Перша інтерактивна вітрина Ajax в Україні. ТОП-14 датчиків Ajax для вашої оселі

06/07/2023

Про компанію Ajax

Українська компанія Ajax робить життя людей по всьому світу безпечнішим і комфортнішим. В асортименті компанії є понад 135 різноманітних девайсів, які легко встановлюються і за декілька кліків на смартфоні підключаються до застосунку, який доступний на iOS, Android, Mac OS та Windows.

ktsYYeFKxQns2yW5VDfQCvcklygY4gQbwWLAD2aF62-TH1pvjmEbS0vD1YUh0cYBzs9AeD8eT2mrLU3ZcuaZCpRjHS2tNqq0RO4caMtfkynqGvniBkKjnDKfKbZ7fDG12ht1slR5-n3BTLdntogaFGg

Компанія на ринку з 2011 року і вже встигла вийти на ринки 169 країн. Між іншим, у світі вже налічується понад 2,5 млн користувачів Ajax.

Інженери компанії постійно працюють над винайденням і патентуванням нових датчиків, які не дозволять грабіжникам зайти у ваш дім, пожежі знищити майно чи непередбачуваним обставинам завдати шкоди вашій оселі.

9pta3Hu0bYbSjA_29GsjuF73MMbzDjRFzrfuEltqb9YOliPX8mQFf4OOre_FWSXerveNne4971-ljM6uWpXb6FrLOBVqhuySKmK6uY9B8pSWaR6eFpGDmOPuzz3QQJnDNKgSAb8VblqVhK0FRLHM_9s

Підхід компанії Ajax полягає в тому, щоб потужний захист був легким у підключенні та інтуїтивно зрозумілий у керуванні.

До речі, компанія Ajax офіційно захищає роботи всесвітньовідомого вуличного художника Бенксі в Україні. До моменту поки роботи Бенксі з Бородянки, Ірпеня та Горенки будуть відправлені до музею їх охороняють системи безпеки Ajax. Тому вони будуть збережені для наступних поколінь і захищені від вандалізму та погодніх умов.

rOdZHk2627yBvKteO5IbB1Cte8YtRCKvY0zDmDKAmImhlp-aC__JSRI1RNAFy0ZwP_CoOYV31HFDky4t8gcHnrvCeupM_Xg6Trts4pOnAaCSOfBfZqTyWZHB_yTA9GLom1lfJxjoR1tGIZEiq5bEX0c

В цьому матеріали ми коротко розповімо вам про деякі датчики, які вже сьогодні можна замовити і зробити своє життя безпечнішим та комфортнішим, а оселю розумнішою. Більше того, дизайнери компанії турбуються про те, щоб у всі датчики не лише виконували своє завдання, але й чудово вписувались в інтер’єр вашого дому. Також ви точно зможете оцінити естетику та простоту застосунків для різних платформ.

Перша інтерактивна Ajax-вітрина в Україні

Нещодавно в одному з магазинів КТС у м. Рівне, вул. Чорновола, 17а з’явилася інтерактивна вітрина з пристроями Ajax. Що це означає? Ви можете побачити як працюють датчики та офіційний застосунок не з відео на YouTube чи почути про це з розповідей консультантів, але можете самостійно спробувати спровокувати спрацювання сенсорів та датчиків на інтерактивній вітрині прямо в магазині та спробувати налаштувати свої сценарії спрацювання.

zxu2MwoASFc89n9z0Zrv4WZ_4CPfK1X10rzdy22wOoTPsuRIPo9oYI_K4bsQkONP2kVRWMTtPVq0SfhjOBScyF6-0qcmfo0iL4Pe484BXleO-tl6UtFUkBi9f9z4dSCU56AGH99h1p2iat7SgE-L9xY

На вітрині в спеціальних сотах, які є імітацією кімнат, розміщені датчики Ajax, які вже підключені до централі та готові до роботи. І ви можете легко спробувати, наприклад відкрити дверцята соти і спрацює датчик відкривання чи сенсор руху.

