Як фотографує iPhone 6S в порівнянні з Huawei Mate 10 Lite

28/03/2018

Чи варто купувати iPhone 6S, якщо вас, в першу чергу цікавлять можливості камери і чи може конкурувати смартфон від Apple з новими смартфонами у схожому ціновому сегменті.

У статті ви зможете побачити приклади живих фотографій зроблених на 6S, а також порівняння їх зі знімками зробленими на Huawei Mate 10 Lite. Для початку варто переглянути технічні характеристики камер в обох смартфонах:

Характеристика

Apple iPhone 6S

Huawei Mate 10 Lite

 Основна камера

12 МП

16 МП + 2 МП

Фронтальна камера

5 МП

13 МП + 2 МП

Спалах

Тільки на основній камері

На основній та фронтальній камерах

Діафрагма

f/2.2

f/2.2

Оптична стабілізація

Немає

Немає

Програмна стабілізація

Є

Є

 

По характеристиках камери Huawei Mate 10 Lite суттєво переважає iPhone, але як свідчить практика Apple ніколи не гналася за "цифрами", а завжди намагалася з мінімуму витиснути максимум. Обирайте категорію змісту, яка вам найбільш цікава та порівнюйте світлини обох смартфонів. Перше фото у порівняннях завжди - iPhone 6s, а друге - Huawei Мate 10 Lite. Під кожним фото є піктограмка натиснувши на яку можна побачити фото у більшому розмірі.

ЗМІСТ

  1. Пейзажні фото
  2. Їжа
  3. Макро
  4. Предмет
  5. Боке (розмиття фону)
  6. В приміщенні
  7. Архітектура
  8. Селфі та портрет в приміщенні
  9. Недостатнє освітлення

Пейзажні фотографії

Huawei Mate 10 Lite краще проявив себе у фотографуванні пейзажів природи. iPhone 6S краще справляється зі зйомкою міських пейзажів. Фотографії природи на iPhone мають достатньо контрастності, але при цьому надто низьку насиченість кольорів. У Huawei світлина більш яскрава та "соковитіша" це чітко видно якщо порівняти кольори ялин. Але коли справа доходить до зйомки в умовах міста, то iPhone 6S завдяки вищій контрастності робить більш деталізовані та якісні фото.

48_1.jpg  34_2.jpg

2_7_small.jpg 1_8_small.jpg 23_3_small.jpg 3_9_small.jpg 1_10_small.jpg 14_4_small.jpg 4_5_small.jpg 2_6_small.jpg

Їжа

Інколи закрадається думка, що з самого початку iPhone задумувався, як смартфон для фотографування їжі, зважаючи на те, як часто можна спостерігати картину, коли в закладах харчування відвідувачі намагаються зробити якомога ефектніший кадр салату чи лате. Ми теж спробували себе в такій ролі, але змушені визнати, що iPhone проявив себе не кращим чином. При зумуванні світлини, яка зроблена на iPhone фотографія має високий рівень шумів та замилюється. На екрані смартфону в оригінальному розмірі це побачити важко, але при збільшенні на ПК недоліки знімку чітко проявляються.

49_1.jpg  35_2.jpg

25_3_small.jpg 15_4_small.jpg

Макро

Зробити макро-знімок на смартфон доволі складне завдання. Фотографію представлену нижче до категорії макро можна віднести з великою натяжкою, але загальні тенденції, як з такими фото справляються обидва смартфони можна відслідкувати. Світлина зроблена на iPhone є контрастною з насиченими кольорами. Деталізація фотографії не падає навіть при багатократному збільшенні на ПК. Huawei Mate 10 Lite теж зробив гідний знімок, але з неприродньою кольоропередачею. Чорний колір на світлині від Huawei відображається швидше, як сірий, а деталізація нижча, як у iPhone 6S.

50_1.jpg 36_2.jpg

26_3_small.jpg 16_4_small.jpg

Предмет

З фотографіями предметів обидва смартфони справились приблизно однаково. Якщо не звертати увагу на бекграунд, то світлини важко буде відрізнити одна від одної. Перевагою iPhone є те, що йому вдалося відобразити текстуру тканини на якій лежить геймпад. При хорошому світлі обидва смартфони з такими фото справляються на відмінно.

