kyBv8mFS3DsIny0lFL99xF-KdJGTfUcvVpB6J4a3CX-Hh5eZ6nnNUeS1XFGJTeFAVOLaivELtK3KVNzmU1fffD2wg

НАВУШНИКИ-ГАРНІТУРИ

Ледь не щодня на ринку з’являються нові моделі навушників з різноманітними технологіями, фішками, якістю звучання та формою. Як не потонути в морі відкритих, вакуумних та повноформатних навушників? Для початку рекомендуємо розділити навушники на ті, з якими більш комфортно працювати за ноутбуком чи ПК та ті, які найзручніше використовувати зі смартфоном.

lZj_YjyR_3JJlrEcyRJsfBcrrY0mdN6QXJiAYUqbZXPI6wjvvQextObAkvqcVmN-sYNPQnSWbCtDNyvc02HrMfIE4Y7H47itdHjfFyouLpBdauKFgZZAxBQ696q4D7D6O_6QIw77ABdolUwAhIhSkIixJQmUib96zebDQtXMrZfknOSzK9TtcdXvcg

Оптимально — мати дві пари навушників: повноформатні (дротові чи бездротові) або вакуумні (дротові) для ноутбука/ПК та TWS-навушники (відкриті чи вакуумні) для смартфона. Якщо тривалий час користуватись TWS-навушниками, то може виникати біль у вушній раковині через те, що вони тиснуть на слухові канали і натирають шкіру всередині вух, що призводить до дискомфорту і  болю. Однак, якщо ви часто в дорозі, займаєтесь спортом та хочете взяти навушники з собою, то нічого більш зручного, ніж TWS-навушники не існує, бо повноформатні чи накладні навушники будуть вам заважати, особливо, якщо вони підключаються через кабель.

SAx_4zbViqYRV6oOL7-ezVD92An-Oihkmy3rrl3e4pipngioBjMIfAgBtfpwsBJ2_sPcMowKOAC0V4RXPjJN2vozSa5Lx06dNnqjimKjimlLPhfFeoNKImwAbz5Oazjd-Gg5P4ijGR7J68Vz5ZsrAUzy2_28_ZxX-if7Mf6EzJ8y639U8AiY2dH-6Q

Нижче, ми підібрали для вас декілька моделей навушників для роботи за ПК чи ноутбуком та декілька моделей TWS-навушників, які дозволять вам ефективно працювати, вчитись і розважатися будь-де.

НАВУШНИКИ ДЛЯ НОУТБУКА / ПК

JBL Quantum 100

Це повноформатні навушники, які чудово підійдуть для ігор, бо підтримують технологію JBL QuantumSOUND Signature, яка максимально занурює в ігровий процес. Крім того, навушники оснащені мікрофоном, щоб можна було спілкуватися зі своєю командою чи суперником. Наушники без проблем можна використовувати для навчання, прослуховування лекцій та ZOOM-нарад завдяки високій якості мікрофона.

4DiWMbRZXeaDjrWaE7swdian7df5J5J_KrdamfR0hqkzQ1NwVmAjCHqnEX9BA14Qy6aZtmR6HcVX-kclx2YssxF_CVcg2ej7Bmd-DDv4IOL1CTirn9wxu4WWA0eHBWaf6NtigS3sFeK8wGINkFc23dIn3W6c2T9QvWLSB8rdrPYr2OJrY9m6Oe29vA

Однією з ключових фішок цих навушників є амбушюри з ефектом пам’яті. Достатньо, щоб ви одного разу одягнули їх у зручну позицію на голові і наступні рази вони по замовчуванню будуть підігнані під найбільш комфортну для вас посадку.

