Камерофон з водозахистом: Motorola Moto X4

21/11/2017

В рамках виставки IFA 2017 був представлений смартфон Motorola Moto X4. Серед техноблогерів єдиної думки про новоспеченого представника середнього класу смартфонів немає. Хтось вихваляє камеру, хтось критикує за широкі рамки.

В модельному ряді смартфонів Motorola важко зрозуміти, де флагман, де середняк, а де - бюджетні варіанти, а нові індекси в назвах цьому не сприяють.

1_motorola-moto-x4-ifa-2.jpg

Дизайн: компактність понад усе

Moto X4 вміщений в компактний корпус, особливо, якщо порівнювати його з конкурентами на ринку, які щороку збільшують діагональ до фаблетних розмірів.

Задня панель, як і екран, прикрита склом Corning Gorilla Glass і має блискучий, тривимірний ефект завдяки відполірованому алюмінію, що знаходиться під склом. Окрім привернення уваги така поверхня є “магнітом для відбитків пальців”, тому краще завжди мати з собою серветку з мікрофібри для видалення забруднень.

Ті, хто вже тестували новинку від Motorola, зазначають: що у смартфоні зручно розташовані клавіші управління та роз’єми. Смартфон був представлений у двох кольорах: чорний та пастельно-блакитний.

1_Ibis-Blog-Image-Update-770x486.png

Екран: без сюрпризів

Діагональ екрану 5,2 дюйма для пристрою кінця 2017 року — це мінімально допустима величина дисплею. Проте така діагональ, безумовно, знайде своїх прихильників. Між великим екраном та зручністю управління однією рукою Моторола обрала другий варіант.

Екран має LTPS IPS-матрицю з розширенням Full HD 1920×1080 зі щільністю пікселів —  424. Дисплей, відверто кажучи, не топовий і за яскравістю програє для флагманських пристроїв, проте для комфортної роботи його буде цілком достатньо. Враховуючи той факт, що більшість користувачів дуже рідко працюють зі смартфоном на максимальних налаштуваннях яскравості, щоб економно витрачати заряд батареї.

Швидкодія: між флагманом та середняком

Х4 - не середняк, але й не флагман. Його начинка про це теж каже:

  • Процесор від Qualcomm — Snapdragon 630 (2,2 Ггц);
  • Оперативна пам’ять - 3 Гб і 32 Гб вбудованої або 4 Гб і 64 Гб вбудованої;

Якщо об’єм оперативної пам’яті на рівні флагманських пристроїв 2017 року, то процесор хотілося б потужніший, хоча б Snapdragon 660. Через такі рішення компанії Motorola важко сказати на якого користувача розрахований пристрій.

1_MotoX4_LaydownCombo_SterlingBlue.jpg

Камера: сильна сторона Moto X4

На задній частині корпусу перше, що привертає увагу — це подвійна камера, оскільки сканер відбитків знаходиться на передній панелі. На відміну від процесора камера у Moto X4 — флагманська і має такі характеристики:

  • 12 МП з подвійним автофокусом та 8 МП — широкоформатна з можливістю робити знімки з охватом 120 градусів.
  • LED-спалах (для зйомки при недостатньому освітленні);
  • розпізнавання об’єктів (штрих-коди, QR-коди, тощо);
  • фронтальна камера — 16 МП.

Як і більшість пристроїв з подвійними камерами, Moto X4 вміє розмивати задній фон на фотографіях. Хоч такого ефекту можна досягнути використовуючи і сторонні додатки, все ж коли функція “з коробки” — це завжди плюс.

Потужний сенсор фронтальної камери дозволяє робити не лише якісні фото, але і робити панорамні селфі охоплюючи більший кут. Тепер на ваших селфі зможуть поміститися усі друзі.

MotoX4_Insitu_ExplodedCam.jpg

Якщо узагальнити інформацію подану вище, то можна виокремити ряд плюсів та мінусів смартфону від Motorola і вже відштовхуючись від цього приймати рішення про придбання девайсу.

Плюcи Motorola Moto 4X:

  • підтримка зарядного пристрою 15W TurboPower;
  • сканер відбитків пальців;
  • bluetooth 5.0;
  • наявність USB Type-C та 3,5 мм роз’єму;
  • наявність NFC-модуля;
  • WiFi з можливістю працювати у двох діапазонах;
  • захист по стандарту IP68;
  • можливість розширювати пам’ять до 2 ТБ.

moto-x4-android-one-review-against-window-800x533-c.jpg

Мінуси Motorola Moto 4X:

  • широкі рамки дисплею;
  • швидко заляпується корпус;
  • не висока потужність процесора.

Moto 4X — пристрій для любителів яскравого дизайну та для тих, кому камера - головна функція смартфону. Якщо ж вам потрібно більше потужності та практичний корпус, то зверніть увагу на модель Moto Z.

Читайте також:

Автор: Назар Савчук

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?