Lenovo Smart Paper: блокнот та електронна книга в одному корпусі

07/01/2024

Lenovo Smart Paper - це розумний цифровий нотатник з преміальним дизайном та стилусом і чохлом у комплекті, який ідеально підходить для читання електронних книг. Lenovo описує Smart Paper як “улюблений пристрій для створення нотаток, читання та малювання”. Порядок слів у цьому реченні підібраний дуже влучно, адже він найкраще підходить в якості блокнота та електронної книги, а вже після цього малювання та інші функції, які відкриємо далі.

3EtFden6LIRm7jibFF1B0dIIkxU7hnEu0zVuK38sgaOa9868PnuGQXLuLYNc0htyRw0pIAPA9ys9cMp37t4PKcKth3RDYEREpajyNYXWCyVbzpBzeSTpxYhnGR12iH0L-fvzqxW_RVewNcfOAxpiTGI

Smart Paper — це 10,3-дюймовий E-Ink планшет, який не є традиційною електронною читалкою у стилі Kindle чи PocketBook, це преміальний інструмент для створення нотаток та рідер.

ДИЗАЙН

Smart Paper зайшов у відносно молоду нішу електронних книг з можливістю створення нотаток. Smart Paper насправді дуже зручний для виконання тих завдань, які анонсовані в його назві — бути розумним папером.

Lenovo не намагалася винайти велосипед у Smart Paper, тому пішла шляхом багатьох виробників електронних книг в яких рамки асиметричні, що дозволяє легко тримати його однією рукою. Це один з найтонших цифрових записників на ринку. Що точно варто відмітити — суцільнометалевий корпус. Він надає Smart Paper стильного, професійного вигляду, а в руках відчувається як преміальний девайс.

lbrG6MOy6e7a0_MvUzz9SalNDJs3IOYJqRlxn8k_9JZlUf9lKUHi9_2xvuXYVrZrj_ChZcIQz9ZON7zeuDKrZ777X1OxM-dMwOwjjGTUquSFxqtb2mbtzxYMN9NtNxQ-9cx2fYJGjVQsFgGxLwopn68

Спереду він виглядає мінімалістично, без жодного брендингу чи інших написів та з контрастним чорно-сірим покриттям. Єдиною помітною особливістю дизайну є невеличка намагнічена виїмка, в якій можна тримати стилус, коли він не використовується. Розташування стилусу абсолютно не заважає тримати планшет при читанні, коли ви його не використовуєте, він навіть дозволяє сильніше тримати Smart Paper.

iQrvFubJCQEs73EcY8wihZtRMwsGCCi_HNeDyPL9fMtXrifK-hLXYRUyGbBhNhRl52CZ2yV6EuWg5akdJ9aD21yvQdqtzP5dCwrxbFVfOzljybRZljhLMCGtIf09VrCVgRHIkfEVqKvrPkb0YgBaNIE

Праворуч на верхній рамці є мініатюрна кнопка живлення, а внизу лівого краю роз'єм USB-C. Це все, що може зацікавити, окрім металевого логотипу Lenovo та двоколірного сірого покриття на задній панелі. Дуже лаконічний дизайн.

Чохол, який йде в комплекті дуже елегантний. Smart Paper примагнічується до нього і міцно тримається. Більше того, цей чохол працює як smart cover і екран пристрою блокується, коли ви закриваєте чохол, а також розблоковується, коли відкриваєте. В чохлі є спеціальна виїмка під стилус, тому вся композиція виглядає дуже гармонійно. Єдине, що хотілося б додати, щоб чохол виконував роль підставки, бо інколи це дуже зручно при читанні за столом.

ЕКРАН ТА СТИЛУС

Lenovo Smart Paper оснащений 10,3-дюймовим екраном E-Ink з роздільною здатністю 1404x1872, що забезпечує щільність пікселів 227 ppi. Це гарне полотно для читання і письма, яке не шкодить для зору та не відбиває сонячних променів через матовість покриття.

WPO1HtlQfIfiSucJPbh56H4uZIZ7XJeNRPYXtU4O50dS5Wr9zT9VZXER7u6azkHRGAWwgiKz4Fa1o-EVyzKICWhMOmwHqu4mmgqwpH22FQe-APW24lyLLrP5H_kCktyWf6fxhPP1fwv5ChMs_Gjnq-g

Lenovo додала підсвічування, тому Smart Paper можна використовувати в темряві, на відміну від багатьох схожих рішень типу нашумівшого Remarkable 2. Ми вже згадували, що однією з основних функцій Smart Paper є нотатки, тому цілком логічно, що Lenovo додала до нього стилус в комплект. Стилус Lenovo Smart Paper Pen дуже якісний, він має 4,096 рівнів натискання і на дотик нагадує преміум-ручку. Вага пера всього 15 грамів, тому навіть якщо ви створюєте нотатки тривалий час, у вас не болітиме рука, а матовий дисплей Smart Paper забезпечує приємні відчуття під час письма.

