HTC U11: крута камера і звук - не випусти його з рук

23/08/2017

Тайванська компанія HTC знову увірвалася на ринок флагманських смартфонів. Цього разу компанію представляє смартфон з назвою U11.

  • Які головні характеристики U11?
  • Які 6 фішок має U11?
  • Які 4 недоліки має U11?
  • Кому підійде U11?

На ці та інші питання ми дамо відповідь у нашому огляді флагманського смартфону HTC U11.

U11, htc, смартфон

Головні характеристики U11:

Потужність: все дозволено 

Обираючи смартфон, а тим більше флагман ми, перш за все, звертаємо увагу на характеристики “заліза”. Чим може похвалитися U11?

По-перше, процесор Snapdragon 835 має 8 ядер по 2450 МГц кожне. Цього буде достатньо, щоб в найближчі роки не турбуватися про те чи “потягне” ваш смарт найновіші ігри чи додатки з PlayMarket. Враховуючи, що за графіку в U11 відповідає Adreno 540 - забудьте про обмеження.

По-друге, під блискучим “капотом” U11 є 4 Гб оперативної пам’яті та 64 Гб вбудованої. Є версія з 6 Гб оперативки та 128 Гб вбудованої пам’яті. Якщо ж і цього буде замало, то є слот для карти microSD. Також на місце карти пам’яті можна поставити ще одну sim-карту і тоді мобільний зв’язок буде обходитись для вас дешевше.

Htc u11, U11, смартфон

У синтетичних тестах: AnTuTu, 3D Mark Sling Shot, Geekbench Multi, Geekbench Single HTC U11 входить в п’ятірку кращих. Тому в плані потужності U11 займає чільне місце в когорті найкращих.

Htc u11, U11, смартфон

Екран: не виходячи за рамки

U11 має якісний 5,5 дюймовий екран з роздільною здатністю 2560×1440 пікселів. На відміну від своїх конкурентів, які намагаються зробити рамки навколо екрану якомога меншими, або взагалі їх позбутися, HTC нічого не став вигадувати, зробивши і бокові, і верхні та нижні рамки “солідних” розмірів. Якщо з боковими виробника ще можна зрозуміти, то верхні і нижні хочеться трохи зменшити.

Вся поверхня екрану покрита захисним склом Corning Gorilla Glass 5-го покоління з олеофобним покриттям. Усі топові девайси 2017 року використовують таке скло, тому U11, безумовно, в тренді. 

Яскравості екрану не бракуватиме навіть найбільш вибагливим користувачам. А зробити кольори “теплішими” чи “холоднішими” запросто можна у налаштуваннях.

Htc u11, U11, смартфон

Камера: найкраща за оцінкою експертів

Звучить доволі несподівано, але так і є. Сайт DxOMark, який оцінює якість фотографій різних камер, в тому числі камер у смартфона, поставив для U11 90 балів. Найближчим конкурентом HTC є Google Pixel, у якого 89 балів. Девайсу від HTC вдалося обігнати навіть “безмежного”.

U11 не погнався за мегапікселями - їх всього 12. Апертура f/1.7, що дозволяє робити якісні фото навіть в умовах недостатнього освітлення.

Фокусування в U11 надшвидке, а все через технологію UltraSpeed Auto focus. Суть її полягає в тому, що за фокусування відповідають не окремі пікселі, а усі відразу. Допомагає потужній оптиці подвійний світодіодний спалах.

Окремої відзнаки заслуговує якість відео, яке можна записувати з розширенням до

Не лише основна камера в U11 тішить своєю якістю та потужністю, а й фронтальна, в якій і мегапікселів більше, ніж в основній, тут їх аж 16 з діафрагмою  f/2.0

Фішки камери:

  • уповільнена зйомка відео 120 к/с в 1080 p;
  • акустичний фокус при збільшенні зображення;

Htc u11, U11, смартфон

Звук: якість vs зручність

Відтворення звуку йде через два динаміки HTC BoomSound Hi-Fi Edition: один знизу відповідає за низькі та середні частоти, інший - зверху - і в його компетенції високі частоти. Звучать вони ще гучніше, ніж у попередньому флагманському девайсі від HTC. Якщо у швидкодії та потужності між флагманами різних компаній завжди гостра конкуренція, то у питанні звуку U11 - поза конкуренцією. За відсутності bluetooth-колонки U11 її легко замінить.

Але не динаміками єдиними може похизуватися тайванський гаджет. В комплекті зі смартфоном йдуть фірмові навушники USonic з системою активного шумопоглинання. До того ж завдяки технології USonic вдається сканувати вушний канал і налаштовувати еквалайзер під вас. Роз’єму 3,5 мм в U11 немає - замість нього тут USB Type-C

Зазвичай, при огляді смартфонів для звуку не надають особливої уваги, але флагманський HTC зробив усе для того, щоб про це говорили.