TuaaYwg-nrTyDBgolW02cBX4IIDJRQEcAma3mTpa57u42dKmMLM6JZSwGSwjcznn4ka-YHdVdWAtUkWHAXKzxsGfqzAdkrKOJn0Avt7YTxfgFZ7Gm8Y9NRoVCny1EvIhic3MKWdLb_QhP2hCJsHMd-E

Поруч інтерактивної вітрини Ajax стає зрозуміло, що все геніальне просто, що Ajax — це безпечне житло без складного монтажу та довгих годин дослідження принципів роботи. 

Далі коротко розповімо про датчики, які ви можете придбати прямо зараз і як вони працюють. Можливо частина з датчиків описаних в цьому матеріалі вже стоїть на варті безпеки ваших володінь, однак Ajax дає можливість постійного удосконалення та приєднання нових пристроїв до існуючої системи, тому далі ви можете вибрати зі списку пристрій, який вас цікавить та дізнатися про принцип його роботи перейшовши за посиланням в межах цього матеріалу.

СЕНСОРИ ТА ДАТЧИКИ:

Централь керування Ajax Hub 2 Plus

Ajax Hub 2 Plus — це найсучасніша централь системи безпеки, яка на корпусі немає ніяких кнопок керування, бо все налаштувати можна через застосунок. Дана централь підтримує 4 канали зв’язку і ви можете використовувати підключення через Ethernet або Wi-Fi, а крім того ще й дві стільникові мережі включаючи швидкісні LTE.

Ajax Hub 2 Plus підтримує до 200 датчиків MotionCam і може доставити фотознімок з місця тривоги всього за 9 секунд. Більше того в Ajax розробили власний радіопротокол Jeweller, який гарантує двосторонній зв’язок централі з датчиками на відстані до 2000 метрів.

cdTX18YNM3JGl28mEQykZ2ZcYtj98QZqayfBBvfxqps5f9VB8Ibb6W0vjzFSWz3Tok-ktPmcSR9UrG6jTNXZdHCO0g4EzEZnuIdQWnwo0_KSFch45rW9thF0PeyyxOBeV4ckmGSeSjCVA29Jtc41hHI

Фішкою цієї централі також є те, що ви можете створити 64 різні сценарії і відповідно фактично виключити вплив людського фактора. Хаб може вмикати і вимикати охорону об’єктів за розкладом.

Завдяки Ajax Hub 2 Plus ви можете легко увімкнути дим-машину і позбавити грабіжників шансу на успішне пограбування, ви можете вимкнути подачу струму в приміщення чи навпаки увімкнути освітлення, ви можете дистанційно перекрити крани, якщо було зафіксовано протікання, а також традиційно є можливість керувати освітленням, приводом воріт гаражу та навіть ролетами на вікнах.

XoWLG4o3crSAB4Ilyf11-KfVajDRlwPVTME6zrk2_QIQDEWTeXJsb2dI2HBh63MEs8WzY49MKUIgw8vLQfU1rdiFGnJyXPahavu44PfGnHzi6eJ9aDk7GYkyOBs9clWzCdcbFHqoAuZmYF2wR8NZsiw

Hub 2 Plus чудово підходить для великих і складних будівель, включаючи торгові центри і багатоповерхові будови, адже він дозвляє створити 25 груп охорони та підключити до 200 користувачів для чіткої розмежованості зон охорони.

Hub 2 Plus неможливо вимкнути непомітно навіть коли об’єкт знятий з охорони. Навіть якщо вимкнути струм, то хаб працюватиме ще близько 15 годин. Якщо його відключити від мережі, то вже за 60 секунд прийде відповідне сповіщення, що немає зв’язку з хабом.

Якщо підсумувати, то Hub 2 Plus  — це найпродуктивніша централь Ajax з існуючих на даний момент. Порівняно з попередніми поколіннями тут швидший процесор у 4,5 рази і у 8 разів більше пам’яті. Крім того кілька разів на рік ви будете отримувати оновлення операційної системи OS Malevich.

Сирена світло-звукова Ajax StreetSiren

Ajax StreetSiren — це бездротова сирена зі світлодіодною індикацією, яку можна встановлювати в приміщенні та на вулиці. Крім того, що сирена спрацює на спробу відкривання дверей чи на інші налаштовані вами подразники, то вона ще й захищена від демонтажу і навіть спроб заглушити її.

