VIVO V17 Neo - Xiaomi тримайся!

06/09/2019

Модель VIVO V17 Neo - це новий смартфон на нашому ринку, до того ж відноситься до класу недорогих пристроїв. Незважаючи на доступність він має: AMOLED-дисплей, сканер відбитків пальців під екраном, потрійну камеру та батарею на 4500 мАг і це ще далеко не все чим він може похизуватися.

VIVO V17 Neo

КОМПЛЕКТАЦІЯ

  • смартфон;
  • блок зарядки;
  • кабель micro-USB;
  • прозорий, силіконовий чохол;
  • навушники;
  • скріпка для SIM-карти;
  • документація.

ДИЗАЙН

Задня кришка візуально здається, що виконана зі скла, а коли постукати по ній, то звук "пластиковий", тому будемо вважати, що вона виконана з склопластику. VIVO V17 Neo буде продаватися в двох колірних рішеннях. У нас на огляді темний варіант з ромбами. Виглядає він дуже цікаво: ближче до нижньої частини панелі ромбики переливаються і це помітно навіть, якщо ви помістите смартфон у комплектний, прозорий чохол.

На задній панелі є вертикальний модуль камери, який вже звичний для усіх з часів виходу iPhone X. Спершу здається, що об'єктивів тут чотири, але при розгляді розумієш, що один з них - спалах.

  • На правій грані кнопка включення і клавіші регулювання гучності;
  • На лівій грані лоток для SIM-карти і функціональна клавіша, яка за замовчуванням включає пошуковик Google;
  • На верхній грані немає нічого;
  • На нижній грані є роз’єм 3,5 мм, розмовний мікрофон, динамік та роз’єм Micro-USB.

VIVO V17 Neo

V17 Neo добре лежить в руці, але дотягнутися до верхньої шторки великим пальцем без перехвату - нереально. Це класичний фаблет, який сподобається любителям габаритних смартфонів.

ЕКРАН

V17 Neo типовий безрамковий смартфон, який має виріз капельку. Нижня рамка товстіша за інші, але на роботу зі смартфоном це не впливає. На екрані, між іншим, відразу наклеєна захисна плівка.

Смартфон має AMOLED-екран з діагоналлю 6.38 дюйма та роздільною здатністю 1080x2340 пікселів. Співвідношення сторін 19.5:9. Екран займає 83% передньої панелі. Є функція Always On Display. З ним час, дату, заряд батареї і повідомлення з певних додатків видно на заблокованому екрані. Для економії енергії в налаштуваннях можна темну тему оформлення інтерфейсу.

VIVO V17 Neo

Мої враження виключно позитивні: окремі пікселі не видно, контрастність чудова, а кольори не спотворюються під кутом. Amoled-матриця робить свою справу. 

ЗВУК

Для відтворення звуку у VIVO V17 Neo є один динамік на нижньому торці. Тренд на відмову від роз'єму для навушників до бюджетних смартфонів поки не дійшла і це чудово. У комплекті йдуть навушники з мікрофоном і, сказати чесно, це не “шонібуть”. Тут є натяки на баси і взагалі вони добре грають. Вони схожі на Apple EarPods і у вухах тримаються надійно. Я, справді, був приємно здивований звуком та ергономікою навушників, які компанія VIVO додає в комплект.

НАЧИНКА

VIVO V17 Neo працює на процесорі MediaTek Helio P65, який призначений для смартфонів середньої ланки. Графічний процесор Mali-G52. В AnTuTu смартфон набрав 146 350 балів, а це вже, між іншим, трохи більше, ніж набирає Redmi Note 7. Смартфон має 4 Гб оперативної пам'яті та 128 Гб вбудованої. Залишається додати, що смартфон підтримує карти microSD об'ємом до 256 ГБ. Хоча для більшості користувачів і 128 ГБ буде цілком достатньо.

