Uncharted: збираємо колекцію ігор про Нейтана Дрейка

16/05/2019

Всі прихильники пригодницьких жанрів ігор мали б чути про легендарного персонажа ексклюзивної гри PlayStation.

анчартед пс4.jpg

Нейтан Дрейк - культовий герой, до пригод якого були залучені мільйони гравців Uncharted. Перша гра “Uncharted: Drake’s Fortune”, яка вийшла для третього покоління консолей PlayStation, ще у 2007 році запам’яталася високою якістю графіки на свій час, цікавим сюжетом і особливою атмосферою пошуку скарбів. Гравця поглинав такий собі світ Індіани Джонса, де потрібно було виборювати скарби, ризикувати та випереджати своїх суперників, докладаючи зусиль не тільки у майстерному використанні зброї, а й розгадуванні секретів сюжета.

2_фото 2.jpg

Світ Uncharted багато хто назвав кінематографічним, адже творці звертали увагу на дрібні деталі, вразили майстерністю створення персонажів, їхніх рухів і міміки. З кожним наступним виходом нової історії гра отримувала додаткові переваги, тому для 4-го покоління PlayStation вийшов спеціальний збірник ігор “Uncharted: The Nathan Drake Collection”.

дрейк.jpg

Колекція включає три перевиданих гри, в тому числі першу перекладену на російську мову “Uncharted: Drake’s Fortune”. Також розповімо про спін-офф історії “Uncharted: The Lost Legacy”.

Ігри отримали покращену графіку, особливо її приємно порівнювати із попередніми поколіннями у “Uncharted: Drake’s Fortune”.

Саме через неї у персонажа Нейтана Дрейка і всієї гри з'явилося багато прихильників. Геймерам було цікаво ставати частиною фільму, на розвиток сюжету якого можна вплинути своїми діями. Головний герой взаємодіє з іншими, не менш колоритними персонажами, бореться з лідером військового групування, який теж полює за артефактом, який цікавить Дрейка. Гравця огорнуть пейзажі пригод у Південній Америці, сучасних міст і лісів, вороги змусять втікати від небезпек за лічені секунди, а механізм гри дасть змогу обирати яким способом атакувати - відкрито та рішуче чи очікуючи найкращий момент для несподіваного ефекту.

4 фотка про першу гру.jpg

У наступній частині пригод “Uncharted” гра залишає всю своєрідність історії, але дозволяє зустрітися з новими суперниками - релігійним культом. У цій частина Нейтан Дрейк продовжить шукати скарби та артефакти, але вже з амазонських пейзажів переміститься у пустелю Руб-ель-Халі. Гра буде розповідати про події у Європі і на Близькому Сході, також гравець познайомиться із ще одним героєм - другом і вчителем Нейтана Віктором Салліваном.

Третя частина гри буде вражати графікою не менше, ніж всі інші - спеціалісти студії Naughty Dog, які стали творцями “Uncharted”, наділили гру елементами екшену, трилеру та драми. Гра стирає кордони між фільмом і віртуальними розвагами - неодноразово прихильники “Uncharted” найсуттєвішою фішкою гри називають красу промальованого світу і сюжет.

Якщо ж говорити про верх майстерності творців зі студії, то четверта частина “Uncharted” вийшла на порядок просунутішою грою за  своїх попередників. Графіку можна порівняти на зображенні з гри самого головного героя - оновлена міміка, промальовані тіні та реалістичність вражають.

анчартед 4 герой.jpg

У грі були покращені фізика та оновлена ігрова механіка. Суперники змушують напрягатися при втечах і сутичках, адже діють складно і непередбачувано. Гравцю потрібно буде постійно комбінувати різні дії, щоб встигати атакувати чи навпаки захищатися.

Сюжет гри також ускладнився і змінився з постійного чергування вибухів і руйнувань на більш рівномірну розповідь із великою кількістю діалогів і взаємодій персонажів. Розкривається внутрішня складова героїв, головний герой перетворюється з ризикованого авантюриста у більш розумного і харизматичного дослідника, з хорошим почуттям гумору та сміливим характером. Враховуючи, що четверта частина була фінальною у всій серії, гравець може відчути зрілість сюжету “Uncharted 4: Шлях злодія” та насолодитися поєднанням останніх досягнень у графіці та візуалізації, які накладаються на високохудожній сюжет і улюблену історію.

Справжнім подарунком для фанатів “Uncharted” є те, що розробники створили спін-офф гри - “Uncharted: Втрачена спадщина”. Будь-який спін-офф - це не просто розповідь про те, що відбувалося до чи після основної історії, яка пов'язана з головним героєм. Від сіквела чи приквела спін-офф відрізняється якраз тим, що розповідає про другорядного героя з основної гри. У даному випадку в  “Uncharted: Втрачена спадщина” головна увага прикута до пари дівчат - Хлої Фрейзер та Надін Росс. Для прихильників буде цікаво подивитися на трансформацію героїнь та їх взаємодію один з одним. Щоправда, багато хто відмітив те, що саме розкриття героїнь не вистачало у грі - зрозуміти їх мотивацію до дій і характер важко, адже діалоги цього не розкривають, а все інше “залишилося за кадром”.

дівчата.jpeg

Але, вся краса ігор Uncharted залишилася у цій частині та радує якістю деталей графіки. Перегони та сутички на рівне голлівудських блокбастерів, нові локації та артефакти, жадібні вороги та багато непередбачуваних поворотів сюжету - для тих, хто скучив за пригодами в стилі Нейтана Дрейка буде з чим розважитися.

Загалом, світ Uncharted в усіх частинах гри є дійсно захоплюючим та чудовим прикладом того, як віртуальні розваги можуть бути мистецтвом на рівні кіноіндустрії. Якщо хочете насолодитися одним із найвідоміших шедеврів серед пригодницьких ігор на консолі - колекція “Uncharted” обов'язкова для ознайомлення.

Читайте також: 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?