VIVO Y17 - конкурент для Redmi Note 7?

04/09/2019

Першість в бюджетному і вищому бюджетному сегменті однозначно належить Xiaomi, модель Redmi Note 7 взагалі була настільки успішною, що виробник вирішив не чекати навіть рік, щоб оновити її, тому вже представлений Redmi Note 8 та 8 Pro. Однак є виробники, які можуть скласти конкуренцію для Xiaomi. Один з них — VIVO. Бренд не такий відомий у наших краях, але тим не менше смартфони вони робити вміють. Сьогодні в нас на огляді VIVO Y17. Які фішки та можливості має цей смартфон дізнаєтесь в цьому огляді, повірте йому є чим похвалитися.

КОМПЛЕКТАЦІЯ: чохол, навушники, швидка зарядка

  • смартфон;
  • блок зарядки;
  • кабель micro-USB;
  • прозорий, силіконовий чохол;
  • навушники;
  • скріпка для SIM-карти;
  • документація.

VIVO Y17

ДИЗАЙН: виглядає дорожче, ніж коштує

Якщо ви раніше не були знайомі з апаратами VIVO, то цілком ймовірно, що ви сприйматимете VIVO Y17 за флагман, бо по дизайну він замахнувся саме на цей сегмент, але вже взявши апарат до рук і відчувши те, що він зроблений з пластику ейфорія трохи спадає. 

Апарат на нашому ринку представлений у двох кольорах: Mineral Blue та Mystic Purple. Вони круто переливаються на світлі і якщо ви прихильник таких корпусів, то вам точно сподобається. Виріз у смартфоні є, але він елегантний і дуже схожий на той, що у OnePlus 6T. Нижня рамка достатньо товста по сучасних мірках, але насправді це нінащо не впливає. 

  • на задній панелі є три камери, спалах, сканер відбитків пальців та логотип компанії;
  • на лівій грані розташувався лоток для SIM-карти та карти пам’яті;
  • на правій грані розташована клавіша регулювання гучності та клавіша живлення;
  • на нижньому торці є роз’єм mini-jack, отвір мікрофону та роз’єм micro-USB.

VIVO Y17

Враховуючи, що корпус пластиковий, то взявши його до рук надійністю не дуже віє, його варто помістити в чохол. У комплектний чи інший вам вирішувати, але з приємних особливостей — на комплектному чохлі є спеціальна заглушка на роз’єм зарядки, що теоретично збереже його від потрапляння пилу, особливо зважаючи на те, що захисту від вологи та пилу у смартфона немає. Корпус достатньо товстий, але для цього є логічне пояснення, апарат має дуже гідну батарею.

ЕКРАН: розширення не FullHD

В смартфоні встановлений IPS-екран з діагоналлю 6,35 дюйма. Екран дуже яскравий на ньому відразу наклеєна захисна плівка. Єдиний нюанс - розширення 1544x720 пікселів (268 ppi). Якщо дуже придивитися, то пікселі побачити можна, але при звичайному користуванні це ніяк не відчувається. 

В екрані є виріз-крапелька, який, можна приховати в налаштуваннях. Цікава деталь, що в налаштуваннях ви можете вибрати пункт в якому виріз буде приховуватися чи неприховуватися залежно від того, як буде краще для користування певним додатком.

В налаштуваннях екрану ви можете увімкнути темну тему і вона, справді, дуже приємна. Також є можливість відрегулювати колірну температуру, а також режим захисту очей. Крім усього автоматичне регулювання яскравості теж є. Цікаво, що меню швидких налаштувань реалізоване, як в iOS, щоб його викликати потрібно свайпнути вгору. 

ПРОДУКТИВНІСТЬ: Redmi Note 7 потужніший

Смартфон працює на 8-ядерному процесорі Mediatek Helio P35. Чесно кажучи, то нічим особливим цей процесор не відрізняється. Для нескладних додатків він цілком годиться, проте, якщо ви хочете грати вимогливі ігри з Play Market без підвисань та з пристойною кількістю кадрів, то VIVO Y17 вас навряд чи задовольнить.

