Туризм в Україні: як зробити свою поїздку максимально комфортною

24/05/2020

Зараз, коли міжнародні подорожі під великим питанням, а відпочити і змінити оточення ой як хочеться, максимально актуальними стають поїздки Україною.

EB89C323-429B-4D93-9D07-8CED2F75BBA3.jpeg

Куди поїхати?

Досі не віриш, що у нас є куди поїхати??? Ось тобі список цікавих місць, які дійсно варті того, щоб їх відвідати. Поїхали:

  • Одеса! Так, у нас теж є своє море, якщо ти забув/забула! :))) І, навіть якщо погода поки не надто спекотна для «морських» розваг та пасивного засмагання на пляжі, тут і без цього є чим зайнятись. Наприклад, пройтися по Дерибасівській, влаштувати сніданок-пікнік на узбережжі, пообідати славнозвісним одеським бефстроганов та спробувати закуску форшмак, «зганяти» наїджені калорії на Потьомкінських сходах, насолодитися красою Воронцовського палацу, прогулятися по Міському парку і так далі.

B8EFA85C-9F08-46D4-ACDC-B7BF3E5C0E80.jpeg

  • «Лемурійське» море біля Херсону. Його ще називають мертвим морем, бо вміст солі у ньому навіть на 5% більший, ніж у Мертвому морі Ізраїля! Навіщо сюди їхати? По-перше, ця вода вважається омолоджуючою та лікувальною. По-друге, вода має…..рожевий колір! Думаю, на це варто поглянути ;)

  • Вилково. Хочеш побачити Венецію, але поки немає можливості?! Тоді тобі сюди! Вилково називають нашою українською Венецією, так як місто побудоване на воді. Тут Дунай впадає в Чорне море і це дійсно гарне та потужне видовище! Словом, романтика і гарні краєвиди на 100%!

  • Актівський каньйон. «Малий Крим», як його називають мешканці, розташований в Миколаївській області. Каньйон досить великий та виглядає дуже круто! Гірські утворення, річка, унікальні гірські тюльпани...ох, краса! Уявляєш які фото тут можна зробити??!! :)

  • Джуринський водоспад. Найвищий водоспад в Україні, яких знаходиться у Тернопільській області. Окрім його масштабів, притягує погляд земля та скелі червоного кольору. Тут, до речі, часто проводять екстремальні сплави, якщо ти любитель адреналіну :)

  • Заліщики. Це місто Тернопільської області, яке має дуже цікаве розташування. Воно по колу омивається річкою, а в‘їхати у місто можна через міст. Чим не Сан-Франциско??! :))))) До речі, клімат у Заліщиках відрізняється: завдяки високим кручам по периметру міста тут панує середземноморський клімат.

  • Лумшори. Крім п’яти водоспадів в цьому невеличкому селищі є ще одна «фішка». ЧАНИ! Але Лумшорські чани — це не просто чани, це як сауна під відкритим небом. Один чан вміщує у собі до 1000 л. мінеральної води, яка нагрівається вогнем знизу до 40-45 градусів. Це чудовий спосіб оздоровитись, підлікувати нервову систему :) 

  • Олешківські піски. Не Сахара, звісно, але теж виглядає дуже гарно :) Пустеля, до речі, вважається найбільшою в Європі. Знайти її можна за 30 км. від Херсону. Проте влітку тут може бути занадто спекотно: температура піску може досягати 75 градусів, уявляєш??! 

  • Базальтові стовпи. Тут вражає масивність та розміри - стовпи досягають 30 метрів. Що цікаво: базальтові стовпи мають чіткий рівний розріз, що і робить це місце таким цікавим та симетрично гарним. Базальтові стовпи знаходяться в Рівненській області. 

Звісно, це далеко не всі цікаві місця в Україні — у нас дійсно є на що подивитись! Просто ми звикли подорожувати за кордон, а насправді у нас є і своя маленька Італія, і свої американські каньйони, і своя пустеля, і своє мертве море, і так далі. Залишилось тільки сісти у машину та все це об‘їздити! 

Що взяти з собою?

Щоб будь-яка поїздка була комфортною, потрібно потурбуватися про це до того моменту, як ти кладеш валізу у багажник та заводиш машину :)

E60D941B-EDF1-45B1-B3E8-8B96D5AB996A.jpeg

Що ж тобі може знадобитись у подорожі? Гроші, смартфон, компанія і настрій! :))) Звісно, це так. Але є ще декілька важливих пунктів, які зроблять відпочинок кращим та комфортнішим:

  • Смарт-подушка. Повір, це точно не зайва штука та далеко не забаганки твоєї дівчини :) Такий аксесуар зробить поїздку набагато комфортнішою, будь то подорож своїм автомобілем чи автобусом.

