ТОП-10 найкращих ігор 2022 року

10/01/2022

Новий 2022 рік буде справді крутим для геймерів. Нарешті вийдуть ігри-довгобуди, які переносилися вже кілька років: Elden Ring, Dying Light 2 і Starfield. Також повернуться із забуття давні серії: Company of Heroes, Test Drive Unlimited та, звісно ж, S.T.A.L.K.E.R. І це далеко не повний список. У цій статті ми розглянемо лише ті ігри, які вийдуть на настільних комп'ютерах та ноутбуках, без консольних ексклюзивів.

10. Elden Ring

Серія ігор Dark Souls задала моду на хардкорні фентезійні екшн-ролівки, в результаті чого почали з'являтися численні наслідувачі. Деякі з них, як то The Surge чи Nioh, навіть виявилися непоганими. Але все одно усі з нетерпінням чекали офіційного продовження серії від японської студії From Software та її очільника Хідетаки Міядзакі. Нова гра отримала назву Elden Ring, а за сюжет в ній відповідає не абихто, а сам Джордж Мартін, автор «Пісень льоду та пламені», за якими знята «Гра престолів». Також радимо прочитати статтю «ТОП-5‌ ‌геймпадів‌ ‌для‌ ‌FIFA‌ ‌22,‌ ‌Elden‌ ‌Ring‌ ‌і‌ ‌Forza‌ ‌Horizon‌ ‌5‌».

37_10.jpg

9. Dying Light 2: Stay Human

Незважаючи на те, що в процесі розробки польську студію Techland залишив сценарист Кріс Авеллон (відомий іграми Fallout 2 та New Vegas), продовження зомбі-екшену Dying Light 2 все одно залишається однією з найінтригуючих ігор 2022 року. Серед численних інших проєктів про живих мерців її вирізнає в першу чергу паркур. Місто стало ще більшим, а будівлі — вищими. Любителям фільмів «Ямакасі» та «13 район» буде де розгулятися, а точніше розстрибатися.

43_9.jpg

8. Tiny Tina’s Wonderlands

Героїня Маленька Тіна вже з'являлася у доповненні до гри Borderlands 2. Цього ж разу, розробники Gearbox вирішили присвятити їй окрему гру. Так, Tiny Tina’s Wonderlands об'єднує у собі елементи настільної гри, японської ролівки та ураганного екшену. Цього разу, щоправда, на зміну мутантам та вогнепальній зброї прийшли демони, холодна зброя та магічні закляття.

51_8.jpg

7. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

Тривимірні ігри про Черепашок-ніндзя були не дуже вдалими. Тому франшиза повернулась до старої-доброї піксельної графіки з виглядом збоку. Окрім Леонардо, Донателло, Рафаеля та Мікіланджело дадуть пограти в тому числі за журналістку, спортсменку і просто красуню Ейпріл О'Ніл. Ворогами ж традиційно виступлять ніндзі клану Фут, звіролюди Бібоп і Рокстеді та їхній босс когтистий Шредер.

57_7.jpg

6. Company of Heroes 3

Історична тематика Другої світової війни, напевно, не вичерпає себе ніколи, в тому числі у комп'ютерних іграх. Їй присвячена і третя частини тактичної стратегії Company of Heroes від студії Relic (відома ще серією Warhammer Dawn of War). Цього разу вирішили розповісти про найважливіші битви на Середземноморському фронті. Жанр, звісно, нішовий, але тим цінніша кожна аналогічна гра.

68_6.jpg

5. Hogwarts Legacy

Трилогія фільмів «Фантастичні звірі» знову відродила популярність книг англійської письменниці Джоан Роулінг. Тому не дивно, що студія Electronic Arts вирішила випустити нову гру про школу для юних чарівників «Хогвартс». Щоправда, події розгортатимуться у 19 сторіччі, тому персонажів фільмів «Гаррі Поттер» та «Фантастичні звірі» ми не побачимо. Зате, певен, буде купа впізнаваних місць та предметів.

69_5.jpg

4. Test Drive Unlimited Solar Crown

До появи серії Forza Horizon, саме Test Drive Unlimited була найкращою грою про автоперегони у відкритому світі. Саме автори оригінальної TDU перейшли під крило Microsoft та створили Forza. Чи вдасться новій команді Kylotonn, відповідальній до цього лише за ралійні автосимулятори, створити достатньо веселу гру про спорткари, покаже час. У будь-якому випадку, чекаємо, адже ігри про автоперегони зараз рідкість.

94_4.jpg

3. Senua's Saga: Hellblade 2

Ще один приклад того, як талановиті, але бідні творці добре себе зарекомендували незвичним проектом, після чого отримали фінансування від Microsoft. Головною героїнею залишиться та сама піктська (древні шотландці) войовниця Сенуа з численним розладами психіки. Воно й не дивно, враховуючи суворі реалії 9 сторіччя. З анімацією обличчя Сенуа, які достовірно відображала її емоції, і в першій частині гри було все в порядку. А на гроші Microsoft обіцяють підтягнути графіку навколишнього світу.

114_3.jpg

2. Starfield

Перші чутки про Starfield, яку жартома називають «Skyrim у космосі», з'явилися ще до виходу Fallout 4 від тієї ж студії Bethesda. Після цього вийшли ще Skyrim Special Edition (з покращеною графікою), мультиплеєрний Fallout 76 та Skyrim Anniversary Edition (з доданим рибальством), а Starfield все ще немає. Але після того як Bethesda перейшла у володіння Microsoft, сумніви відпали — Starfield точно вийде 11 листопада 2022 року. Дата символічна, адже саме 11 листопада 2011 вийшла Skyrim.

120_2.jpg

1. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Але для вітчизняного геймера найочікуванішою є, без сумнівів, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl. Тема однієї з найбільших техногенних катастроф в історії людства одночасно болюча і цікава. Одиниці наважуються з'їздити на екскурсію у місто-привид Прип'ять, але мільйони зможуть побачити його фотореалістичну модуль у S.T.A.L.K.E.R. 2. Мутанти, артефакти, аномалії та душевні посиденьки за багаттям — все це традиційно очікує у новій грі від української студії GSC.

157_1.jpg

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Що таке сертифікація TÜV Rheinland і чому вона важлива?
Сертифікація продукції - це важливий процес, який гарантує, що продукція відповідає нормам безпеки та критеріям якості, які базуються на міжнародних стандартах. Великі компанії регулярно перевіряють свою продукцію. Така перевірка і сертифікація зазвичай проводиться сторонніми акредитованими організа
09/01/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?