JBL Quantum 50 

Це дротові, вакуумні навушники, які підтримують технологію JBL QuantumSOUND Signature, як і JBL Quantum 100. Фішкою цих навушників є те, що на дроті є спеціальний пульт з фізичними клавішами для вимкнення мікрофону та повзунок для керування гучністю. Ідеально, якщо ви часто маєте ефіри та лекції в Zoom чи на інших майданчиках. Тепер не доведеться щоразу шукати гучність та клавішу вимкнення мікрофону на ноутбуці чи ПК.

eJM5HKTEdCCTNGtSSU0VzckVvjmI7S8HHqL5sXpvTVTaRpBdhKf3H81a23QCLVImGdTk_9nHsmdCIUNEtZUacIQhSvlf807Ol3B43mGa2Uyri4nh277gjigbVRsAqDXth0dVc19wpaIRjm2L9grpFkHhlO_TZ7SwX4U0Qkna2hIi7Ik9jVWRIwIY3A

Також навушники мають Г-подібний конектор, який більш стійкий до пошкоджень та заламувань.

Sennheiser Epos Comm PC 5

Накладні навушники від одного зі світових лідерів аудіо індустрії. Такі навушники часто обирають для працівників колл-центрів через високу якість мікрофонів та технології, які відсікає сторонні шуми. Фішкою цих навушників є легкість та продумана ергономіка. Навіть, якщо користуватися ними цілий, то не будете відчувати дискомфорту, адже навушник важать всього 77 грамів.

byf_cHpEvzlaNxCngRyPZRFf7syoWXW9b5eslWnuC7XFcMDAs0nL6IH1s9YnKLc-obI5mw9lobR_ENXwbfv3bilk5_Sc0KNfmwK5sXAo9v6eaUVmwguQ5bX87bDFvXKxY6jyNoKJ3xn02KRJM8jhwh9BxK7avTWKcQT0f5IxKZ_yRnXvxzuvJyJ5QQ

НАВУШНИКИ ДЛЯ СМАРТФОНА

Все рідше в сучасних смартфонах можна зустріти роз’єм для навушників mini-jack, а у флагманських пристроях 3,5-міліметровий роз’єм не зустрічається останніх 2-3 роки, але це не проблема, бо є TWS-навушники і нижче ми вам запропонуємо кілька варіантів “не за всі гроші світу”.

OPPO Enco  Air 2

Друге покоління бездротових навушників-вкладишів. Це навушники, які мають мінімальну затримку звуку (80 мс), тому чудово підходять для навчання, де не буде відчуватися розсинхронізація звуку і зображення. По цій причині вони чудово підходять і для мобільного геймінгу, щоб можна було перепочити в перервах між роботою і навчанням. Загальна автономність навушників разом з кейсом — 24 години, тому навіть при найбільш активному сценарії користування вам їх вистачить на 3-4 дні. 

Також в OPPO попрацювали над мікрофонами, які чітко вловлюють голос під час розмов без сторонніх шумів.

HJJY0b-ENVoatrh-mVVjbNKVuRFouQDQ3IfbVc7RLWl8DNLcUlWoj7Cvygk7GtmWooxwAkRatBUuwBUYAn7ubYxb1I1wkV1m4fNJFeloJz89YjmPuyyyW4ZblR2juky6sa1oxJyp0RIhK8H-6wgFuDMN2xmAcdF77mpuV1fRp27CCzGN5d9U_rF2yw

Навушники можуть похвалитися басовитим звучанням завдяки 13,4-міліметровому драйверу і спеціальному режиму підсилення низьких частот. Як бонус, навушники захищені від крапель дощу та поту по стандарту IPX4, а також мають фірмову прозору кришку кейсу.

