Чи здатен смартфон замінити планшет у 2018 році?

28/10/2018

Мода на великі екрани смартфонів змушує людей із маленькими долонями йти на компроміси - тягнутися пальцями до іконок програм, звикати до жестового управління або ж шукати компактні моделі, яких на ринку з кожним роком стає все менше (не із бюджетного сегменту згадалися лише Sony Xperia XZ2 Compact і iPhone SE).

Те, що раніше здавалося надмірним дисплеєм зараз сприймається як стандартні габарити, а тому смартфони плавно “під’їхали” до компанії планшетів, які обертаючись на своїх молодших братів, здаються вже й не такими потрібними, як було у минулому. Звичайно, що професійні графічні мають зовсім інші характеристики і залишаються у своїй ніші, але, сімейство бюджетних планшетних ПК рідше поповнюється новими моделями, а користувачі частіше запитують - чи варто купувати планшет, коли в мене є великий смартфон? Давайте шукати відповідь разом, а для об’єктивності своїх суджень візьмемо два нових гаджета від одного виробника Xiaomi - Mi Pad 4 та Mi Max 3.

Двоюрідні брати

b6KhVR3t4Bzsh3H6TpzeMZFFwh0IpQSEZT8cOl-GawYUcG2gYdGyQILAy0zfcYTyAXcEGe3rZZJXfwQ0jT8dNIrMapqbV7oaQpaQ0rLa4Lq8ZYXMoGrvU4n3Hagy-Lt1V0Dps_4N

Mi Pad 4 та Mi Max 3 на мою думку є дуже спорідненими пристроями. В них схожі технічні характеристики (планшет оснащений процесором Snapdragon 660, смартфон - Snapdragon 636), екрани відрізняються у розмірах одним дюймом, а акумулятор смартфона менший за ємністю лише на 500 мАг. Недосвідчений користувач, який не слідкує за ринком смартфонів, прочитавши характеристики третього Mi Max міг би подумати, що він є планшетом. Тому, навіщо одній й ті ж самій компанії створювати настільки подібну техніку? Щоб дати відповідь, потрібно більш детальніше роздивитися обидва гаджети, про Mi Max 3 на нашому блозі є окрема стаття, в якій не просто описується кожна деталь смартфона, але й здійснюється його порівняння із іншою моделлю.

Якщо ж говорити про Mi Pad 4, то розповім головне, повні характеристики можете дізнатися за посиланням.

wgPzmkoKfETgUV8Z1bx4JO36b5JmFxjMjn-diYfGMS8rwp8sG7AgITnx8tcHC1sfgBVdgcPMiNyKlZAqo87-ckoLFmiedFdwz8Wk2LBH-oc-fbqQVml6pBJjlgLbpHpaMYZ-RcAx

При особистому знайомстві із гаджетом, мене приємно вразила його ергономіка. Тонкий корпус легко поміститься в невелику жіночу сумочку, навіть якщо планшет носити у чохлі. Вага гаджета не буде відчутною - його можна носити з собою кожен день.

NQBH8bzU4urxVF2LK37bqxPQ0RUPD5kE35BpJAKOe1toIMVURtLau8F2xHdLpddNJbRgjpbmuuecFoa6JVtBWJAyav1MsWHASmsh62hb0BPS7XNS3l0cnoiiI6prxfMj5GHz_BGM

На дотик корпус гладкий, немає зауважень до збірки, для свого бюджетного сегменту, пристрій виглядає достойно. Екран у 8’’ дюймів одразу закортіло спробувати в іграх. Процесор моделі дозволяє розважатися, але звичайно, що планшет не є ігровим. Запустивши простеньку онлайн-гру, мені все сподобалося, але руками я постійно перекривала динаміки, які знаходяться знизу на торці.

Ey9HkYn2WZOaHHzlYbQO6b1eZYLcitIr6wPQB3EHnyl9nKrou6h7ToK-Z3KBs6QZuCfhIW2rqm9MZZP6nPPpwaHgPGs9-NaN2KbE168yiL5TpaZU7ptxGhYi6YEg4hk4Ap2LqHXG

Поклавши планшет на стіл, щоб не було необхідності тримати його руками, знову виникла проблема, адже виступаючий модуль камери не дозволяє пристрою лежати щільно до поверхні.

fPIkss-eqxG88sUaMpwYln43HroCFWiaODuv3I-hZ9VCLbnEjo2XtB0XA544Mcivg0G-_zdZNGvOynKDapRwP0Be3aeY7ckcSUTbIwRlQCxOtKdXy3gOcpCoFsYrjWLLhCMaQimE

Рішенням є придбання чохла - все одно, я б не стала носити Mi Pad 4 без нього, адже пластиковий корпус може швидко вкритися подряпинами при активному щоденному використанні.