8qIP4bGj5PsdTf10QnfigNQPPWuoJk5BK9kQ7m0DZgYPDHCky1PU2fz727Xl1x0GmhlP9xb2u0oI3rpwym95HLDx5hv6vu-w782O9BAfvOlvFtSJkrN4s8zZiEtYPReQ4qbi44pv8IU8Ez__FWFwof8

Працює від батареї якої вистачить на 5 років, а також її можна підключити до джерела живлення 12В.

Вона захищена по стандарту IP54, тому може бути встановлена на вулиці. Крім того, вона здатна працювати в діапазоні температур від -20 до +60 градусів Цельсія.

7phUo-7McYja4KMpG2YjpXNBpeoZPTUpIbWLIlwtV2N8j6l4jjDFtyYVp3G8lPqRhFZFQE7R5k-zwkhHGZDjCpn78w19sMXt1cYwi-RTowwOozQPAiMzi_6X1IkVurffoh241PDRFkS_TmHCoRaCS6E

Гучність і тривалість роботи сирени ви можете налаштувати в застосунку. На максимальній гучності (113 Дб) ця сирена гучніша за гелікоптер та поліцейську сирену, тому в грабіжників не буде шансу.

Датчик відкриття дверей/вікна Ajax DoorProtect Plus

Принцип роботи цьогодатчика дуже простий він буде сповіщати вас про найменші ознаки того, що хтось намагається пробратися у вашу оселю через двері чи вікно. Датчик реагує на зміну кута нахилу, удари або сильну вібрацію і відразу відправляє сигнал на хаб.

7xlW6hCV6YzU6CjK8HekMtRy-Qmu8qBzst453R5m4o-23FZZBT5t6iuD19WwUXCmckFKaHreQkmL_gW8rmtAfJrKVX10kePFpiCb-dYBPSnkTVWhbUmOWESl4xnJeGvuNMWuZzH65BI0AjttG_UmoCA

Як і сирена, цей датчик може працювати від батареї близько 5-ти років. Для монтажу і підключення датчику буде достатньо кількох хвилин. До речі, його можна використовувати з мансардними вікнами і залишати їх відкритими навіть, коли ви покидаєте домівку.

Датчик руху з мікрохвильовим сенсором Ajax MotionProtect Plus

Цей датчик чудово доповнить компанію попередніх датчиків для захисту вашої оселі чи комерційної території. Він виявляє людину за різницею температур із фоновим тепловим випромінюванням. Він особливий тим, що не буде спрацьовувати через роботу кондиціонера чи на мерехтіння полум’я з каміна, відблиски, рух штор чи жалюзі. Також датчик не реагуватиме на тварин вагою до 20 кг і висотою до 50 см. Це означає, що він просигналізує тільки про реальну небезпеку. 

1s9IulHy0igsVc3Z3x-KtQeDcW6-ZmJszJddg8SanHZdicNnxcR90W_zhN8aNiWnu_rLcoVeyNlL9UruWyohhtBZT8wxvdwPxOgwwcn4PTOkzVTqTE4Qye8aNWBo8ZB38ciT4cTt6cn6mXaXnAgRdtY

Він здатен реагувати на рух на відстані до 12 метрів. Як і у випадку з попередніми пристроями монтаж Ajax MotionProtect Plus займе лічені хвилини.

Датчик руху Ajax MotionCam Outdoor

Цей датчик оснащений камерою, тому у випадку проникнення на вашу територію чи в оселю ви тримаєте не тільки сповіщення, але й анімовану серію фотографій, які підтвердять тривогу. Відповідно охоронні компанії не будуть мати хибних викликів від вас, адже завжди буде підтвердження.

Варто сказати, шо цей датчик буде працювати тільки в парі з Hub 2 або Hub 2 Plus про який ми розповідали раніше.