JBL Wave 100

Доступні вакуумні навушники від іменитого виробника, які мають унікальний дизайн кейсу, бо він не має кришки, тому навушники дістати з нього ще простіше. Кожен навушник може працювати окремо один від одного, тому ви можете, тому неважливо, який навушник ви першим дістанете з кейсу для розмови. Також завдяки цьому ви можете заощаджувати заряд батареї. Вони оснащені чутливими мікрофонами, тому співрозмовник буде добре вас чути, навіть якщо ви будете в шумному середовищі.

qnSdI0oaAj-DTS6kKCiVBOmc3Crd75da6_uDKOvI3A8MgsSqzRdn9y4WpfOfiaOEIlUdmWBDu_XkX2JpX1MOWAkIRUoFGuP4fsAbxqYMoZ1Iz9_IcwsPUSsClLIaQ5XVp0Yaotx1r73VLOU39Y6b_7ojYmt1rhf9KLTVb7HP1Yh0HwujVy2ZI-AIeg

Від одного заряду навушники можуть грати приблизно 5 годин. Завдяки силіконовим амбушюрами вони ідеально будуть повторювати форму вуха, а технологія JBL Deep Bass Sound дозволить вам по-справжньому насолодитися фірмовим звучанням JBL.

JBL Wave 300 TWS

Навушники, які під зав’язку напічкані фірмовими технологіями JBL — Deep Bass Sound для глибокого звуку, Dual Connect для миттєвого підключення одного або двох навушників, стереодзвінки в режимі hands-free. Підключення до смартфону здійснюється через Bluetooth 5.2.

Дана модель має автономність 26 годин разом з кейсом, а від одного заряду JBL Wave 300 TWS можуть грати близько 6 годин. Одного заряду без проблем вистачить на весь робочий день.

BiWlagANzywzbq5n_HpfBQm4V5-0SbNIJHPsIQPIrwbtYKuI2SDSFI6b-WoXBweLTnyk6T-xmVTMuZUhVFecTd9x11xRZ6cn6a3qXtiQ7caJHn0cjDC0QsXdga_TkCXuUI4twM_5ONTFyXQuFJN9AHdXRCOLw6Eloki61rbdVtw1KcpCa390gDaIUQ

Навушники відкриті (без силіконових насадок), тому ви добре будете чути музику чи співрозмовника, а також без проблем можете контролювати ситуацію навколо, що особливо актуально, коли пересуваєтесь містом або знаходитись за кермом авто.

JBL Tune 230NC TWS

Якщо ви шукаєте топові, але все ще доступні навушники з активним шумозаглушенням, то варто звернути увагу на JBL Tune 230 NC. Навушники підтримують технологію JBL Pure Bass, а також мають “режим прозорості”, щоб ви могли чути все, що відбувається навколо. Ще однією фішкою цих навушників є функцію, яка TalkThru дозволяє розмовляти не знімаючи навушники. Навушники добре підходять для частих дзвінків, бо мають аж 4 вбудованих мікрофони.

3_vpyROesiPBoKPYzQBg7rhSgdnCi9pplsvkIpHzwx1TRmfwRO90c3kINLY9YbkyedmguyuNnEG-DddFwEGpdbe231qS_bozQ6XHiEJjkQZzIT032si3n9ohn4SDRV9sqOaOFT7y3s_DX6uaMXgyNmQApgIM2zf9TjNeIM0oYZTV3ZWeN4PpOTyPYg

В цих навушниках виробник суттєво прокачав автономність, разом з кейсом вони можуть грати близько 40 годин, а від одного заряду відтворюють аудіо впродовж 8 годин. Також підтримують технологію швидкої зарядки, коли за 10 хвилин заряджання ви отримуєте ще 2 години відтворення.

JBL Tune 230 NC захищені від вологи по стандарту IPX4. Перевагою є те, що навушники підключаються до фірмового застосунку JBL Headphones, де ви можете налаштувати звучання.

МІКРОФОН

Якщо ви займаєтесь облаштуванням свого робочого місця, то не останню роль варто відвести для вибору зовнішнього мікрофона. Якщо ви коли-небудь бували на лекціях, семінарах, нарадах, де лектор, спікер чи ведучий говорять у вбудований мікрофон ноутбука чи смартфона, то знаєте, що якість аудіо залишає бажати кращого. Однак, якщо промовець використовує зовнішній мікрофон, наприклад петличку чи хоча б доступний конденсаторний мікрофон, то якість комунікації, розуміння та позитивного сприйняття вийде на абсолютно новий рівень.

