ТОП-10 найочікуваніших смартфонів 2018-го року

16/11/2017

Основні гравці на ринку смартфонів цьогоріч представили чимало девайсів з використанням технологій, які ще декілька років тому були фантастикою.

КТС, у свою чергу, підготував для вас ТОП-10 флагманських смартфонів, які є найбільш очікуваними у 2018 році з описом можливих характеристик.

№10 — Nokia 10

Аналітики прогнозують, що Nokia 10 буде першим флагманом компанії у 2018 році і, на відміну від старіших смартфонів компанії, новий пристрій отримає безрамковий дисплей. Девайс буде оснащений подвійною камерою з оптикою від Carl Zeiss та двократним оптичним зумом. Смартфон отримає 6 Гб оперативної пам’яті та працюватиме на процесорі Snapdragon 845.

Nokia-Vision-Behance-Concept-1-1600x900.jpg

Щодо зовнішнього вигляду, то в мережі є різні варіанти дизайну, але Nokia навряд чи буде вигадувати щось кардинально нове. Найбільш ймовірно, що телефон буде схожий на попередні смартфони компанії.

№9 — Xiaomi Mi 7

Нещодавно був представлений флагманський апарат від Xiaomi — Mi6, а компанія вже працює над новою версією під назвою Mi7. Характеристики пристрою активно обговорюються техноблогерами у мережі.

Mi7 має отримати 6-8 Гб оперативної пам’яті, а процесор буде 8-ядерним. Логічно, що новий флагман китайської компанії працюватиме на процесорі від Qualcomm — Snapdragon 845, який має скласти гідну конкуренцію для еплівського A11 Bionic, який на даний момент — найпродуктивніший на ринку.

Amoled-екран Mi7 буде 6-дюймовим зі співвідношенням сторін 18:9 та буде займати 95% передньої частини смартфона.

xiaomi-mi-7_concept_1.jpg

Камера буде подвійною з сенсором на 19 та 12 мегапікселів, а також 4-осевою оптичною стабілізацією зображення. Фронтальна камера отримає 16 мегапікселів.

Mi7 має отримати сканер обличчя на зразок Face ID, але при цьому сканер відбитків пальців теж залишиться.

Як зазначають експерти, смартфон коштуватиме не менше, ніж 500$ за молодшу версію.

№8 — LG G7

Експерти не прогнозують великого успіху для смартфону від LG, а все тому, що нещодавно південнокорейська компанія зареєструвала два товарні знаки:

  • LG KROMAX Processor;
  • LG EPIK Processor.

Очевидно, що LG має на меті випустити процесори власного виробництва і використати їх у своїх флагманах. Одного разу такий експеримент компанія вже проводила і тоді все з тріском провалилося. Як буде цього разу — невідомо.

Новий девайс буде оснащений OLED-екраном виробництва LG. Також є інформація, що смартфон буде захищений по стандарту IP68.

DGuSlgsVYAEBlen.jpg

Серед фішок флагману виокремлюють можливість розблокування смартфону трьома різними сканерами:

  • сканер відбитків пальців;
  • сканер обличчя;
  • сканер райдужної оболонки ока.

Очікувана дата виходу смартфона — кінець лютого 2018 року.

№7 — Google Pixel 3

Компанія Google в жовтні 2017 тільки представила Pixel 2 та 2 XL, а в мережі вже з’являються фото можливого концепту “третього пікселя”. Рамки екрану стануть ще меншими. За чутками, Pixel 3 працюватиме на Android 9, над розробкою якого вже працює Google.

Усі чекали, що “піксель два” отримає подвійну основну камеру, проте цього не сталося, натомість Google використав технологію Dual Pixel, яка мала б замінити другу камеру.

Тим не менш, експерти прогнозують, що Pixel 3 таки отримає подвійну камеру, яка стане найкращою на момент виходу, як це було попередні рази.

3_maxresdefault.jpg

У “третьому пікселі” може з’явитися можливість безпровідної зарядки, а також сканер обличчя, як у інших виробників.

Точна дата виходу ще невідома, але - швидше за все це - відбудеться у жовтні 2018 року. Корпус девайсу буде в дусі попередніх “пікселів”, але напевне виконаний зі скла. Не усім дизайн смартфону від “пошуковика” до смаку, проте він легко впізнаваний.

№6 — Huawei P11

Huawei P11 буде представлений на MWC 2018, а відповідно - у продаж надійде не раніше, ніж у березні. Привідкривши завісу, представимо узагальнену думку аналітиків про характеристики нового Huawei.

P11 отримає новий 8-ядерний процесор Kirin 970. В парі з ним буде 6 Гб оперативної пам’яті, що не “космічно багато” на фоні інших флагманів.

Дисплей буде 5,2 дюйма у базовій версії та 6 дюймів у версії Plus зі щільністю пікселів — 565 на дюйм.

Основна камера девайсу буде подвійною з потужністю 20 мегапікселів. У Huawei P10 користувачі скаржилися, що скло камери швидко збирає подряпини, тому у новій версії очікуємо сапфірове скло, яке вирішить цю проблему.

Huawei-P11.jpg

Сканер відбитків пальців за прогнозами має бути на передній стороні, але якщо дивитися на фото концепту, то важко сказати, де він буде розміщений. Можливо, вбудований в екран, але поки таку технологію ніхто не зміг реалізувати. Девайс, швидше за все, буде представлений у 8-ми кольорах, як і P10.

