Mi A1: камерофон від Xiaomi на чистому Android

11/09/2017

Компанія Xiaomi 5-го вересня презентувала смартфон Mi A1. Смартфон буде доступний жителям 37 країн, включаючи Україну. Mi фани зустріли таку новину з величезним захватом. 

Xiaomi Mi A1

Mi A1 - перший смартфон Xiaomi в рамках програми Android One. Що ховається за словами Android One, зараз дізнаємось.

Android One

Хвилинка просвітлення:

Android One - це операційна система від Google. Також є програма, яка має аналогічну назву. Метою програми Android One є забезпечити жителів країн третього світу доступними смартфонами. Операційна система, яка використовується в Mi A1. Це самостійна ОС (чистий Android), яка на 100% обслуговується Google, включаючи:

  • продуктивність;
  • оновлення;
  • дизайн.

Компанія Xiaomi допомогла Google вивести Android One на якісно новий рівень. 

Чому ж Mi A1 - такий очікуваний смартфон навіть попри до непристойності шалену конкуренцію на ринку?

Камера

Коли презентували Mi A1, про камеру розповідали половину часу від всієї презентації - і не даремно. Технічні характеристики камери ми представимо нижче, а поки гляньте на фото, які зроблені на Mi A1. 

Пейзаж, сфотографований на подвійну камеру Mi A1.

Mi A1

При хорошому освітленні навіть Nokia 1100 фотографував би непогано, якби у нього була камера :) Усе на свої місця ставить зйомка в умовах недостатнього освітлення. Нижче - фото на Mi A1 при вуличному освітленні. Висновки робіть самі. Хоча якщо вас раптом цікавить наш висновок :), то це розкішно!

Кадр зроблений на Mi A1 в умовах недостатнього освітлення.

Mi A1

Як кажуть мудрі люди: “Все пізнається в порівнянні”. Порівняйте портретні фото зроблені на:

Mi A1, ктс

Краще один раз побачити, ніж не побачити взагалі :) Ви вже пересвідчились, що камера Mi A1 варта уваги. Тепер погляньте на технічні характеристики: 

Подвійна основна камера: 

  • 12 мегапікселів, широкоформатний об’єктив, автофокус, зйомка відео в 4К, апертура f/2,2;
  • 12 мегапікселів, телеоб’єктив, апертура f/2,6.

Фронтальна камера: 5 мегапікселів з апертурою 5 Мп, f/2,0.

Візуально камера Mi A1 дуже нагадує 7 Plus.

Mi A1

Дизайн

“Геніальність у простих речах” - це, мабуть, життєве кредо дизайнерів Mi A1. Смартфон має алюмінієвий корпус з усіма звичними елементами управління. Дизайн виконаний “спокійними” лініями і візуально схожий на інші смартфони Xiaomi. Коли ви будете розмовляти по телефону, то не факт, що на вас будуть оглядатися перехожі, хіба що ви будете розмовляти надто гучно :).

Mi A1 представлений відразу у трьох кольорах: золотий, чорний та рожевий. Кожен зможе обрати свій:

  • елегантні леді - рожевий чи золотий;
  • галантні джентельмени - чорний.

Mi A1, ктс

Продуктивність

Тут все просто. Серцем Mi A1 є процесор Qualcomm Snapdragon 625. Пам’ять:

  • 4 Гб оперативної;
  • 64 Гб вбудованої.

Враховуючи велике різноманіття хмарних сховищ, цього буде цілком достатньо. А якщо ні, то є місце під microSD. Для любителів гри Asphalt 8 Airnorne є гарна новина. Виробники запевняють, що гра “літатиме” без зайвих питань, бо процесор, як-не-як, 8-ми ядерний.

Asphalt 8 Airnorne

Корпус

Поговоримо з вами про відбитки пальців. У всіх вони унікальні та красиві - і це добре. Але коли ці відбитки на корпусі смартфону, то нікого така “унікальність і краса” не радує :)

Виробники Mi A1 теж так подумали. Подумали і придумали. Корпус гаджета стійкий до відбитків пальців або як “по-модному” називають цю технологію - “Fingerprint resistant”.
 

Fingerprint resistant, Mi A1

Так як ми вже заговорили про відбитки пальців, то скажемо, що сканер відбитків пальців тут теж є. Розташовується він по центру корпусу, трохи нижче подвійної камери.

Екран

Діагональ екрану 5,5 дюйма дозволяє керувати смартфоном однією рукою, а друга рука - вільна. Тримати парасолю, везти за собою валізу на колесах або “гамати” чіпси можна, невідриваючись від смартфону. 

Тренд 2017 року - захисне скло Corning Gorilla Glass з ефектом 2,5D. Весь цей набір є в Mi A1. 

Mi A1, xiaomi

Звук

Звучить Mi A1 насичено і гучно, а все завдяки новому чіпу, який відповідає за звук (10В NXP Smart PA). В смартфон вбудований підсилювач для навушників. Він дозволяє слухати музику в навушниках з опором до 600 Ом. 

Комплектація

Разом зі смартфоном є усе найнеобхідніше:

  • блок живлення;
  • кабель USB Type-C;
  • скрепка для sim-карти.

Ціна

Про це обов’язково варто згадати. Експерти прогнозують, що в Україні купити Xiaomi Mi A1 можна буде за 250$. Смартфон з подвійною камерою, 8-ми ядерним процесором, чистим Android та стильним корпусом - всього за 250$.

Xiaomi Mi A1

Смартфон на Android One від Xiaomi має багато переваг, але поряд з ними є річ, яку хотілося б покращити. Час автономної роботи. Батареї ємністю 3080 мАч вистачає максимум на день роботи. Якщо запускати “важкі” додатки, то вже ввечері смартфон “проситиме поїсти”.

Mi A1 підійде для тих, хто хоче:

  • високу продуктивність;
  • стильний корпус, який не збирає “відбитків”;
  • камеру, яка може “потягатися” з топовими девайсами;
  • хороший звук навіть у навушниках з високим опором.

І все це - за адекватну ціну. Співпраця Xiaomi та Google дає чудові плоди, перший з яких - Mi A1.

Читайте також про 5 особливостей нового iPhone 8!

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?