Xiaomi Mi Watch Lite: доступний смарт-годинник з GPS

26/04/2021

Нещодавно у нас на огляді був смарт-годинник Xiaomi Mi Watch в круглому корпусі з чудовим AMOLED екраном та завидною автономністю. Сьогодні в нас на огляді Lite-версія Mi Watch. Зі старшою версією вона має мало спільного, але співвідношення ціни та можливостей, як часто буває в Xiaomi, змушує придивитись до цього годинника уважніше.

Xiaomi Mi Watch Lite

ДИЗАЙН

Не хотілося робити цього порівняння, але якщо не придивлятись, то Mi Watch Lite можна сплутати з Apple Watch, але тільки до того моменту поки не активується екран. На сьогодні годинник доступний трьох кольорах: айворі, чорний та синій. Mi Watch Lite надзвичайно легкий (35 грамів), тому якщо ви звикли до важкого механічного годинника, то цей взагалі буде не відчуватися на руці. Ідеальний варіант для спорту. Корпус виконаний з матового пластику і на ньому не видно забруднень. Він захищений по стандарту 5 АТМ. На корпусі є лише одна клавіша.

Xiaomi Mi Watch Lite

Ремінець силіконовий і він має пропрієтарне кріплення і це мінус. Коли кріплення стандартне 20 мм або 22 мм, то вам доступні фактично всі ремінці, які є на ринку, а так доведеться користуватися стандартним або шукати додаткові в мережі. Вони є, але доведеться пошукати. Застібка стандартна і надійна.

Xiaomi Mi Watch Lite

ЕКРАН

Екран має діагональ 1,4 дюйма, але він здається меншим, ніж круглий екран в Mi Watch, де діагональ 1,39 дюйма. Тут використовується TFT-матриця. Рамки насправді дуже масивні з усіх сторін, тому рекомендуємо ставити темні циферблати і тоді складається враження, що екран займає всю лицеву панель. Роздільна здатність екрану 320х320. Щільність пікселів 323 на дюйм. 

Xiaomi Mi Watch Lite

Яскравість екрану 350 ніт. Її достатньо, але надворі, щоб екран залишався читабельним доведеться поставити яскравість на максимум. Яскравість на цьому годиннику має 6 градацій і навіть є можливість увімкнути автояскравість. Активувати екран можна клавішею на корпусі, а можна встановити, щоб він активувався, коли ви будете піднімати руку. Always-On Display чи навіть налаштувань тайм-ауту екрану тут немає. Все таки годинник бюджетний доводиться йти на компроміси. Приємно потішили циферблати, яких тут на вибір близько 120 варіантів.

Xiaomi Mi Watch Lite

СМАРТ-ФУНКЦІЇ

Mi Watch Lite підключається до смартфона через додаток Xiaomi Wear. В додатку є можливість налаштувати від яких програм ви будете отримувати сповіщення. До речі, Mi Watch коректно відображає українську мову і показує з якого месенджеру чи додатку прийшло сповіщення. 

Xiaomi Mi Watch Lite

Також через Xiaomi Wear ви можете налаштовувати віджети, які будуть відображатися на годиннику при свайпі вліво та вправо. В окремих вкладках під назвою “Статус” та “Тренування” є можливість моніторити статистику зібрану годинником, а також запускати тренування.

Xiaomi Mi Watch Lite

Приємно, що в lite-версії залишили можливість керувати відтворенням музики. Це дуже зручно, якщо у вас TWS-навушники, щоб кожного разу не діставати смартфон з кишені.

Xiaomi Mi Watch Lite

Меню додатків на годиннику аналогічне як і в Mi Watch. Серед передвстановлених додатків є компас, датчик атмосферного тиску, будильник, секундомір, таймер, погода та ліхтар.

Xiaomi Mi Watch Lite

СПОРТ ТА ЗДОРОВ’Я

Вам доступні 11 спортивних режимів: біг на вулиці, бігова доріжка, велосипед, велотренажер, фристайл, ходьба, трекінг, крос, плавання в басейні, плавання у відкритій водоймі, крикет. Годинник вміє вимірювати пульс, ну зрештою це вміють всі трекери, браслети і смарт-годинники. На жаль, немає датчика SpO2 який є в старшій моделі. Також разом з годинником ви можете робити дихальні вправи. Корисна штука, щоб перевести дихання і заспокоїтись. Mi Watch Lite має трекер сну. Статистика вам буде доступна у додатку та на годиннику. Оскільки він дуже легкий і мініатюрний, то в ньому без проблем можна спати.

Xiaomi Mi Watch Lite

Одна з ключових переваг цього годинника полягає в тому, що в ньому є GPS-модуль. Для багатьох саме цей факт стане ключовим у виборі Mi Watch Lite.

АВТОНОМНІСТЬ

Mi Watch Lite має батарею на 230 мАг. Час автономної роботи від одного заряду досягає 9 днів, але знову ж таки варто розуміти, що ця цифра відносна. Якщо увімкнути GPS, то годинник може розрядитися приблизно за 20 годин. В комплекті з годинником є док-станція в яку Mi Watch легко вставляється і може відновити заряд приблизно за півтори години.

Xiaomi Mi Watch Lite

ВИСНОВКИ

Mi Watch Lite — доступний годинник з GPS-модулем, 11-ма режимами тренувань та сучасним додатком. На ньому зручно читати повідомлення та слідкувати за своєю активністю протягом дня. Вам доступні близько 120 циферблатів. До нюансів можна віднести хіба-що пропрієтарне кріплення ремінця та відсутність анімації при перелистуванні робочих столів та віджетів. Своїх грошей апарат безумовно коштує.

 

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?