Ціна смартфона буде в межах 700$ на старті продажу.

№5 — OnePlus 6

OnePlus 6 буде представлений 19 червня 2018 року. Якщо спочатку смартфони компанії позиціонувалися, як “вбивці флагманів” за рахунок низької ціни, то зараз коштують вони не так і дешево, а від флагману очікувати низьку ціну взагалі не доводиться.

Розмір екрану буде приблизно 5,5 дюйма. Процесор на OnePlus 6 буде від Qualcomm — Snapdragon 845 з 6-8 Гб оперативної пам’яті.

Камера буде на рівні решти флагманів і, що передбачувано, — вона буде подвійною: 20 та 12 мегапікселів — один сенсор кольоровий, а інший - монохромний.

OnePlus-6-10.jpg

Особливістю One Plus 6 буде ультратонкий корпус, але при цьому ємність батареї буде 3500 мАг з можливістю швидкої зарядки Dash Charge та захистом від пилу та води.

Вартість смартфона стартуватиме від 500$.

№4 — HTC U12

HTC U11 наробив чимало шуму своїми інноваціями і новим підходом до управління. Від U12 очікують не менше інноваційних технологій та потужності.

Дисплей наступного флагману від HTC буде 5,7 дюйма з розширенням 4К. Під екраном буде лого HTC, що не дуже подобається техноекспертам (навіть Samsung забрав лого з передньої частини корпусу).

Snapdragon 845 ще навіть не анонсований, але ніхто не заперечуватиме той факт, що флагман HTC працюватиме саме на ньому. Ємність накопичувача буде 128 Гб, а оперативної пам’яті буде 6 Гб.

Також U12 отримає подвійну камеру на 16 мегапікселів кожна.

2eba0005183c383eee46.jpg

У смартфоні не буде 3,5 мм. роз’єму для навушників. Знизу екрану буде два динаміка від компанії JBL.

Скільки коштуватиме новинка, поки ніхто не береться прогнозувати, але точно не дешевше U11 :).

№3 — Samsung Galaxy Note 9

Перераховувати технічні характеристики Note 9 немає сенсу, бо наперед відомо, що він отримає найпотужніше “залізо”, яке тільки буде доступне на момент виходу девайсу.

Особливістю Note 9, як завжди, буде стилус S Pen, який здобуває для Samsung нових фанатів щороку.

Чи зможе Samsung встановити ультразвуковий сканер відбитків пальців безпосередньо в екран — найбільша загадка Note 9, бо поки що це нікому не вдавалося зробити.

1000_1507488677samsung-galaxy-note-9-concept-design_150192768670.jpg

№2 — Samsung Galaxy S9

S9 отримає 6,3-дюймовий екран, а також, як і Note 9, найпотужнішу “начинку” на момент виходу.

rumor-samsung-galaxy-s9-dy.jpg

Апаратною основою найочікуванішого флагману від Samsung буде процесор власного виробництва — Exynos 9810 (для деяких регіонів буде Snapdragon 845).

Приблизна дата виходу S9 — 25 лютого 2018 року. Оскільки цьогоріч Samsung був одним з найбільш безрамкових смартфонів, то у 2018 році від нього чекають ще більшої “безмежності”.

№1 — iPhone (2018)

Як буде називатися модель нового флагману від Apple, залишається загадкою для усіх. Ми отримаємо iPhone 8S чи 9, XS чи 11 — невідомо. Але кожен з цих варіантів - можливий. Якщо в решти виробників флагмани прогнозовано будуть схожі на своїх попередників, то в Apple все під грифом “хтозна”.

Швидше за все, до технології Touch ID Apple вже не повернеться, а буде розвивати Face ID, щоб довести її до досконалості.

Працюватиме iPhone (2018) на новому процесорі А12 з 3-4 Гб оперативки. Як і кожного року Apple випустить нову версію операційної системи, у 2018 — це буде IOS 12.

maxresdefault (2).jpg

У новому iPhone залишиться можливість безпровідної зарядки, а відповідно - корпус буде скляним, як у iPhone 8, 8 Plus, X.

Підсумок:

У 2018 році нас чекають, як мінімум, 10 топових пристроїв від найпотужніших виробників. Якщо узагальнити, то усі флагманські смартфони будуть тяжіти до таких характеристик:

  • 6-8 Гб оперативної пам’яті;
  • мінімум 128 Гб вбудованої пам’яті;
  • екрани зі співвідношенням сторін 18:9;
  • подвійні камери з оптичним зумом;
  • фронтальні камери з потужною оптикою;
  • сканер відбитків пальців вбудований в екран;
  • бездротові зарядки;
  • відсутність роз’єму 3,5 мм. для навушників, замість нього USB Тype-C (можливо навіть у iPhone);
  • стерео динаміки та повна захищеність від води та пилу;
  • пристрої на Android будуть тяжіти до “чистої” оболонки;
  • нейро мережі в процесорах та смартфонах;
  • удосконалені голосові асистенти;
  • 60 FPS 4К у відео камерах;
  • ціни на флагмани будуть в межах 1000$.

Поки ми лише в очікуванні новинок, радимо звернути уваги на флагмани, які мають схожі характеристики і вже є у продажі.

Oneplus 7 - перший серед кращих флагманів 2019 - скоро у продажу.

Читайте також:

Автор: Савчук Назар

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?