Де взяти книги в електронному форматі?

18/03/2020

Карантин триває і на вулицях стає дедалі менше людей. Хтось вперше за роки пішов у вимушену відпустку, хтось почав працювати віддалено. Чим зайняти себе під час карантину вдома? Для любителів почитати питання взагалі не стоїть, оскільки вивільнився час, коли можна взятися за улюблену книгу або таки “добити” багатотомну епопею якогось класика. Карантин, а відповідно і обмеження у покупках книг, багатьох застав раптово, тому запастися літературними шедеврами не вийшло, але це не проблема, бо в цьому матеріалі ми підготували для вас декілька ресурсів, де ви можете завантажити електронні варіанти книг і читати їх на своєму смартфоні, ноутбуці чи букрідері.

ЧТИВО: електронна бібліотека

Зручний сервіс, де ви можете завантажити переважно книги українською мовою. Всі вони  у вільному доступі і саме головне — реєстрація не обов'язкова для завантаження книг на свої девайси. Зареєструватися варто лише у випадку, якщо ви хочете додавати матеріали на сайт, писати відгуки і дивитися інформацію про інших зареєстрованих учасників, якщо ж ви прийшли на ресурс виключно за літературою, то можете відразу завантажувати. Я спробував завантажити у PDF-форматі на свій смартфон книгу “Володар Перснів. Частина перша: Братство Персня” Джона Толкіна. На пошук і завантаження я витратив не більше однієї хвилин. Інтерфейс простий, є можливість пошуку по жанру, а також за алфавітом.

Купить Pocketbook

Посилання на ресурсhttp://chtyvo.org.ua/

YAKABOO: найбільший інтернет-магазин книг в Україні

Асортимент цього ресурсу набагато ширший та цікавіший, але на відміну від першого він не безкоштовний. Сайтом користуватися дуже зручно. Перед покупкою ви відразу можете подивитися в яких форматах доступна книга, щоб відразу завантажити у тому форматі, який вам підходить найкраще. Вартість книг відрізняється від паперових аналогів. Наприклад книга “Чому нації занепадають?” у паперовому варіанті коштує 195 гривень, а в електронному 111 гривень. До того ж ви економите близько 50 грн на доставці, тому в підсумку електронна книга виходить більш, ніж у два рази дешевше від паперової.

Купить Pocketbook

Посилання на ресурсhttps://www.yakaboo.ua/jelektronnye-knigi.html

E-BOOKUA: література українською мовою

Звідси ви можете завантажити багато різноманітної літератури українською мовою абсолютно безкоштовно. Перед завантаженням ви можете бачити у якому форматі буде завантажена книга та який об’єм пам’яті вона займе на пристрої. Наприклад, я завантажив книгу “Тарас. Повернення” у форматі FB2 (462 Кб). Щоб завантажувати книги реєструватися необов’язково. При натисканні на клавішу “завантажити” сайт не перенапрявляє вас ще на десяток сторінок з рекламою, а відразу йде завантаження.

Купить Pocketbook

Посилання на ресурсhttp://e-bookua.org.ua/

GOOGLE PLAY КНИГИ: додаток для Android та iOS

Це додаток, який у власників Android-смартфонів часто встановлений “з коробки”, а якщо й ні, то його легко можна завантажити з Play Market. Цей додаток доступний і для iOS-пристроїв. Він має чимало значних переваг серед яких варто згадати про можливість читання системою завантажених книг вголос, тобто ви можете зі звичайної електронної книги зробити аудіокнигу. Крім того, усі книги можна ідеально підігнати під ваш смартфон, букрідер чи інший гаджет в плані шрифтів, фону, анімацій, можливостей виділення цитат, які сподобались тощо. У додатку зручно шукати книги, крім того, якщо ви раніше вже щось шукали чи купували, то система вам пропонуватиме книги схожого жанру чи автора.

Купить Pocketbook

Посилання на ресурсGoogle Play Книги

JAVALIBRE: бібліотека книг українською мовою

На сайті багато літератури українських та зарубіжних авторів, яку ви можете завантажити на ваші девайси у форматах jar, jad, txt, fb2, epub, doc. Завантаження книг здійснюється миттєво без реєстрації та реклами. Спробував завантажити книгу Артура Конана Дойла “Остання справа Холмса” і на це я витратив не більше 1 хвилини. Інтерфейс сайту дуже простий, можливо навіть застарілий, однак інтуїтивно зрозумілий і функціональний.

Купить Pocketbook

Посилання на ресурсhttps://javalibre.com.ua/

Карантин триває, тому обирайте сервіс з електронними книгами, який для вас найбільш зручний і читайте з задоволенням поки для цього є достатньо часу. 

Читайте також:
Lenovo Smart Paper: блокнот та електронна книга в одному корпусі
Lenovo Smart Paper - це розумний цифровий нотатник з преміальним дизайном та стилусом і чохлом у комплекті, який ідеально підходить для читання електронних книг. Lenovo описує Smart Paper як “улюблений пристрій для створення нотаток, читання та малювання”. Порядок слів у цьому реченні підібраний дуж
07/01/2024
Корисні Telegram-канали: читай новини, слухай музику та шукай рецепти тут
Досі використовуєш Telegram лише для переписки, дзвінків раз у рік та смішних стікерів??! Звісно, і не без цього :) Але месенджер давно вийшов за ці межі. Зараз головне “багатство” Telegram - це канали на різноманітні тематики. Telegram як новий Google Насправді, у Telegram можна знайти роботу або
21/05/2020
Що подарувати хлопцю на День закоханих: обираємо подарунок з користю
Якщо ти як і я не сильна у виборі подарунку на День Валіка (Святий Валентин, вибачайте), давай разом розбиратися як підготуватися до цього дня.  Як то кажуть, тут без ста грамів не розібратися.  Пропоную налити вина заварити собі каву і поїхали.   Я не буду писати тут список того, що взагалі можна
04/02/2020
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?