LSboJegzL6gxg3ujM24lt-b_geUc3VPSi0zaj_Gd04HlzfQjM-DKWMlSAXwx7nQgZ8i-FnGVN58Up8oJeIe3KVRkKg_yG8mBmWkQcvagfC99atYCCZ6GG5SkUh3WaEWbuC5bWBJwixYQ2NAX4qUIDRk

Датчик оснащений двома незалежними ІЧ-сенсорами, які допомагають відрізняти реальну загрозу від інших перешкод, які могли б зумовити спрацювання датчику. Традиційно для пристроїв Ajax, MotionCam Outdoor також має захист від саботажу, тому втрата зв’язку з датчиком, накриття камери, зафарбування камери чи зняття з кріплення неможливі без сповіщення про небезпеку.

Датчик може працювати в діапазоні температур від -25 до +60 градусів Цельсія. Також MotionCam Outdoor має спеціальний навіс, який захистить камеру від дощу чи снігу.

Контролер для керування приладами Ajax WallSwitch

Завдяки Ajax WallSwitch ви можете дистанційно керувати побутовими приладами, вмикати та вимикати їх, також моніторити обсяг спожитої електроенергії. В будь-який момент ви можете переглянути детальний звіт про споживання енергії в застосунку.

pyZD5n_6VxscjEYoOkYu7eJyV41hoXInlA8mXfQO0Ziem0QqIEkwbGDVVkLGhiIZTEz2M2u0tKRs_3kySKnYpwZPcNtFDVxH-5niLsj8mcMj8lDAJqRkUDmkRpKaSCRxBx9oL9PS8ZkuazrBuWeLx3c

Контроллер захищає прилади від перевищення струму, стрибків напруги та перегрівання, тому крім контролю енергоспоживання ваша оселя з WallSwitch стане ще більш безпечною.

Датчик руху з фотофіксацією Ajax MotionCam

Датчик Ajax MotionCam призначений для встановлення в приміщеннях. Його перевага в тому, що крім фіксації руху він може фотокамерою робити верифікацію тривог. Для чого це потрібно? Відомо, що до 70% хибних тривог трапляються тоді, коли систему знімають з охорони і немає ніякої загрози, а фотофіксація дозволить відразу перевірити чи є тривога реальною чи вона хибна. Якщо ж тривога реальна, то ви і охоронна компанія зможете побачити кількість зловмисників, побачити чи вони озброєні і належним чином відреагувати.

3IGBs-6PeRJpMW-McvOerW9vlS6qIHBtgEEKKImBp_8ZZESpPPVQBnEeEMCR5aeDqau9pfXPGCI4XduDgpGIKdOb4IqfSSRwwyG1ZzSv5D7YFktFodn7rRDWJjBm-T_C1comt3BingDN_2z6sWZhZfc

Цей датчик оснащений інфрачервоним підсвічуванням, тому грабіжників буде видно навіть в темряві.

Одна з головних фішок цього датчика в тому, що він робить фото тільки під час тривог і не робить фото за запитом. Всі дані отримані з нього шифруються і їх ніхто не обробляє та не аналізує. В Ajax повна повага до вашого особистого простору. Як і в MotionCam Outdoor тут є захист від хибних спрацювань через тварин.

Датчик Ajax LifeQuality Jeweler

Ajax LifeQuality Jeweler — це датчик, який відслідковує якість повітря. Він визначає концентрацію в повітрі вуглекислого газу, температуру, вологість, а також може стати може допомогти автоматизувати роботу кліматичної техніки. Наприклад, якщо концентрація вуглекислого газу перевищує норму, то можна налаштувати команду, яка буде відкривати вентиляцію або ж запускати зволожувач чи очищувач повітря. Для автоматизації можна використовувати реле WallSwitch й Relay та розумну розетку Socket.

OHwR2yS_07ha08w43_99dkRWsawGYI49_HfmLjMidTOtjzwA7e-nzNTKjnOhkx_LiS0G8y4l05oGvf5F4BJYauGdZo7R7yzqPCnOzX8lfmZJ1D0aZM2j3mHSj5U23Q6-BKFdeCShmmHfnMYsSE_UBqA

Точність вимірювання дуже висока, бо аналогічні сенсори використовуються в медичному обладнанні. Всі характеристики повітря відразу будуть відображатися в застосунку Ajax.