Asphalt 9 легко запустився і його реально можна грати, але з частотою кадрів були незначні проблеми. Поліпшити ситуацію може спеціальний ігровий режим, вякий можна швидко увімкнути у меню налаштувань, яке викликається свайпом знизу. В роботі відчувається величезний приріст потужності порівняно з VIVO Y17, який нещодавно був у нас на огляді. VIVO V17 Neo важко назвати ігровим або дуже потужним, але його залізо актуальне і переважну більшість ігор, можливо не на високих налаштуваннях графіки, він тягне.

VIVO V17 Neo

Смартфон працює під управлінням Android 9.0 з оболонкою Funtouch 9. Вона трохи копіює iOS. Вона має передвстановлені сервіси Google, а також багато системних програм від VIVO. Насправді, оболонка дуже приємна і те, що є розмежування шторки сповіщень і меню швидких налаштувань — дуже круто. Шторка сповіщень свайп зверху, меню швидких налаштувань свайп знизу.

КАМЕРА

Як ми говорили вище, модуль камери VIVO V17 Neo має три об'єктиви:

  • 16 MП, f/1.8 - основний;
  • 8 MП, f/2.2, ультраширокий;
  • 2 MП, f/2.4, допоміжний об'єктив для зйомки портретів.

83_1.jpg

Робота камери не викликає нарікань, але якихось особливих емоцій теж не створює. З VIVO V17 Neo можна робити гідні знімки вдень і нормальні при недостатньому освітленні. Ультраширокий об'єктив працює гірше основного через менше розширення та світосилу. Портретний режим не дуже чітко працює з деталями, але симпатичні портретні знімки робити легко. 

Селфі‑камера 32 MП, f/2.0 працює без нарікань. Найгірше в камерах VIVO - це інтерфейс додатку камери, бо в ньому є 100500 різноманітних режимів, клавіш, але на практиці більшість з них ніколи не будуть використовуватися.

84_1.jpg62_2.jpg51_3.jpg18_5.jpg6_8.jpg5_9.jpg11_11.jpg 7_12.jpg

РОЗБЛОКУВАННЯ

Для розблокування можна використовувати сканер обличчя або сканер розпізнавання пальця. Сканер обличчя не дуже надійний і сам смартфон про це нагадує, бо працює він не за допомогою проекції точок на обличчя, а за допомогою лише фронтальної камери. Якщо вам є що приховувати, краще виберіть розблокування по відбитку пальця. Сканер відбитків пальців знаходиться в екрані. Спрацьовує швидко і завжди, а налаштовується, як звичайний.

Щоб прискорити процес розблокування система пропонує використовувати комбіновану авторизацію, при якій смартфон може сканувати і обличчя і відбиток. Мабуть, це найбільш зручний і швидкий сценарій розблокування.

АВТОНОМНІСТЬ

4 500 мАг - це насправді пристойно. Такого заряду вистачить на день і навіть на два. Підтримується швидка зарядка і в комплекті є адаптер потужністю 18W. В тесті Geekbench апарат заряджений до 100% розрядився до 0% аж через 7 годин 38 хвилин. Весь цей час було навантаження на процесор та увімкнений екран. Крім того, смартфон має два режими енергозбереження.

VIVO V17 Neo

КОМУНІКАЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ

  • Wi-FI: смартфон підтримує усі стандарти, в тому числі "ac";
  • Bluetooth: версія 5.0;
  • Інфрачервоний порт: нема;
  • NFC: є;
  • FM-радіо: є;
  • SIM-карта та карта пам'яті. Обирати не доведеться, а відразу можна встановлювати дві SIM-карти та картку пам'яті.

ВИСНОВКИ

VIVO V17 Neo - тужний середняк з актуальним дизайном, хорошою камерою, ємним акумулятором і підтримкою NFC. Крім того смартфон має оболонку, яка схожа на iOS та має багато різноманітних налаштувань. Якщо порівнювати його з VIVO Y17, який був у нас на огляді декілька днів тому, то V17 Neo став кращий фактично у всьому, крім ємності батареї. Тут хороший AMOLED-дисплей, сканер пальця вбудований в екран, розблокування по обличчю, потужна батарея завдяки якій смартфон працюватиме 1,5-2 дні без підзарядки.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?