Сподобалося те, що планшет має датчик освітленості - користуватися ним у різних приміщеннях офісного центру було комфортно.

LOjErh1WBRgkLrF6OvcWe_kgBS7pZx6DVrHELgnzFX-5GtM7Zp-3AwlsQADa9gAyNFhFH3Amoq0DL7e44wZbqPAojGp4HVLduqT1kl5UMVGS-yA5oZfoyHYbtj8vcNFvpPkSiEUl

Що не дало максимально насолодитися більшим екраном у планшета, так це його роздільна здатність - Mi Pad 4 має 1920×1200 пікселів, а Mi Max 3 - 2160x1080 пікселів на дюйм, а тому для перегляду фільмів я б обрала смартфон.

Якщо грубо порівняти процесори планшета та смартфона, то у Mi Max 3 чіп підтримує меншу тактову частоту, а також оперативну пам’ять 1333 МГц проти 1866 МГц у Mi Pad 4. Графічний чіп у смартфона Adreno 509 проти Adreno 512 у планшета. Якщо сказати словами, то Mi Max 3 слабший за графікою, але є більш енергоефективним, за рівнем продуктивності пристрої дуже схожі - під час повсякденного використання різниця буде слабо відчутною.

На вигляд планшет не такий сучасний, тому що має товстіші рамки довкола екрану. Хоча казати, що їх відсутність буде перевагою важко - за щось потрібно тримати планшет, коли ти ним користуєшся (все ж таки на долоні його не втримаєш).

vN5BgKJCPJv7eB369fXveOTHe4agAlf4ADoRFPSQsMzWhq6S4Hr3xx6feYkRIqjGUwvuvmg7sEKAyqZaxY0mPRQ_Pv61nJyCJMTUXtV6wgeo0FAVLHryp5xDl6z5mTM-wY-tUQHk

Камера у планшета не має чим хизуватися - від бюджетного пристрою не треба очікувати чогось неймовірного у плані фото, а от Mi Max 3 не відстає у фото-можливостях.

Ціна смарфтона значно більша за планшет, тому придбавши четвертий Mi Pad ви зможете купити ще один смартфон Xiaomi з минулих поколінь та вложитися у бюджет десяти тисяч гривень.

Зробивши підсумок у себе в голові, я все одно не змогла зробити конкретний висновок - а хто ж з них кращий. Тому, поміркувавши  пару днів, я можу сказати одне - планшет і смартфон не взаємозамінні, вони взаємодоповнюючі пристрої і ось вам два результати аналізу.

Смартфон перемагає планшет

Чи може замінити Mi Max 3 свого планшетного брата? Так, легко. Для перегляду фільмів у дорозі або відео за сніданком, смартфон дуже зручний. Мене екран Mi Max 3 зачаровував, все ж таки, великі розміри роблять його унікальним. Для онлайн покупок, ігор, подорожах мережею Інтернет Mi Max 3 підходить ідеально, а тому замінити собою домашній планшет може без проблем. Розуміючи, що габарити смартфона не будуть бентежити під час розмов чи інших справ, користувач може впевнено обирати цього велетня, повністю знімаючи з себе необхідність купляти планшет.

А коли ж планшет виборює першість?

“Не все так просто” - сказав би творець Mi Pad 4, прочитавши попередній абзац. Щодо тих людей, про яких ми говорили на початку - як маленькими долонями постійно тримати великий смартфон та не упускати його на підлогу? А як щодо дітей, яким зараз у школах треба для навчання планшети - свій смартфон їм не віддаси, а купляти недешевий гаджет боязно. Як щодо презентацій чи зустрічах із клієнтами/партнерами/колегами, коли зручно покласти на стіл великий планшет і, не відволікаючись на вхідні виклики, показувати свій продукт/товар/ескіз?

oO7EEdrxHzA1TRu0u-llZ96ycw-9-Jpz0sx3lIokNPrCA5G4DhV3d5O86fYx5Y-JEBwZxK4dhytuzF4KWhDEog2iKxH4NP94kzBJwCoedZHzzPOuyLiRrfv5zoZh2zRbSSE-LH1p

Подивитися у дорозі фільм чи послухати музику, не розряджаючи акумулятор смартфона теж приємно, тому списувати функції планшета на телефон я б не стала.

Як навчальний чи суто робочий інструмент - Mi Pad 4 набагато зручніший, особливо тим, хто не хоче погоджуватися на велетенські розміри смартфонів.

Тому, думати про те, що скоро зникнуть планшети не варто - компанії раз за разом придумують нові форм-фактори, вдосконалюють пристрої-трансформери та, навіть, розробляють сенсорні екрани, здатні до згинання. А от примиритися із великими смартфонами прийдеться - гонка за більший екран і більш тонкі рамки ще триває, я б запаслась поп-корном, щоб спостерігати за фантазією виробників техніки =).

Читайте також:

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?