Круті фішки Android, про які має знати кожен

17/05/2021

Ну що, власники смартфонів на операційній системі Android, скільки ви знаєте крутих функцій своїх гаджетів?) Певно більшість в курсі, як синхронізувати файли з Google-диском чи встановити додатки з Google Play, але у цій статті зібрані ті фішки Android, про які, нам здається, ви почуєте вперше:) 

Prilozheniya-dlya-Android-perestali-rabotat-po-vsemu-miru.-Kak-reshit-problemu-0.jpg

Скасування видалення програми

Починаючи з Android 10 на смартфонах з'явилась функція відміни видалення додатку. Система після перенесення програми у кошик автоматично виводить опцію щодо скасування цієї дії. Не факт, що ця фішка часто стане вам в нагоді, але погодьтесь, що її наявність тішить:)

Використання двох додатків одночасно 

Можете відчути себе Юлієм Цезарем та робити декілька справ водночас:) Від 7-ої версії Android, на смартфонах з'явилася функція багатозадачності, що дозволяє одночасно відкривати два додатки. Аби активувати цю можливість, натисніть на кнопку меню, що відкриє нещодавні файли, утримуйте вкладку, а потім посуньте її вгору. Додаток відкриється на половині екрану. Після цього можна обрати будь-яку іншу програму, яка відкриється на іншій половині. 

android-split-screen-lead.jpg

Збереження веб-сторінки як PDF-файл

Chrome — найпопулярніший веб-браузер, який ми використовуємо як на ПК, так і на Android-смартфонах:) Знайшли якусь цікаву статтю — збережіть собі у pdf і читайте будь-коли та будь-де. А ще по бажанню можна одразу надрукувати важливу інформацію:) Для того, щоб це зробити, перейдіть в меню, натисніть «Поділитися», а потім «Друк». Після цього збережіть веб-сторінку у форматі PDF — і вуаля:) Так-так, це все! Ось так легко і просто.

Пароль Wi-Fi за допомогою QR-коду 

На смартфонах, що підтримують Android 10 не потрібно озвучувати складні паролі до Wi-Fi друзям або знайомим:) Можна просто згенерувати QR-код, який з легкістю розпізнає інший Android-смартфон та автоматично підключиться до мережі.

AAAKiOpHrmiRx23540lFUXlRqPoGQfphsLxirunB7szSbfZw27Uw0EzlYIEHDtddGMlRediYif2COVi5vsp7ejdVWyQ.jpg

Робота смартфону за графіком

Корисна фішка, що дозволяє налаштувати увімкнення та вимкнення гаджета у конкретний час. Стане в нагоді, якщо ви хочете обмежити таймінг, який проводить зі смартфоном ваша дитина. Аби активувати функцію необхідно перейти у розділ «Налаштування», потім натиснути «Додатково», а далі «Увімкнення та вимкнення за розкладом». Оберіть необхідні налаштування та підтвердіть їх. Тепер смартфон буде автоматично вмикатися і вимикатися у заданий час. 

Гостьовий режим

Маєте дані на смартфоні, якими ні з ким не хочете ділитись, але тут раптом друг попросив зателефонувати з вашого гаджета? Ноу проблем! Вмикайте гостьовий режим — і будьте спокійні за приватність інформації. Ніхто не зможе відкрити жоден інший додаток, окрім того, який використовується, без паролю. Аби активувати функцію відкрийте панель сповіщень, натисніть на значок користувача в лівому верхньому кутку і виберіть «Додати гостя». Відключити режим можна так само:) 

Швидкий набір тексту

Ще одна класна функція  — текстові макроси:) Якщо є фрази, які ви постійно використовуєте під час спілкування, наприклад «Скоро зустрінемось» або ж «Гарного дня», ви можете створити макроси і вся фраза з’являтиметься після введення двох або трьох перших літер. Для того, щоб це зробити відкрийте «Налаштування», оберіть «Мова і введення», а після цього «Розширений особистий словник». 

Пульт керування 

Якщо Android-смартфон має інфрачервоний модуль, то з легкістю можна перетворити його на пульт керування для будь-яких інших смарт гаджетів. Все, що потрібно, просто встановити додаток з категорії Remote Control. Далі обрати тип та модель пристрою — і отримати повне керування технікою як вдома, так і під час подорожей:)

Висновок:

Тепер ви знаєте про фішки відомої операційної системи трохи більше:) Купуйте круті гаджети на Android в КТС та використовуйте можливості на максимум! 

 

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?