VIVI Y17

Якщо говорити про синтетичний тест AnTuTu, то Y17 набирає 82 тисячі балів, для прикладу Redmi Note 7 за аналогічну вартість видає більше 140 тисяч балів. Смартфон має в своєму розпорядженні 4 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ вбудованої, крім того є слот для картки пам’яті, яку можна вставити і при цьому у вас залишиться місце для другої SIM-карти.

КАМЕРА: чудові ширококутні фото

VIVO Y17 може похвалитися потрійною камерою з такими характеристиками:

  • перший модуль на 13 МП, f/2.2;
  • другий модуль на 8 МП, f/2.2 для ширококутних фото;
  • третій модуль на 2 МП, f/2.4 для портретних фото.

Оптичної стабілізації немає, тому фото частенько можуть виходити трохи змазаними. Відео можна знімати у розширенні FullHD 30 к/с. Камера посередня.

VIVO Y17

Фронтальна камера має 20 МП, f/2.4. При хорошому світлі світлини виходять дуже навіть гідними. Приклади фотографій можете побачити далі.

VIVO Y17 (1).jpg VIVO Y17 (2).jpg

VIVO Y17 (3).jpg VIVO Y17 (4).jpg

VIVO Y17 (5).jpg VIVO Y17 (6).jpg

VIVO Y17 (7).jpg VIVO Y17 (8).jpg

АВТОНОМНІСТЬ: 5000 мАг

В цьому пункті для VIVO Y17, справді, є чим похвалитися. Ємність батареї складає аж 5000 мАг і це пояснює чому корпус пристрою не супертонкий. В комплекті з пристроєм йде 18-ватна зарядка, тому смартфон заряджається достатньо швидко. Від 0 до 100% смартфон заряджається трішки довше, ніж за 2 години. Для зарядки використовується роз’єм micro-USB і з цим можна миритися, але, як користувач, який перейшов з micro-USB на Type-C можу сказати, що з micro-USB пора прощатися.

В тесті GeekBench за три години повного навантаження на процесор смартфон зі 100% розрядився до 67% набравши 4467 балів. Це прекрасний результат. Заряду батареї має вистачити на півтора-два дні роботи. Ну те, що він працюватиме до кінця дня при будь-якому навантаженні, то це точно.

VIVO Y17

РОЗБЛОКУВАННЯ: відбиток та обличчя

Розблокувати пристрій можна за допомогою сканеру відбитків пальців, який знаходиться на задній панелі, а також за допомогою розпізнавання по обличчю. Між іншим, я не можу відразу пригадати смартфон, який має швидший сканер відбитків. Тут він блискавичний. Розпізнавання по обличчю не таке безпечне, бо відразу навіть сам смартфон каже, що його можуть розблокувати схожі на вас люди, але разом з тим він також працює дуже швидко.

КОМУНІКАЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ: Google Pay до ваших послуг

  • Wi-FI: смартфон підтримує усі стандарти, окрім "ac";
  • Bluetooth: версія 5.0;
  • NFC: є;
  • FM-радіо: є;
  • SIM-карта та карта пам'яті: є місце на дві SIM-карти та карту пам’яті до 256 ГБ;

ВИСНОВКИ

Чи складе VIVO Y17 конкуренцію для Redmi Note 7? Безперечно. Так, в ньому є певні моменти, які хотілося б покращити: більше розширення екрану, потужніший процесор та камеру, але з іншого боку за трохи більше, як 200$ ви отримуєте смартфон в якому:

  • є NFC для безконтактних платежів; . 
  • в комплекті зі смартфоном блок зарядки на 18W;
  • 4 ГБ оперативки та 128 вбудованої;
  • слот SIM-карти не гібридний;
  • в комплекті є чохол та навушники, а також наклеєна заводська плівка;
  • батарея на 5000 мАг.
  • приємний дизайн.

Це пристрій для тих, хто не має на меті зависати в іграх, але кому потрібна потужна батарея, швидка зарядка і можливість зв’язку на дві SIM-карти.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?