ТОП-5‌ ‌геймпадів‌ ‌для‌ ‌FIFA‌ ‌22,‌ ‌Elden‌ ‌Ring‌ ‌і‌ ‌Forza‌ ‌Horizon‌ ‌5‌

28/08/2021

Найближчими місяцями вийдуть одразу кілька великобюджетних комп'ютерних ігор, для яких якщо не обов'язковим, то принаймні дуже бажаним є геймпад (він же контролер, він же джойстик). Мова йде про футбольний симулятор FIFA 22 (а також його конкурента PES eFootball 22), экшен-ролівку Elden Ring і автоперегони Forza Horizon 5. І це не рахуючи інді-новинок, які повторюють ретро-стиль графіки та геймплею 8 та 16-бітних ігор. Отож, ми допоможемо вибрати ергономічний геймпад — недорогий дротовий чи середньоціновий бездротовий.

Gamesir-t1s-promo-3.jpg

Gembird JPD-UB2-01

Gembird JPD-UB2-01 — це мабуть найвигідніша за ціною пропозиція на ринку геймпадів. Ви отримуєте два по ціні одного. Щоправда, пристрої з'єднані одним спільним кабелем, тому подарувати другий товаришу не вийде, зате можна гратися вдвох, сидячи за одним комп'ютером чи перед телевізором. По причині відсутності стіків, Gembird JPD-UB2-01 не підходить для багатьох сучасних ігор, але можна поностальгувати в емуляторах Dendy (NES), Sega Megadrive та PlayStation One. Класичні ігри Mario Brothers, Sonic The Hedgehog і Crash Bandicoot по цей день дають море позитивних емоцій.

Gamesir T4w

Gamesir T4w — геймпад, зроблений за подобою оригінального контролера Xbox One. Те ж саме асиметричне розміщення стіків (лівий вище, правий нижче), цільна хрестовина D-pad, широкі бампери та довгі тригери, а різнокольорові кнопки ABXY підсвічуються, щоб їх легше було розрізними у напівтемряві. Основним матеріалом корпуса є напівпрозорий пластик, завдяки чому можна роздивитися електронну начинку. Добре видно, наприклад, два вібромотора, розміщених в рукоятках, особливо корисна вібрація у іграх-файтингах, як то Mortal Kombat чи Tekken, адже дозволяє на собі частково відчути віртуальні удари.

8b70b47f-48de-4cdd-9086-47b676d375e6.jpg

Logitech F310

Logitech F310 — дуже міцно зібраний, а тому надійний геймпад, що підтверджується розширеною до трьох років офіційною гарантією. Не схожий ні на контролер PlayStation, ні на Xbox — швейцарські інженери Logitech справді постаралися спроектувати унікальний дизайн. Розміщення стіків симетричне (обидва знизу), а хрестовина восьмипозійна для більш зручного натискання по діагоналі (спрощує виконання супер-ударів у файтингах). А от тригери трохи тугі, в автогонках втомлюється палець довго тримати натиснутою віртуальну педаль газу. Не має функції вібрації, зате має клавішу Mode, щоб поміняти місцями функції D-pad і лівого стіку (може бути корисним у платформерах).

Canyon CND-GPW6

Canyon CND-GPW6 — геймпад, натхненний явно контролером ігрової консолі Xbox, причому не нової One, а попередньої 360. Підключається до ПК за допомогою бездротового USB-радіадаптера, а живиться від двох «пальчикових» батарейок AA (або аналогічних нікель-металгідридних акумуляторів). Єдиною суттєвою відмінністю стали прогумовані рукоятки для більш надійного хвату долонями, спітнілими під час гарячих на емоції мультиплеєрних матчів в FIFA. Додаткова клавіша Turbo дозволяє увімкнути автоматичну стрілянину в іграх жанру Run'n'Gun (Contra, Metal Slug), щоб не натискати одну і ту ж кнопку багато разів поспіль.

Gamesir T1s

Gamesir T1s — один з найуніверсальніших, а точніше кросплатформенних бездротових геймпадів. Однаково добре підходить для настільних ПК та ноутбуків (режим XInput); старенької, але все ще популярної консолі PlayStation 3 (режим Direct Input) та смартфонів, планшетів, смарт-телевізорів і ТВ-боксів на Android (режим Bluetooth). Зовні дуже схожий на контролер Sony DualShock 4, тільки пластик текстурированный і стіки розміщені трохи далі один від одного. Тому що між ними знаходиться відкидне кріплення для смартфона. Поміщаються смартфони з діагоналлю екрана до 6.6 дюйма (без врахування чохла). Хрестовина роздільна, а прогумовані шапочки стіків мають заглиблення під пальці. Тригери зроблені аналоговими, тобто зчитують силу натикання, а заряду вбудованого лінійного акумулятора вистачає до 18 годин роботи.

 

Читайте також:
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Як зібрати ПК для FIFA 22?
Відкрився ранній доступ до нового футбольного симулятора FIFA 22 від компанії Electronic Arts. Пограти 10 годин можуть усі підписники сервіса EA Play. Повна ж версія гри вийде вже через тиждень (прогрес буде збережений та перенесений). Також EA опублікувала офіційні системні вимоги до комп'ютера.
23/09/2021
iPad 8-го покоління: ТОП для навчання та відпочинку
Традиційний, а можливо навіть злегка застарілий, дизайн iPad 8-го покоління трохи “змазує” перше враження, але як каже відома фраза: “Встречают по одежке, а провожают по уму”. Варто сказати, що “ум” у цього пристрою суттєво прокачався. 3 товарів Великий блок Планшет оснащений процесором A12 Bion
16/09/2020
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?