Нові Google Pixel 2 та Pixel 2 XL: викиньте свою дзеркалку

05/10/2017

Пошуковий гігант Google, як і найпотужніші виробники смартфонів, створює свою лінійку розумних телефонів, яка щороку отримуватиме нових представників. 

4 жовтня Google представила два смартфони: 

1_Screenshot-143.png

Cмартфон Google Pixel 3a - дата виходу, ціна, характеристики, огляд

Нові “пікселі” є продовженням минулорічної моделі Google Pixel, що чітко прослідковується у дизайні.

Дисплей 

Новинки від Google не пішли трендовим шляхом, тому обидва девайси, хоч і мають велику діагональ екранів, не є безрамковими, як найближчі конкуренти: iPhone X чи Samsung Galaxy S8.

Діагоналі екрану:

  • Pixel 2 - 5 дюймів;
  • Pixel 2 XL - 6 дюймів.

Екрани новинок можуть похизуватися технологіями:

  • Always On Display. На екрані завжди відображається найнеобхідніша інформація, наприклад: годинник, наявність сповіщень тощо.
  • Active Edge. Можливість виклику голосового асистента просто стиснувши девайс. Таку фішку вже реалізовувала компанія HTC в моделі U11.

pixel-h2.jpg

Швидкодія

Великий і малий “пікселі” мають процесор від Qualcomm — Snapdragon 835 та чотири гігабайти оперативної пам’яті. У 2017 році такої потужності цілком достатньо для того, щоб працювати зі смартфоном і не задумуватись про “мінімальні” налаштування. Проте, якщо Google хотів нав’язати боротьбу конкурентам, то характеристики ”новоспеченого” флагману - посередні.

google-pixel-2-kinda-blue-1.jpg

Пам’ять

Розширювати вбудовану пам’ять немає можливості, бо відсутній слот для MicroSD. Обирати доведеться між двома варіантами флеш-пам’яті:

  • 64 Гб;
  • 128 Гб.

Цього має бути цілком достатньо, але варто зазначити, що на ринку смартфонів є моделі з вдвічі більшою ємністю вбудованої пам’яті або принаймі з можливістю її розширення.

1_3-2-770x573.jpg

Камера

Минулорічний “піксель” вирізнявся серед інших, перш за все, можливостями своєї камери. Цьогоріч прихильники бренду очікували, що виробник “не підведе” і зробить ще кращу. 

Незалежний ресурс по оцінці камер у смартфонах DxOMark присвоїв Google Pixel 2 рекордні 98 балів. Таким чином новинка від Google обійшла iPhone 8 Plus, Galaxy Note 8 та iPhone 8.

rfvthb.JPG

Найбільш трендова фішка усіх смартфонів, які претендують на звання камерофон у 2017 році - це подвійна камера. На презентації Google Pixel 2 усі були здивовані тим, що новий девайс подвійної камери не отримав. Що Google представив натомість?

  • Dual-pixel. Технологія, коли кожен піксель працює як два окремих сенсора. Це повністю компенсує відсутність другої камери і дозволяє досягнути мегапопулярного ефекту розмиття фону (боке). 
  • Оптична та цифрова стабілізація. Навіть при зйомці без штативу фотографії та відео будуть чіткими та нерозмитими. За словами творців цього девайсу, оптична стабілізація реалізована краще, ніж в будь-якому іншому смартфоні на ринку.
  • Motion Photos - технологія, яка вже давно реалізована в iPhone під назвою Live Photos. Фото в цьому режимі схожі на 2-3 секундний ролик, що і робить світлину “живою”.

Як фотографує Google Pixel 2 в порівнянні з HTC U11

gjhsdyyzyz.jpg

Фото на Google Pixel 2 та iPhone 8 Plus зі збільшенням в 4 рази

порівннян.jpg

Порівняння представлені вище - поки погляд з одного боку. Як тільки обидва смартфон від Google протестуємо у КТС, то напишемо враження і дізнаємось, чи все працює так бездоганно, як зазначають виробники :)

Батарея

Своєю автономністю гаджет не здивує. Вона знаходиться на рівні - “як і у всіх” - і складає:

  • 2700 мАг у Pixel 2;
  • 3520 мАг у Pixel 2 XL.

Підтримка технології quick charge, але немає можливості безпровідної зарядки.

Pixel-2-b.jpg

Переваги Google Pixel 2 та Pixel 2 XL:

  • найкраща камера за версією DxOMark;
  • впізнаваний дизайн;
  • екран з Always On Display та Active Edge;
  • захищений від води та пилу;
  • найновіша версія ОС Android - 8.0 (Oreo).

8_1.jpg

Недоліки Google Pixel 2 та Pixel 2 XL:

  • відсутність слоту для MicroSD;
  • відсутність безпровідної зарядки;
  • відсутність роз’єму 3,5 мм;
  • вартість, порівняно з іншими брендами.

google-pixel-2-xl-2.jpg

Ціна

Ще донедавна смартфони на кшталт Google Pixel називали “убивцями флагманів” через високу продуктивність і порівняно невисоку вартість. Сьогодні ж вартість цих девайсів мало чим відрізняється від флагманів провідних компаній. 

Придбати Google Pixel 2 в КТС можна прямо зараз.

Також читайте: 

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?