H8hURa1SZfWGf0wjJMl3HkxaAb4MxDek847SiksRIzNfu75qaepwmbwWkn8jzuz4JEE-DQAWSKH9uUPLp7qEDbvV80X6RGD1xMGr5hemWTCdtL0iuiyWmVFkVi78VzdBpJmflzHIFW59YEdqStlIFkCSYv_tJiKmv_BZSC-HTSAFK821Vmi6UtwEOA

Якщо ви займаєтесь створенням контенту, то напевно знаєте, що більшість слухають контент, а не дивляться. У вас може бути ледь не кращий контент у світі на конкретну тему, але якщо якість звуку буде низькою, то глядачі швидше оберуть менш професійного та обізнаного спікера, але з якісним звуком. 

Крім того, ви можете використовувати мікрофон в іграх, де в динаміці надзвичайно важливо почути один одного. Перевага петличного мікрофону в тому, що після прикріплення до одягу він постійно буде знаходитись поруч джерела звуку, а з настільним мікрофоном доведеться працювати більш сфокусовано. Не так давно ми робили огляд на мікрофони бренду Fifine, які чудово себе зарекомендували в співвідношенні ціна-якість. Нижче можете ознайомитись з відповідним матеріалом та навіть вибрати конкретну модель, яка підійде для вас.

EI4PfS4Vs3RNS13LsCfdXlqYHq2B9PFB9-RvaAyNRpzCC0x7KIyObdXQWSbHF46SSqfVVzLSE9cYQbNsnAMXtGaLHSTQMRS9CCWDGyCVRrtKCzTpIpu1iAc5sWRQ__Ay8PecHS4D2gi7j2t8pmn4OFFnX71SbeMshfoUZOsevMftWf_Qu0502kbVRA

Підсумовуючи про мікрофони можна сказати, що навіть доступний і не професійний зовнішній мікрофон буде суттєво краще записувати звук, ніж вбудований у смартфоні чи ноутбуці, а для ПК у нас навіть не залишається вибору, а тільки придбання мікрофону.

ВЕБ-КАМЕРА

Якщо ваш ноутбук чи ПК не обладнані веб-камерою, то сьогодні це не є проблемою, оскільки на ринку сотні пропозицій серед яких ви можете обрати для себе оптимальний варіант по ціні, функціях та додаткових фішках. Серед ключових моментів при виборі завжди буде стояти роздільна здатність та частота кадрів. Якщо по цих двох позиціях камера вам підходить тоді варто зосередитись на другорядних фішках, які ви хочете мати у своїй веб-камері, наприклад: zoom, шторка, підсвітка.

Детальніше про те, як вибрати веб-камеру можете ознайомитись в нашій статті, а також переглянути відповідні варіанти у розділі веб-камер на сайті.

9JriiLTbr8clLrSsQUCE23yRBz_xMk19FJZScbVW6d2moN1eJPdhiSKLlpw7lsrohdcJ6FNcTZq6pkbLlNN_XJw4uez47cx17DwUx1HIzPGMIdRHYQH0YraPEwU5qiI57BYjkutraCuFYs8bGfmPiYAxcn7Oun0H7GOHFogoFafZhr5DDNUw2_9piA

НАСТІЛЬНІ ЛАМПИ 

Якщо описувати ідеальне робоче місце для сучасного працівника, то крім вищеназваних гаджетів ми не можемо обійти стороною настільні лампи, тим більше, що настільні лампи вже давно пересли бути просто лампочкою з вимикачем, вони суттєво “порозумнішали” і навіть отримали фішки в які ви без перебільшення закохаєтесь.

