Керамічний та безрамковий: Xiaomi Mi Mix 2

17/11/2017

В Києві відбулася офіційна презентація Mi Mix 2. Окрім елегантного зовнішнього вигляду, є ще чимало фішок, які роблять Mi Mix 2 цікавим пристроєм. На фото нижче є два варіанти оформлення новинки від Xiaomi: білий та чорний.

xiaomi_mi_mix_2_white_ceramic_09.jpg

Дизайн

Смартфон схожий на минулорічну версію, але на цей раз він став: меншим, легшим та більш тонким — всього 7,7 мм. Корпус пристрою виконаний з металу (бокові рамки) та кераміка (задня панель). На презентації про технологію виготовлення кожного керамічного блоку для панелі розповідали більше десятка хвилин. Кераміка для Mi Mix 2 вдвічі міцніша за скло, а все тому, що вона пресується при температурі 1400 градусів Цельсія під тиском 240 тонн, що більше, ніж вага 110-ти авто Mercedes S-класу.

1fd7a6d29cab1301ad3da4c964e4b146.jpg

Рамки навколо дисплею стали ще меншими, ніж в попередній версії. Зверху та по боках рамок майже немає. Фактично, рамка залишилась тільки знизу, але й вона не критична в порівнянні з конкурентами. Камера обрамлена 14-каратним золотом. Практичне значення цього рішення невідоме, проте для зовнішнього вигляду це додає шарму. Mi Mix 2 виглядає ефектно і з цим фактом не посперечаєшся.

Xiaomi_Mi_Mix_2_37.jpg

Минулорічний Mi Mix мав діагональ екрану — 6,4 дюйма. Mi Mix 2 має діагональ 5,99 дюйма. Екран такого розміру вміщений в корпус 5,5-дюймового пристрою, тому тепер, теоретично, можна керувати смартфоном однією рукою. Якщо ви любите фотографувати чи робити селфі, то таке рішення Xiaomi точно оціните.

Йдучи в ногу з трендами, в Mi Mix 2 відмовились від 3,5 мм роз’єму для навушників, але в комплекті є перехідник з Type-C. Щоправда, тепер слухати музику і заряджати смартфон одночасно — не вдасться, доведеться купувати bluetooth “вуха”.

Xiaomi-Mi-MIX-2-Limited-Edition-White.jpg

Екран:

У Mi Mix 2 IPS-дисплей 5,99 дюйма зі співвідношенням сторін 18:9. Таке співвідношення буде найпопулярнішим у топових девайсів 2018 року. На презентації зазначалося, що це дає можливість комфортніше працювати з навігатором, а також вивести більше корисної інформації на екран, наприклад на один абзац тексту більше, ніж на екрані зі співвідношенням 16:9.

Xiaomi зазначає, що екран займає 93% передньої частини девайсу, а нижнє “підборіддя” стало на 12% менше порівняно з Mi Mix.

Xiaomi-Mi-Mix-2-5.jpg

Потужність

Працює “безрамковий” на 8-ядерному процесорі Snapdragon 835, що цілком прогнозовано. Зовсім скоро Qualcomm представить Snapdragon 845, після чого 835 вже не буде вважатися останнім словом у світі процесорів. Пристрій буде оснащений 6 Гб оперативної пам’яті, але буде версія і на 8 Гб оперативки. Графічний процесор у Mi Mix 2 - Adreno 540.

Таких характеристик буде достатньо для плавної роботи усіх додатків та ігор. Побавитися в улюблені “іграшки” на такому екрані — одне задоволення.

В режимі багатозадачності смартфон не підвисає, анімація залишається плавною з усіма візуальними ефектами. Вам не доведеться чекати поки смартфон “думає” навіть у ресурсоємних аплікаціях.

Xiaomi-Mi-Mix-2-India.png

Операційна система — Android 8.0 Oreo. Також на Mi Mix 2 встановлена остання версія фірмової оболонки — MIUI 9.

Камера

Камера у Mi Mix 2 має 12 мегапікселів з сенсором Sony IMX386 і вона неподвійна. Якщо смартфон випускався з прицілом на 2018 рік, то відсутність подвійної камери, а відповідно і відсутність можливості робити портретні фото з боке-ефектом —  суттєвий мінус. Можна заперечити і сказати, що компанія Google випустила смартфон Pixel 2 теж з однією камерою, але вона чудово справляється з портретними фото, проте в Google використали технологію Dual Pixel, яка дозволяє це робити, а у Mi Mix такої фішки немає.

Фронтальна камера розташована під екраном з правого боку. Її потужність 5 мегапікселів, враховуючи, що на ринку є представники з фронтальною камерою 20 мегапікселів, то фронталку Xiaomi можна віднести до посередніх.

Користувачі також зазначають, що для фотографування на фронтальну камеру телефон потрібно повернути верхньою рамкою донизу і лише тоді фотографувати. Зручність? Ні, не чули :(

Плюси камери Mi Mix 2:

  • збільшення площі пікселів (дає можливість захопити більше світла);
  • чотирьохосева стабілізація зображення;
  • швидке фокусування.

Мінуси камери Mi Mix 2:

  • посередня потужність фронтальної камери (всього 5 МП);
  • фотографувати на фронталку незручно.

1_21432910_1498962016806053_292488825645816073_n.jpg

Автономність

Разом зі зменшенням габаритів, рамок та ваги пристрою зменшилася і ємність батареї. Порівняно з попередньою версією вона стала меншою на 1000 мАг.

Зменшився екран, покращилася оптимізація системи, але для 6-дюймового пристрою ємність батареї 3400 мАг не є топовим показником. У того ж Mi Max 2 від Xiaomi батарея — 5300 мАг. Відчуйте різницю.

Проте, майже всі користувачі смартфонів чи на Android чи на IOS звикли, що смартфон потрібно заряджати щодня і поки небагато девайсів, які можуть дозволити собі заряджатися лише раз на два дні чи більше.

1_mi-ukraine-anons-ddddd.jpg

Згладжує факт невеликої ємності батареї можливість швидкої зарядки Qualcomm Quick Charge.

Переваги Mi Mix 2:

  • дизайн та використання кераміки в корпусі пристрою;
  • мінімальні рамки з трьох сторін;
  • об’єм оперативної пам’яті;
  • фірмова оболонка MIUI 9.
  • можливість швидкої зарядки;
  • сканер відбитків пальців;
  • роз’єм USB Type-C;
  • смартфон працює в 43-х діапазонах мереж (більше, ніж в будь-якого смартфону на ринку).
  • ціна, якщо порівнювати зі смартфонами з аналогічними характеристиками.

mi-ukraine-anons-5.jpg

Недоліки Mi Mix 2:

  • ємність батареї;
  • відсутність роз’єму 3,5 мм.

Якщо “безрамковість” для вас важлива характеристика і смартфон має виконувати роль не лише “дзвонилки”, але підкреслювати статусність, то Mi Mix 2 однозначно ваш пристрій.

Проте, якщо дизайн для вас не першочергова фішка девайсу, а потрібна топова автономність, то вищезгаданий Mi Max 2 буде оптимальним рішенням.

Якщо ви в категорії прихильників бренду Xiaomi, але вам потрібна подвійна камера з усіма притаманними їй фішками, то рекомендуємо Xiaomi Mi A1.

Читайте також:

Автор: Савчук Назар

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?