Htc u11, U11, смартфон

Дизайн: дзеркало більше не потрібно

Смартфон виконаний зі скла з ефектом 3D, яке при найменшому потраплянні світла переливається різними барвами. Такого ефекту досягнуто завдяки технології введення у скло мінералів на різну глибину і з різним рівнем заломлення світла.

U11 симетричний з усіх сторін, тому немає різниці, якою рукою користуватися ним. Смартфон потрібно міцно тримати в руках, бо якщо не пильнувати, то він легко "полишить” ваші руки і зустрінеться з найближчою твердою поверхнею та “потішить” чеком за ремонт корпусу.

Флагман від HTC має вагу 169 гр., а товщина 7,9 мм., що на 0,1 мм менше ніж приміром у Galaxy S8. В доволі тонкий корпус виробникам вдалося втиснути і флагманську потужність і багато фішок про які розкажемо нижче.

Автономність: торт залишився без вишеньки

Батарея в U11 має ємність 3000 мАч. Цього достатньо на один день в режимі середнього навантаження. Ситуацію з невеликою ємністю акумулятора виправляє наявність швидкої зарядки Quick Charge 3.0, завдяки якій від 0% до 50% смартфон можна зарядити всього за 30 хв.

Htc u11, U11, смартфон

6 фішок HTC U11

Починаючи розповідати про фішки U11 відразу зазначимо, що компанія HTC попрацювала на славу. Отож, по порядку чим дивує тайванський виробник цього року:

1. Edge Sense - суть цієї інновації полягає в тому, що бокові грані пристрою чутливі до стискання. Працює ця річ дуже просто, в налаштуваннях потрібно встановити силу стискання, наприклад: коротке стискання чи стискання з утримуванням і поставити дію, яку воно буде виконувати. Відтепер запустити камеру, відкрити стрічку Facebook чи зробити скріншот можна за допомогою одного лише стискання. 

Htc u11, U11, смартфон

2. Акустичний фокус. У смартфон вбудовано аж 4 мікрофони, тому переглядаючи відео зняте на U11 можна збільшувати картинку і звук автоматично буде фокусуватися на вибраному об’єкті.

Htc u11, U11, смартфон

3. Сканер відбитків пальців. Цією фішкою вже нікого не здивуєш, бо навіть у бюджетних моделях смартфонів вона є, але у U11 він працює просто миттєво.

Htc u11, U11, смартфон

4. Водонепроникність по стандарту IP67. З таким рівнем захисту від вологи та пилу U11 можна сміливо брати з собою в басейн чи йти на прогулянку і фотографувати дощові пейзажі.

5. Оболонка HTC Sense. U11 працює на операційній системі Android 7.1.1 з фірмовою оболонкою від HTC. 

6. HTC Sense Companion - це віртуальний помічник на зразок асистенту від Google, який на основі інформації про власника надаватиме різні підказки.

Htc u11, U11, смартфон

Недоліки:

Не обійшлося без моментів, які навіть у такому потужному гаджеті як U11 хотілося б покращити:

1. Великі рамки у верхній та нижній частині екрану. У 2017 році флагмани провідних компаній з виробництва смартфонів намагаються зробити їх мінімальними. HTC за цим трендом не пішов.

2. Відсутній роз’єм 3,5 мм., замість нього USB Type-C. Заряджати девайс і слухати музику в навушниках одночасно не вдасться.

3. Несумісність зі сторонніми перехідниками з USB Type-C на роз’єм 3,5 мм. 

4. Маркий корпус. Тильна частина корпусу швидко “збирає” відбитки пальців.

5 категорій людей, яким підійде U11?

1. Меломани. Якість звуку в U11 одна з найкращих на ринку смартфонів 2017 року завдяки технології  BoomSound Hi-Fi Edition. Фірмові навушники USonic допоможуть “підігнати” еквалайзер під вас і стануть крутим аксесуаром в арсеналі справжнього поціновувача якісного звучання.

2. Зайняті. U11 для тих, хто не хоче чекати поки смартфон завантажить якийсь додаток чи сторінку в браузері, а хоче все і відразу.

3. Блогери та селфімани. Якщо у вас є свій блог або ви ведете сторінку в instagram чи facebook, то U11 зі своїми фото-відео можливостями стане вам хорошим помічником.

4. Геймери. Якщо ви любите побавитись в “іграшки” на смартфоні і не думати чи “піде” та чи інша гра на вашому девайсі, то U11 - очевидний вибір.

5. Модники та модниці. HTC U11 смартфон, який привертає до себе увагу через глянцево-сяючий корпус з можливістю вибирати один з 5-ти кольорів, які пропонує тайванський бренд.

Отож, якщо ви хочете робити якісні фото, слухати музику в найвищій якості і при цьому забути про обмеження потужності, то вам по дорозі з HTC U11.

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?