Рекомендуємо вам звернути увагу на настільні лампи від бренду Xiaomi та Momax. Наприклад, настільною лампою Xiaomi Mi Smart LED Desk Lamp Pro можна керувати зі смартфона, при цьому налаштовуючи температуру світла, яскравість і навіть режим роботи за графіком. Більше того, ця лампа може похвалитися тим, що її світло не мерехтить на всіх рівнях яскравості, а відповідно не шкодить для очей. Має різні режими починаючи від режиму для читання до режиму роботи за ПК.

VbBy-tJBgjogskfcc8d6y53Zpp_5rxxTMVpgauYPo9pa3rd3IoWeXAcwm9l735-DOrUXqM8yzM_B5WLmaz5nR3xqj0I897eTzCD05fCYoShMJWZ8Gpp_HOtxoON-465TNVocRIiZ6UPxFZKaY3Tu_RQRim2qSBa9xHa-eNkDuqjKQTsT5kSeg8_mPg

Настільна лампа Momax Q.LED Wireless Charging крім виконання своїх прямих обов’язків може заряджати ваш смартфон завдяки вбудованій бездротовій зарядці стандарту Qi. Теж саме може робити Momax Smart Desk Lamp Wireless Charger, а до всіх переваг вона має ще й сенсорне керування. Для школярів та студентів особливо сподобаються Momax Q.Led Flex Mini 10W завдяки гнучкій ніжці, яку можна повернути як вам завгодно.

Z6qoozWJdpT5rWYayVRmTqxGX9kl9vtOX_oQ6jWf1Tu6gIIPpNJOqSJIyTg1aikg4PQZzsGQyJTaJfBiVqPcigld_HsMcJt0WbVAmghm-0qqZCtOTI_7Hu0KPQ43-Hg28QiTJLwxeGxDDjTKVhtFLKXGiCEdLupkikSpzXi12Qc78knmAEr399sMRw

ТРИМАЧІ ДЛЯ СМАРТФОНА

Вишенькою на торті організації свого робочого місця може стати тримач для смартфона. На перший погляд — це дрібниця, але хто спробував наскільки зручно, коли вона під рукою, то вже точно не відмовиться від неї. Завдяки тримачу смартфон завжди знаходиться у зручній позиції для читання сповіщень, перегляду відео, спілкування через відеозв’язок без потреби тримати його в руках. Нижче є кілька найпростіших варіантів, які добре справдяться з функцією підставки-тримача.

bYH3V8kNBL1nWy9YO801uNIDxnPdR2y3ALnoNp5vtjjodCKhRzj9z3IkRmAYzk6ulPPqIhypmsDSXf-qyKlJEWsguB0X73k5vUvmMwrzYq6yuSRrK1odLSyEkI24bDfompUvYHZT5uiaUALiEVfi_XDXyhv70elq_HmakpW5aZtSCWu2psdiooNTtg

Однак, виробники аксесуарів пішли ще далі і ви можете одним махом вирішити всі проблеми пов’язані з підставкою і зарядкою смартфона, особливо багато аксесуарів є для користувачів iPhone. Наприклад, док-станція Belkin PowerHouse для заряджання вашого iPhone та Apple Watch. Зразком ідеальної підставки-докстанції може слугувати Belkin 2in1 MagSafe. Мінімум деталей, вбудований MafSafe та можливість заряджати AirPods. 

-tT9luoeocR0jttbUnbdBW6NhudmoGENCOtiQjXXJ4dAjhbfv0D6fMmo5-hcdDNluHZvxWkL8NBYWjBgwP790Pto3vms-Ub3VSGdoCV30nUhc4lc3m4COm0L2h0_gmgtlPQmovx3lpA22WvPD4WPPlrXiJiPnYGyos4Ij6PgQKHQx-d5m3tvBIId1Q

Є й більш доступні варіанти, як наприклад док-станція for Apple Aluminum Watch/AirPods/iPhone — елегантна доступна підставка в яку можна підключити комплекті зарядні пристрої і використовувати, як підставку тримач для свого iPhone.

 

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?