51_1.jpg  37_2.jpg

27_3_small.jpg 17_4_small.jpg

Боке (розмиття фону)

Робити фотографії з розмитим фоном iPhone 6S не вміє взагалі. Це можна пояснити і тим, що в смартфоні одна камера проти двох у Huawei, а також і тим, що на момент виходу 6S у 2015 році фотографії з розмитим бекграундом не були трендом. Порівнювати ці смартфони у зйомці боке немає сенсу. Але не все так чудово і в Huawei. На світлині з лате чітко видно, що алгоритми розмиття теж помиляються і навіть дуже грубо. Якщо ж вам подобаються фото з боке, то iPhone 6S смартфон не для вас. 

52_1.jpg  38_2.jpg

28_3_small.jpg 18_4_small.jpg 5_5_small.jpg 3_6_small.jpg

В приміщенні

Фотографувати в приміщенні завжди складно через специфічне освітлення. В обох смартфонів однакова світлосила, але на автоматичних налаштуваннях світлина з iPhone 6S значно темніша, ніж на Huawei. Зі світлом справився лише китайський смартфон, а от деталізацію не осилив жоден з них. При збільшенні світлини можна побачити зернистість та шуми по всій поверхні фотографії.

53_1.jpg 39_2.jpg

29_3_small.jpg 19_4_small.jpg

Архітектура

Світлина нижче тільки підтверджує той факт, що для фотографування у місті краще підходить iPhone. Світлина зроблена на 6S значно чіткіша, а при збільшенні назва будинку є більш деталізована, ніж на Huawei Mate 10 Lite. Знімок зроблений на китайський смартфон має занадто багато відтінків сірого і пересвічену верхню частину. На автоматичних налаштуваннях камера Huawei не змогла підібрати правильну експозицію. Для фотографування в таких умовах краще вмикати HDR.

54_1.jpg 40_2.jpg

30_3_small.jpg 20_4_small.jpg

Селфі та портрет в приміщенні

При фотографуванні портретів Huawei проявив себе значно гірше постійно пересвічуючи обличчя та викривляючи кольори. iPhone 6S зумів правильно підібрати експозицію та налаштувати баланс білого. Якщо портретні фото в конкретних умовах не вдалися для Huawei, то селфі він робить значно кращі, ніж iPhone, а завдяки подвійній камері "самознімки" можна робити з боке.

55_1.jpg 41_2.jpg

31_3_small.jpg 21_4_small.jpg 6_5_small.jpg4_6_small.jpg3_7_small.jpg3_8_small.jpg

Недостатнє освітлення

Знімки зроблені в умовах недостатнього освітлення найбільш неоднозначна частина порівняння камер iPhone 6S та Huawei Mate 10 Lite. Знімки представлені нижче були зроблені приблизно о 7 ранку з інтервалом у декілька секунд. Світлина зроблена на iPhone відображає ті кольори та світло, яке насправді було зранку. Huawei Mate 10 Lite має таку ж саму світлосилу, як і 6S, але знімок в рази світліший. Сказати, який зі смартфонів краще фотографує в умовах недостатнього освітлення важко: один відображає реальні кольори та світло, а інший за допомогою алгоритмів висвітлює фотографію, щоб уникнути шумів та покращити деталізацію. 

56_1.jpg 42_2.jpg

32_3_small.jpg22_4_small.jpg

Варто сказати, що iPhone 6S заслуговує на повагу, хоча б через те, що йому вже більше 3,5 років, а він все ще може позмагатися з новими і далеко не найдешевшими смартфонами.

Який смартфон все ж таки фотографує краще і чи варто купувати новий iPhone 6S у 2018 році? 

На думку автора - не варто. Ринок смартфонів розвивається супершвидко і за 15 тисяч гривень сьогодні можна придбати смартфон, який буде в рази краще фотографувати, ніж iPhone 6S. З'являються нові напрямки та тренди, як наприклад боке, а зі "стареньким" iPhone їх вже не наздогнати. Якщо питання бюджету при покупці смартфону для вас не на першому місці, то сміливо обирайте моделі iPhone 7 та вище і в найближчі декілька років ви матимете чудового помічника, як у роботі так і в плані фотографій, а iPhone 6S, як би печально це не звучало, свої позиції здає.

Читайте також:

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?