Швидкий огляд Samsung Galaxy A30s: конкурент для Xiaomi?

19/09/2019

Після успіху Galaxy А30 компанія Samsung вирішила не зупинятися і вже зараз у нас на огляді є оновлена версія Galaxy A30s. Вийшла вона відверто неоднозначною, тому що коштує дорожче, але має ряд характеристик, які стали відвертим down-grade’ом порівняно з першою версією, разом з тим смартфон отримав потрійну камеру, сканер відбитків та фронтальну камеру на 16 мегапікселів.

3_14.jpg

ДИЗАЙН

Смартфон отримав схожий з попередником дизайн, щоправда тепер на задній панелі є діагональні лінії внизу, які розділяють смартфон на зони-трикутники з різною насиченістю кольорів. Насправді, виглядає доволі естетично, але як ця поверхня поведе себе в плані “збору подряпин” побачимо згодом. В комплекті немає чохла, тому користуватися на старті доведеться дуже обережно. Смартфон важить всього 166 грам, якщо порівнювати з новими iPhone, то він просто пір’їнка. 

1_15.jpg

Розташування елементів управління:

  • На верхньому торці: мікрофон шумозаглушення;
  • На лівому торці: лоток для SIM-карти та карти пам’яті;
  • На нижньому торці: роз’єм для навушників, розмовний мікрофон, роз’єм USB Type-C, динамік;
  • На правому торці: клавіша живлення, клавіші регулювання гучності;
  • На задній панелі: потрійна камера, спалах, логотип компанії Samsung;
  • На передній панелі: фронтальна камера у вирізі-крапелька, розмовний динамік.

В руках лежить дуже надійно, користуватися можна навіть однією рукою і не зважаючи на те, що корпус глянцевий, він не слизький. Зібраний апарат добре, щоправда клавіша живлення при натисканні дуже голосно клацає.

36_4.jpg

Смартфон має три кольори: білий, чорний та зелений. Як вони виглядають можете поглянувши перейшовши в картку товару нижче.

ЕКРАН

В смартфон встановлена Super Amoled-матриця, екран, справді, приємний та яскравий. Діагональ 6,4 дюйма при розширенні 720х1560 пікселів. Розширення HD+ зважаючи на те, що в А30 був FullHD+-екран — відчутний down-grade. Щільність пікселів теж не рекордна — 268 на дюйм.

5_10.jpg

Якщо порівняти екран Galaxy A30s з екраном флагманського пристрою з високою щільністю пікселів, то різниця відчутна і пікселі проглядаються. Ми б не звертали на це уваги, якби апарат коштував менше 200$, але зважаючи на те, що він дорожчий, то це віднесемо до категорії нюансів.

6_9.jpg

В налаштуваннях екрану ви можете увімкнути адаптивну яскравість екрану. Є можливість увімкнути темну тему, яка дасть вам дві переваги: збереження заряду батареї та приємний і стильний інтерфейс. Також ви можете в налаштуваннях екрану встановити більшу чутливість, щоб не відчувати дискомфорту і затримки в користуванні, якщо на екран наклеєна захисна плівка чи скло. 

ПОТУЖНІСТЬ

Працює смартфон на 8-ядерному процесорі Exynos 7904, за графіку відповідає Mali-G71. Оперативної пам’яті може бути 3 або 4 ГБ, а вбудованої 32/64/128 ГБ на вибір. Крім того, апарат підтримує карти пам’яті об’ємом до 512 ГБ.

19_5.jpg

В синтетичному тесті AnTuTu він набирає 109202 балів і це звісно невисокий показник, зважаючи на який у Galaxy A30s буде 100500 конкурентів. Щоправда, варто нагадати про ігровий режим Game Booster. Увімкнувши цей додаток ви можете витиснути зі смартфона максимум, щоб в іграх зображення було більш плавним, а заряд батареї витрачався економніше.

Смартфон, насправді, не для ігор на високих налаштуваннях графіки, але для повсякденних завдань цілком підійде, інтерфейс працює швидко, системні програми взагалі не підвисають. Наприклад Asphalt 9: Legends встановився, запустився на середніх налаштуваннях графіки і грати було доволі комфортно.

КАМЕРА

Galaxy А30s отримав ще один модуль камери, до того ж розширення всіх камер значно зросло. Тепер основна камера має модуль на 25 МП, ультраширока лінза на 8 МП і з'явився модуль для розмиття фону на 5 МП.

11_7.jpg

На основну камеру ви можете записати відео у форматі FullHD 30 кадрів за секунду. Фронтальна камера залишилася без змін — 16 МП з можливістю запису FullHD. Інтерфейс камери стандартний для смартфонів Samsung. 

12_11.jpg

Нижче можете подивитися приклади живих фотографій зроблених на Galaxy A30s:

86_1.jpg 1.1.jpg

64_2.jpg 2.2.jpg 

3.3.jpg 53_3.jpg

4.4.jpg37_4.jpg5.5.jpg20_5.jpg

6.6.jpg15_6.jpg

АВТОНОМНІСТЬ

Автономність тут залишилася на хорошому рівні. В смартфоні встановили акумулятор на 4000 мАг. Samsung Galaxy А30s підтримує потужну зарядку до 15W. Заряжається смартфон через роз’єм USB Type-C. 

2_13.jpg

РОЗБЛОКУВАННЯ

Сканер розпізнавання пальців розташований під екраном. Always On Display немає, область сканеру пальців не підсвічується на заблокованому екрані і це насправді зовсім не круто. Якщо говорити про сканери під екраном, то я вважаю, що в бюджетниках вони взагалі непотрібні, краще поставити фізичний сканер, який спрацьовуватиме швидко і в 100% випадків, а не під екраном, а він не завжди спрацьовує, швидкість залишає бажати кращого та ще й щоб його побачити потрібно вмикати дисплей. 

8_8.jpg

Також в смартфоні присутнє розблокування по обличчю, воно працює коректно і достатньо швидко. Я б віддавав перевагу при розблокуванні саме йому.

КОМУНІКАЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ:

  • Wi-FI: смартфон підтримує усі стандарти, в тому числі "ac";
  • Bluetooth: версія 5.0;
  • NFC: є;
  • FM-радіо: є;
  • SIM-карта та карта пам'яті: є місце на дві SIM-карти та карту пам’яті до 512 ГБ;

85_1.jpg

ВИСНОВКИ

Ось такий трохи дивний апгрейд вийшов у компанії Samsung, особливо з огляду на конкурентів, які є на ринку: Honor 10i і Huawei P Smart Z, це не кажучи вже про більш доступні хітові моделі, такі як Redmi Note 7. Для мене питання апгрейду з А30 на А30s залишається відкритим, а поглянувши приблизну вартість Redmi Note 8, який нещодавно був представлений, то, мабуть, питання все-таки закрите.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?