Який смартфон фотографує краще: Samsung Galaxy J7 (2017) чи Huawei P Smart (+ЖИВІ ФОТО)

01/04/2018

Для порівняння камер Samsung Galaxy J7 (2017) та Huawei P Smart ми фотографували на автоматичних налаштуваннях без додаткових фільтрів чи режимів, тобто так, як фотографують більшість власників смартфонів. Який з них показав себе краще дивимось та читаємо нижче. У всіх порівняннях перше фото - Huawei P Smart, друге - Samsung Galaxy J7 (2017).

  1. Пейзажні фото
  2. Портрет на вулиці
  3. Архітектура
  4. Боке (розмиття фону)
  5. В приміщенні
  6. Портрет в приміщенні
  7. Селфі на фронтальну камеру
  8. Недостатнє освітлення

Пейзажні фото

Пейзажні фото озера були зроблені в сонячну погоду при чудовому освітленні. На P Smart кольори більш насичені, а при значному збільшенні (верхів'я дерев та край будинку) Huawei може похизуватися кращою деталізацією та мінімальною кількістю шумів.

2_1. Пейзаж.jpg 3_1. Пейзаж.jpg

Якщо фотографувати пейзажі в умовах менш різкого освітлення, то кращі фото, безумовно має Samsung. Світлини виходять з більш природніми кольорами, як наприклад на фото нижче дерева мають темно-зелений колір, на відміну від Huawei, який чомусь зробив їх коричневими. Крім того на P Smart фотографія вийшла тьмяною і не контрастною.

3_2. Пейзаж.jpg 4_2. Пейзаж.jpg

Фото в більшому розмірі можна переглянути за посиланням.

Портрет на вулиці

Портрет на вулиці в автоматичних налаштуваннях - слабка сторона Samsung J7 (2017). Фотографія пересвічена фактично по всій площині. Проблеми з балансом білого можна злегка поправити в налаштуваннях або увімкнувши HDR. В свою чергу P Smart автоматично підлаштувався під умови зйомки і світлина вийшла достатньо якісною.

3. Портрет на дворі.jpg 1_3. Портрет на дворі.jpg

Фото в більшому розмірі можна переглянути за посиланням.

Архітектура

У фотографуванні архітектури без додаткових налаштувань Huawei P Smart зовсім не конкурент для J7. Світлина зроблена на Samsung є більш насиченою з правильною передачею тіней на будинку, а при зумуванні фото з Samsung можна побачити дрібні деталі будинків, на Huawei деталі замилені та нечіткі.

4. Архітектура.jpg 1_4. Архітектура.jpg

Фото в більшому розмірі можна переглянути за посиланням.

Боке (розмиття фону)

Ефект боке по замовчуванню має бути кращим на Huawei P Smart, хоча б тому, що він оснащений подвійною основною камерою, але чи так це насправді можна оцінити переглянувши фото нижче. Розмивати фон краще вдається для Huawei - це логічно, але щодо кольорів та деталізації частини фотографії, яка не є розмитою, то J7 видає однозначно кращі результати. 

 8. Боке (3).jpg  1_8. Боке (3).jpg

Samsung переважає лише до того моменту поки на горизонті не з'явиться сонце. При яскравому світлі фото на J7 суттєво поступаються для P Smart по усіх показниках. На фото нижче видно неприродній колір фарби на лавці, а також пересвічену частину у правому верхньому куті.

1_8. Боке (1).jpg  2_8. Боке (1).jpg

Якщо робити боке в приміщенні, то ідеальним воно не виходить ні на один зі смартфонів. Штучне освітлення надто складне для цих девайсів. 

8. Боке (2).jpg  1_8. Боке (2)_1.jpg

Фото в більшому розмірі можна переглянути за посиланням.

Фото в приміщенні

Фотографії у приміщенні краще виходять на Samsung J7 (2017), але лише за рахунок вищої контрастності. Деталізація та чіткість фото при зумуванні знаходиться приблизно на одному рівні. Помітна загальна тенденція, що у приміщеннях Samsung затемняє фото, а Huawei намагається висвітлити.

6. В приміщенні.jpg 1_6. В приміщенні.jpg

Фото в більшому розмірі можна переглянути за посиланням.

Портрет в приміщенні

Тенденція до затемнення фотографій в приміщенні у Samsung спостерігається і далі, але на відміну від Huawei, фотографії зроблені на J7 можна успішно редагувати та накладати фільтри. Фото з P Smart, які зроблені при недостатньому освітленні редагувати в рази важче.

 10. Портрет в приміщенні.jpg 1_10. Портрет в приміщенні_1.jpg

Фото в більшому розмірі можна переглянути за посиланням.

Селфі на фронтальну камеру

Фото було зроблене в приміщенні напроти вікна. Зі складним освітленням повередньо справились обидва апарати, але Samsung вдалося не засвітити обличчя. При збільшенні оригінальної фотографії J7 проявив себе значно краще, тому що видно навіть дрібні деталі бороди. На P Smart колір волосся замість чорного тяжіє до коричневого.

 9. Селфі в приміщенні.jpg  1_9. Селфі в приміщенні_1.jpg

Фото в більшому розмірі можна переглянути за посиланням.

Недостатнє освітлення

Складне освітлення для "нефлагманів" - болюча тема. Якщо рівень шумів та деталізації приблизно рівний на фото з обох смартфонів, то кольори більш природньо передані з J7.

7. Погане освітлення.jpg 1_7. Погане освітлення_1.jpg

Фото в більшому розмірі можна переглянути за посиланням.

Samsung Galaxy J7 (2017) та Huawei P Smart знаходяться в одному ціновому сегменті і якщо обирати смартфон по можливостях камери, то слід розуміти, що саме ви будете переважно фотографувати. Якщо портрети та предмети з боке при хорошому освітленні, то однозначно Huawei P Smart, а якщо архітектуру чи селфі, то Samsung.

Читайте також:

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?