AJAX - нове покоління бездротових систем безпеки

29/08/2016

Іноді, покидаючи домівку, мимоволі замислюємося чи було вимкнено праску, плиту чи світло у ванній кімнаті. А як щодо майна в цілому?Особливо коли ми покидаємо домівку на триваліший час, аніж на один день.

У соціумі завжди була, є і буде небезпека вторгнення непроханих “гостей” у наші домівки, а відтак і ймовірність втрати майна.

У той момент коли броньовані двері та меганадійні замки являються лише формальністю для досвідченого зловмисника, виникає необхідність подумати над справді надійним захистом оселі.

Представляємо вашій увазі новітню систему охоронної сигналізації AJAX.

(Придбати можна в магазинах мережі КТС, або замовити на нашому сайті) 

4a47a0db6e60853dedfcfdf08a5ca249.jpg

Система охоронної сигналізації AJAX - це сучасний комплекс безпровідного типу який забезпечить надійний захист оселі в момент відсутності його жителів. При побудові системи, розробники поклали в основу надійність, дизайн та комфорт використання.

fb5c81ed3a220004b71069645f112867.jpg

Найголовнішим елементом базового комплекту Ajax StarterKit являється, так звана, централь - Ajax Hub, яка є мозком усієї системи. Саме вона відповідає за взаємодію усіх датчиків, а також за збір та передачу інформації їх власнику. Сповіщення здійснюється за рахунок підключення централі до інтернету (Ethernet) або ж через GPRS канал, тобто через SIM карту, яка, до речі, вже є в комплекті. А так як налаштування та уся взаємодія між користувачем та охоронною системою відбувається за допомогою смартфона, то про усі дії користувач дізнається через PUSH повідомлення, або SMS перебуваючи у будь якій точці планети. До того у корпусі розміщено акумулятор, який забезпечить дієздатність усієї охоронної системи упродовж 10 годин при вимкненому живленні (має вбудований акумулятор).

У базовому комплекті, окрім централі, також є датчик руху, датчик відкривання дверей та брелок для швидкої активації та деактивації охоронної системи.

09dd8c2662b96ce14928333f055c5580-2016082

Датчики руху охоронної системи Ajax мають автономне джерело живлення до 7 років та контактують із централлю по радіоканалу різної частоти. Тобто вони являються абсолютно безпровідними, відповідно їх монтаж не викличе необхідності проведення ремонтних робіт або прокладання кожуха для проводів, що сполучатимуть їх із централлю.

Динамічна частота, на якій датчики з’єднуються із централлю, передбачена виробником для того, щоб при спробі заглушити або перехватити сигнал, централь за будь-яких умов отримає інформацію про спробу втручання в роботу системи та передасть її користувачу.

Не зайвим буде наголосити, що дальність взаємодії датчика із централлю на відкритому просторі сягає близько 2 км. А в умовах будинку, радіосигнал проходить навіть через кілька поверхів, у той час, коли доступніші системи втрачають сигнал вже через кілька бетонних перестінків. Це було успішно протестовано нашим працівником, який під час тестування був на віддалі кількох сотень метрів і це з врахуванням стін, через які сигнал успішно проходив. Це ще раз свідчить про серйозний підхід виробника до безпеки майна користувача.

Також варто відмітити інтелектуальний підхід розробників до побудови датчиків руху, до прикладу, при наявності домашніх тварин комплекс це врахує і не буде відправляти на смартфон користувача повідомлення про хибні спрацювання.

f19c9085129709ee14d013be869df69b-2016082

 Датчик відкривання дверей/вікна - це ще один з елементів базового комплекту, основним завданням якого є сповіщення користувача про несанкціоноване проникнення до оселі.

Складається із двох елементів, один з яких кріпиться безпосередньо на дверях а інший поруч, проте вже на стіні, таким чином щоб при закритих дверях відстань між ними складала не більше 2 см.

Вони також мають автономне живлення до 7 років та не потребують високих навиків монтажу.

Брелок служить для швидкої активації охоронної системи, або ж її деактивації. Разом із тим присутня клавіша для часткового встановлення охорони, що дозволить узяти під контроль лише частину, попреденьо запрограмованих, кімнат оселі. Четверта клавіша являється тривожною, та призначена для миттєвого реагування охоронної компанії, яка на перед може бути залучена в охороні будинку/квартири.

602e8f042f463dc47ebfdf6a94ed5a6d.jpg

Як вже було попередньо сказано, взаємодія із системою здійснюється через смартфон, адже це той елемент із яким ми не розлучаємося навіть у самі пікантні моменти, тому такий крок компанії виробника являється цілком логічним. До того ж у режимі реального часу датчики сповістять про рівень заряду, температури навколишнього середовища та стану самих датчиків.

c326beba39f4727255cc4d362c8c5d7b-2016082

До слова, усі датчики кріпляться на двосторонній скотч, який є у комплекті, а для більш жорсткого з’єднання також передбачені отвори для саморізів. До того на дачиках є спеціальний контроллер, який, при несанкціонованій спробі зриву чи пошкодження, неодмінно сповістить централь, яка відправить на смартфон сповіщення.

Варто відмітити лаконічний та елегантний дизайн, а також варіанти виконання у двох кольорах: чорному та білому. І на відміну від конкурентних рішень, складові охоронної системи Ajax не лише бездоганно виконують охоронні функції, а також повноцінно можуть бути розглянуті з точки зору елементів дизайну та підкреслюватимуть інтер’єр будь якої оселі.

Разом із тим централь Ajax Hub не тільки бездоганно справляється із обов’язками охорони, розробники також заклали у неї потенціал для побудови розумного дому (Smart Home). Чисельність додаткових датчиків складає більше 10 видів, окремі з яких працюють за принципом Smart розетки, яка здатна дистанційно вмикати та вимикати підключені до неї електроприлади. Загалом до централі можна підключити 99 різноманітних датчиків. 

На сьогодні компанія Ajax у своєму асортименті має наступні типи датчиків, які здатні у повній мірі забезпечити кожну кімнату оселі пристальною охороною не тільки від зловмисників, а й від різного роду нещасних випадків:

- безпровідний датчик руху Ajax MotionProtect

- безпровідний датчик відкриття дверей/вікна Ajax DoorProtect strong

- брелок для управління охоронною системою Ajax SpaceControl

- безпровідна вулична сирена Ajax StreetSiren

- безпровідний датчик розбиття скла Ajax GlassProtect

- безпровідний датчик руху та розбиття Ajax CombiProtect

- безпровідний датчик виявлення затоплення Ajax LeaksProtect

- безпровідний датчик детекції диму Ajax FireProtect

- контролер Ajax WallSwitch для управління пристроями

І, як вже було сказано, асортимент окремих датчиків постійно збільшується, і вже до кінця року компанія представить кілька додаткових елементів розумного дому.

 Не лишнім буде згадати про доступність продуктів від Ajax, маючи величезний потенціал та безпрецедентні можливості, вартість, у порівнянні з конкурентами, являється на порядок нижчою. Разом із тим, факт того, що Ajax являється українською компанією та виробництво продукту відбувається виключно в Україні, це ще одна перевага на користь Ajax.

(Придбати можна в магазинах мережі КТС, або замовити на нашому сайті) 

Завжди ваша, Академія КТС

The free online Word to HTML converter lets you compose a clean and tidy HTML code for your website. Please leave this message unchanged or subscribe for a htmlg membership.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?