Він може працювати від батарей близько 4-х років, тому не потребує розетки на місці встановлення. Найчастіше цей датчик використовують в офісних приміщеннях, на виробництвах, в навчальних закладах, підвальних приміщеннях, торгівельних центрах з підземним паркінгом та в приватних будинках.

Датчик визначення затоплення Ajax LeaksProtect

Це бездротовий датчик, який моментально передає сигнал на централь, якщо фіксує затоплення. Датчик крихітний і має висоту всього 1,4 сантиметра, тому його можна розмістити буде-де, де є потенційна загроза витоку води. Завдяки живленню від батарейок він роками не потребуватиме ніякого обслуговування.

4VBh2gg4EP4ZVerZwqPSYiSt_8a8ytcAL2v5oi0poZgAJA3Wb8EsCSiRuWbNcz6liu9kWNi_QffwFAPL8p_ibLAPKGPDbqpPBoUuUf52la3H9bXBZiOpp-dlwwyKdChSfBnceb6LuTZbzv7mF8ZShQk

Цей датчик покликаний зберігати від затоплення як приватні будинки так і великі торгові площі. Також він може працювати в парі з антипотоп системами, які можуть автоматично перекривати воду в разі виявлення протікання датчиком Ajax LeaksProtect.

Крім того, якщо використовувати датчик на великих площах, то при виявленні протікання ви завжди будете знати куди направляти сантехніків для усунення наслідків.

Смарт розетка Ajax Socket

Без перебільшення смарт-розетка Ajax Socket один з найбільш затребуваних пристроїв, адже вона допомагає зробити житло більш комфортним та безпечним. Завдяки Ajax Socket ви можете забути про небезпеку від праски чи тостера.

sNDqCr0JAWoF2Yv62UJ3lBlIrVdXdFqkyOOCRv3HX6oBUseI_RjxAnnFVEByjPBdC7CWJUoBV7ffdb4NvNbRb9BF1PRjEh6AadohHmaBjhcLkbydRMgeytvtAyGoAmrftUKBLdQ-Mc4AA3i6I5PWohs

Смарт-розетка один з найбільш гнучких пристроїв для автоматизації. Ви можете для прикладу запрограмувати увімкнення ліхтарів надворі, якщо спрацюють датчики руху. Коли виходите з дому вранці ви можете поставити систему під охорону і всі прилади автоматично вимкнуться. Коли будете повертатися, то можете увімкнути обігрівач чи кондиціонер, щоб до вашого приходу оселя була оптимально приготована.

Також розетка дає можливість контролювати споживання енергії та захищає прилади від перепадів напруги. Цікава можливість Ajax Socket в тому, що вона підсвічується різними кольорами залежно від обсягів споживання енергії певними приладами.

Загалом використання смарт-розетки — це про зручну автоматизацію, безпеку, комфорт та економію енергії.

Реле для одноклавішного вимикача Ajax LightCore (1-gang)

Ajax LightCore 1-gang — реле і складова частина розумного одноклавішного вимикача світла LightSwitch. LightSwitch складається з внутрішнього механізму, прозорої рамки та кольорової лицьової панелі. Розумний вимикач можна встановлювати в приміщеннях будь-якого типу: будинок, офіс, кафе, магазин чи виробництво.

З LightSwitch користувачі системи можуть керувати різними освітлювальними пристроями через дотик так і дистанційно, через застосунок Ajax. Сценарії автоматизації дозволяють вмикати освітлення за розкладом, в момент зняття системи з охорони або за тривогою.

Монтаж вимикача не потребує багато зусиль. Не потрібно прокладати дроти чи щось міняти в розподільній коробці. LightSwitch навіть не потребує нуля, адже працює від фази живлення, якою керував старий вимикач. За розмірами LightSwitch ідентичний стандартному європейському вимикачу.

Кнопка для одноклавішного чи прохідного вимикача Ajax SoloButton (1-gang/2-way)

Кнопка Ajax SoloButton має велику сенсорну панель, що реагує на дотик або безконтактно при піднесенні руки на відстань 15 мм. Завдяки м’якому LED-підсвічуванню вимикач легко знайти у темряві.