  • Щоб зручно користуватися навігатором тобі точно потрібен автомобільний тримач для смартфону. Повір, це дійсно хороша штука. Так твої руки будуть на кермі, а погляд сконцентрований вперед. До речі, автотримачі є відразу із зарядкою.

4C98E19A-D2FE-435D-96AC-FD82524D9470.jpeg

  • Навушники. Це така річ, яка точно знадобиться. Якщо ти подорожуєш не сам/сама, то інколи хочеться послухати «свою» музику чи аудіокнигу, або ж поговорити по телефону за кермом і так далі. Словом, безпровідні «вуха» точно зайвими не будуть.

  • Якщо зупинятися у дорозі на кожній заправці, то далеко ти не доїдеш :) Тому раціонально брати з собою термос, авточашку або фітнес пляшечку для води. 

96D5067D-A514-4F75-AF90-E4EF1CC59D95.jpeg

  • Антисептик для рук. Так, гігієну ніхто не відміняв. А так як у дорозі не завжди є як помити руки з милом, антисептик точно стане у нагоді. 

  • Під час подорожей не завжди є можливість попрасувати одяг. А ходити «пом’ятим» якось не хочеться, правда ж? Для цього можна взяти з собою у поїздку ручний відпарювач одягу. Також частою проблемою у довгих сидіннях в авто/автобусі є кошлатання одягу. На щастя, машинка для видалення кошлатання зможе максимально швидко відновити одяг. Ці гаджети досить компактні та 100% стануть у нагоді, особливо якщо поїздка планується на декілька днів. 

  • Гаджети для фото/відео. Погодься, що робити фотографії на пам‘ять під час подорожей — це святе :)))) Тому заздалегідь подумай і про девайси, на які будеш робити кадри. Наприклад, екшн-камера. В принципі, це може бути і твій смартфон. Тоді, можливо, варто купити селфі-монопод, трипод чи додаткову лінзу
     

69BB4549-74EF-4F46-8567-5E67053DC918.jpeg

Додатки на смартфон

Твій смартфон теж може стати хорошим помічником у подорожах. Для цього просто потрібно завантажити корисні додатки. 

  • Maps.Me. Карта, яка працює оффлайн. Це зручно тоді, коли, наприклад, немає хорошого покриття і сигналу Інтернету. Для користування картою в режимі off line її потрібно попередньо закачати на смартфон і все.

Додаток крутий тим, що він: а) безкоштовний; б) показує не тільки маршрут, а й всі заправні станції, кафе, готелі, визначні пам‘ятки і так далі.

Додаток доступний на iOS та на Android.

  • Якщо ти плануєш їхати автобусом чи поїздом, то корисним додатком буде Tickets.ua. Він є і в Apple Store, і в Google Play

  • Не любиш автобуси, але й свого авто немає? Не біда, можеш знайти «водія» на BlaBlaCar (iOS, Android). Просто вводиш у пошуку дату поїздки, пункт відправлення та пункт призначення і вибираєш серед існуючих варіантів. Ціна у такому випадку договірна ;)

  • Booking. Це «класика» для бронювання житла :) Море варіантів, хороші ціни та можливість побачити як буде виглядати твій номер у готелі чи апартаменти. Є для iOS  та для Android.

  • TripAdvisor допоможе знайти класні заклади та цікаві місця. Кожна локація має свій рейтинг та відгуки, можна глянути фото та почитати, що пишуть інші туристи. На iOS  тут, на Android тут.

  • WiFi Map. Може знадобитися тоді, коли потрібен хороший швидкий вай-фай або ж просто коли закінчився мобільний інтернет :) Додаток показує всі найближчі точки доступу, включаючи безкоштовні та «запаролені». Є аналоги як на Android, так і на iOS.

  • Budgy. Крутий додаток для підрахунку бюджету у поїздці, якщо ти їдеш з друзями. Просто записуйте сюди усі спільні витрати і додаток сам вираховує хто і скільки кому винен :)  Budgy є лише для iOS, проте в Google Play можна знайти аналогію — TripBudget.

Висновок

Не поспішай засмучуватись за "закриті" на час карантину кордони. Насправді і в межах нашої країни є на що подивитись!  Чесно? Поки писала список  сама дивувалась, скільки крутих локацій є у нашій країні!

C79C0B54-1EA9-4011-80BB-11678256D443.jpeg

А, щоб зробити свою поїздку дійсно незабутньою та комфортною, не забувай про "технічні підтримку" у вигляді корисних гаджетів та обов'язково завантаж корисні додатки на смартфон!

Читай також:

TWS-навушники від Sony — WF-SP800N: варто чи не варто?

Корисні Telegram-канали: читай новини, слухай музику та шукай рецепти тут

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?