Сиджу вдома: як провести час з користю?

30/03/2020

Останнього разу я не виходила з приміщення більше двох тижнів, коли хворіла “вітрянкою”. Пам’ятаю, що це був період різдвяних канікул, тому я дуже була засмучена тим фактом, що мої друзі відпочивають, гуляють і розважаються, коли я змушена перебувати в чотирьох стінах. 

Подібні емоції відчуваю і зараз, гадаю, що багато хто розділяє мій настрій. Тому, хочу поділитися своїми ідеями, щодо корисного проведення часу на карантині, особливо цікаво буде тим, хто вже втомився від серіалів і комп'ютерних ігор. 

Головне пам'ятайте, що введення карантину є запобіжним заходом проти розповсюдження коронавірусу, тому, бережіть здоров’я та дотримуйтесь правил профілактики!

Корисне для розуму

З початком карантину багато навчальних компаній почали відкривати безкоштовний доступ до своїх курсів. Різноманітні тематики навчання допоможуть “прокачати скіли” або ж освоїти ази нової професії, тому для тих, хто давно нудьгує в офісі, карантин може стати поштовхом до зміни своєї кар’єри на краще. 

Безкоштовні онлайн-курси квітня

Рекомендую найбільш популярні площадки, з якими особисто знайома - Coursera, Prometheus, де можна вивчити іноземні мови, підтягнути українську, підготуватися до тестів та багато іншого. Для працівників бізнесу раджу зайти на Youtube канал агентства Федорів - тут безкоштовно можна ознайомитися з легендарним курсом “Папа бренда”. А от для любителів науки знайшла цікаву добірку лекцій від нейрофізіологів, можливо вони допоможуть краще розуміти себе та оточення. 

Для тих, хто сприймає будь-яку кризу, як можливість змінити життя на краще, хочу поділитися марафоном Happy Week від Алли Клименко. Разом з експертами у прямих ефірах будуть проводитися зустрічі, де глядачі зможуть дізнатися більше про стосунки, комунікації, щастя та інші питання. 

Також у відкритому доступі можете переглянути відео з конференції TEDxKyiv. Якщо любите такий формат, то точно зможете знайти безліч цікавих тем і відчути атмосферу конференцій столиці. 

На нашому Youtube каналі ми завжди ділимося цікавим про техніку - допоможемо не прогавити новинки смартфонів і розповімо більше про технології. 

Корисне для душі

У период карантину варто особливу увагу приділити своєму психічному здоров’ю. Як там не було, але кожен відчуває стрес внаслідок зміни звичного ритму життя. Щоб не сумувати та не впадати в депресію, раджу підтримати своїх близьких, і час від часу влаштовувати онлайн-зустрічі з друзями. Спочатку це виглядало дивно, однак потім, я з подругами у режимі відео-конференції пила каву, вечеряла та, навіть, влаштовувала "пижамну вечірку". Інтернет дозволяє доволі весело проводити час на відстані, а дивитися фільм у компанії значно веселіше. 

Якщо ж ви інтроверт і неабияк раді тому, що можете провести час поза компанією, раджу все одно займатися справами, які дозволять мозку корисно відпочивати. З мого досвіду, раджу нагадати собі про хобі і звернутися до сили творчості, на яку завжди не вистачає вільного часу.

В мене, наприклад, рік стояла картина, яку я все хотіла розмалювати. Нарешті, взялася за справу та згадала наскільки люблю хенд-мейд - дуже відволікає від поганих новин і дозволяє свідомості відпочити.

1_1b119155-568f-4345-9e5b-74181bbfb146.jpeg

До речі, не обов'язково мати під руками пензлик і фарбу - для творчості можна використовувати звичайний планшет і стилус, а також різноманітні додатки для малювання. Існують, навіть спеціальні графічні планшети, з якими можна навчитися малювати та займатися ілюстрацією професійно. 

Впевнена, що більшість так само має якусь улюблену справу, на яку зараз можна виділити час. Це може бути щось і менше творче, однак, якщо прибирання в гаражі вам муляє, то варто його зробити, як і будь-яку справу, що може принести приємний результат. 

Корисне і для розуму, і для душі. 

Книги з будь-якого погляду будуть корисними, головне їх читати, а не просто збирати на полиці, як я=). Зізнаюсь, що більшість придбаних книжок я завжди залишаю про запас, гортаючи буквально пару сторінок. Якщо читати по 25 сторінок в день, то за місяць можна буде прочитати приблизно 3-4 книги.

7d0a3c75-03bc-4bc0-a49d-d306f81e6def.jpeg

Мій колега, навіть зібрав список ресурсів, де можна завантажити електронні книги, а найсвіжіші новинки пропонує багато українських видавництв, я, наприклад, часто звертаюся до сайту “Наш формат”. До речі, безкоштовний доступ до книг на період карантину відкритий у каталозі від Vodafone

 

 

У підсумку, друзі, хочу ще раз нагадати про необхідність залишатися вдома. Бережіть себе та близьких, слідкуйте за здоров’ям і проводьте час з користю! Бажаємо всім гарного самопочуття! 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?