JAJoMV_EDafsAr4_ihhwPZx7QJ46N0_fQeTBWIV2JXYPm0RvEr0EsfE9a4_ffQrPej0eqa2DJ7K0xE5GmdmlJ_z7-SbJ5Kzmn3B1YQx4PBwvKwcqZ9SfJ23uMIbv8HJJpSTu3NLoZIoSNkoagRC-XMc

Вимикач реагує на будь-який дотик — легкий чи сильний і в будь-якому місці сенсорної поверхні. Встановлюється без зміни електропроводки, а також пристрій не потребує підключення нуля і працює лише від фази живлення. 

Датчик визначення диму Ajax FireProtect

Ajax FireProtect — це бездротовий датчик, який цілодобово моніторить температуру в приміщенні, а при появі диму миттєво реагує. Він має вбудовану сирену, тому може працювати окремо від централі.

Z-WApJZizNRUnF2TmYapd_ByzYwFQJ33O125omA_ugjGcWPFV8ZsRldk9eHgWiEaGfPwNAGzaMV6NlOMB5x9swsis8SoB90Ewi5UdzwVO6dBH0SkWa16Gn3jfUsHMg0hIV9UuwCvGpTZsys2D6lQAYI

Датчик виявляє дим за допомогою камери з фотоелектричним сенсором. Якщо горіння відбувається без виділення диму, то додатковий сенсор фіксує підвищення температури у приміщенні. Датчик має встановлену батарею, тому його не потрібно розбирати, а він відразу готовий до встановлення.

Кран перекриття води з дистанційним керуванням WaterStop

Завдяки WaterStop ви зможете дистанційно перекривати воду. Пристрій поєднує в собі кран Bonomi та потужний електропривід з блоком керування, який підключається до централі. Роботу цього крана теж можна автоматизувати поєднавши його роботу з Ajax LeaksProtect. Після виявлення протікання кран буде перекритий за 5 секунд.

vizBSKhd_FLLczvKLK_BRv9t-tu2rhbSTQl7vCK_LXc2I3cPeG7VdMtZa8IWA9js5uTCNp9FnAdTZEKI_gk7X5vTNEUyylaWM332GGjTL5tiuDkY5Nlfm-E2vO6yo5IKJe0JIyr30T4hh8RAX6WX2iE

Також є можливість перекривати кран не тільки коли є протікання води, але й коли ви покидаєте будинок чи офіс і ставите систему на охорону. Кран перекриття може працювати від батарей протягом 3-х років і може працювати з трубами гарячої та холодної води.

Висновки

Ajax чітко дотримується своєї філософії і принципів створюючи нові сенсори і пристрої, які покликані допомогти людям жити без страху за свою оселю. КТС є авторизованим центром продажу Ajax в Україні, то ж ви можете бути впевнені на 100%, що обравши цю охоронну систему, отримаєте комплексний захист від “небажаних гостей” у вашому домі, офісі чи будь-якому іншому приміщенні з миттєвою реакцією.

Читайте також:
Як поділитися пошуковою міткою Apple AirTag з іншими користувачами?
Пошукові мітки Apple AirTag швидко завоювали популярність і це не дивно, бо запит на такий гаджет був давно. Однак не завжди виробник може врахувати всі нюанси роботи пристрою на етапі розробки й презентації продукту. На щастя користувачі завжди можуть підказати виробнику, які можливості вони хотіли
20/09/2023
Охоронна система Ajax : дім у безпеці за один клік
Ми часто хвилюємось за безпеку у будинку, квартирі чи офісі за час нашої відсутності. Безліч разів перевіряємо чи закриті усі вікна та двері, проте занепокоєння все одно нікуди не зникає. Але навіщо хвилюватись, якщо є Ajax! Ajax — одна з найкращих бездротових систем охорони у світі, яка за один кл
10/03/2021
Огляд смарт-розетки TP-Link Tapo P100
Більшість користувачів знають компанію TP-Link через мережеві маршрутизатори, а також Mesh-системи, але нещодавно у нас на огляді була камера від суббренду TP-Link — Tapo, а саме модель Tapo C200. Услід за нею до нас на огляд потрапила і смарт-розетка від цього бренду і варто сказати у своїй ціновій
20/03/2020
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?