jsc1Fe5d1PZGjzmswwq921T3zwQ8u3NTvVHR3NkmCNjTCEEOr_GIEsEDdATwwSc08Yy-vsCTB6Qxndo8f60tBp2L-bMAxtlIJ0NA6aHPZWYlHps85wJAPKyXgT8jD9h5YT8usUpkIelPO_E6mtdUuZE

Час затримки складає всього 25 мс. Загалом мінімальна затримка забезпечує природне відчуття письма, яке дозволяє створювати акуратний почерк або принаймні настільки акуратний, наскільки це зазвичай вдається з ручкою та папером.

daQ8W9lZw6Y72aPZSWlerF97uImTv7CVRr6vuomR3OXFWogQn2N07UON9K5g_fXbJDVTdwInlrB9RqEN4XBdw0P3Tidm_lxMiWdou5Ek0_ARmfEmLpD_O-vnxnLQ7TDinqVQ0TharAZL--h6PdF5BlA

Технологія електромагнітного резонансу означає, що вам ніколи не доведеться заряджати Lenovo Smart Paper Pen. Також в комплекті є змінні наконечники для стилуса. Хотілося б мати ще гумку на зворотному боці стилуса, але й того, що він пропонує цілком достатньо. Загалом відчуття від написання стилусом по екрані мінімально відрізняються від письма по реальному папері. 

Додатково в налаштуваннях екрану ви можете регулювати яскравість, змінювати колірну температуру та навіть встановлювати адаптивну яскравість відповідно до середовища.

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Lenovo Smart Paper працює на процесорі Rockchip RK3566 з тактовою частотою 1,80 ГГц. Це далеко не найшвидший чіп, але ж такий пристрій не купують заради продуктивності.

Загалом, його цілком достатньо для тих завдань, які він виконує і головне — це плавний почерк з мінімальною затримкою та перегортання сторінок в електронних книгах. До речі, Smart Paper має 75 шаблонів для запису ваших нотаток і може перетворювати рукописний текст в друкований. 

aDj52ogjFHuiJcbQ2b79AUumA2jUpGcfvbrWnyDfpPaaDUItOs8PkpQCjnU96-HLPyPxMZL8Q9eM0czJdrPOSY69Poi11ZYTqga_1UtfRF9b5E1l-l_4IdvZWO8sr85fEcyLv0Bo13Nsp7ZAAzSdf1U

Зі Smart Paper ви отримуєте 4 ГБ оперативної пам'яті LPDDR4X, що досить багато для такого пристрою та 64 ГБ вбудованої пам'яті в стандартній комплектації. Цього за словами виробника вистачить на 50 тисяч сторінок тексту. Wi-Fi і Bluetooth 5.2 також включені. У пристрою немає динаміків, тому прослуховувати аудіо можна лише через Bluetooth-навушники. Ідеальним варіантом для цього будуть навушники Lenovo Yoga з активним шумозаглушенням та чудовою автономністю близько 14-ти годин. Одна з головних переваг цих навушників — дуже зручна посадка, що важливо під час довгих сесій читання чи прослуховування.

Також є вбудований подвійний мікрофон, якщо ви хочете записати аудіонотатку. Smart Paper підтримує формати: epub, PDF, TXT, MS Office. Ви можете коментувати, виділяти та робити закладки в улюблених книгах.

Цікаво, що Lenovo вирішила взяти саме Android для Smart Paper. Звісно це дуже спрощена, майже невпізнанна версія мобільної операційної системи від Google. Ви не маєте доступу до Play Market, на відміну від схожих рішень, які можна знайти на ринку. При цьому в системі є “Менеджер файлів”, тому ви можете встановлювати apk-файли, завантажені на пристрій з комп’ютера — відповідно розширити функціональність пристрою все ж таки можливо — наприклад, встановити альтернативний застосунок для читання.

0VLICKUq0Ovr00s5U6zk3LSc2ELnazqlfypld1T9o4sxENeMp_20OUuA_52XvQqvJTxTtRACDO1uF-rc1RifAuQfJnRUglHfpJKxvA_dJVGSDsuHTvpUaDke8noSAWhTvtv19JE43vvVsxc2Hb69f1w

Android найбільш помітний в системі завдяки добре знайомому жестовому керуванню та випадаючій панелі центру керування. В іншому, це чорно-білий інтерфейс. На головному екрані є простий ряд вкладок ліворуч, який включає блокнот, бібліотеку (для електронних книг), програми (електронна пошта, калькулятор тощо), мій пристрій (по суті це розділ "файли") і остання вкладка — це Google Диск.

На жаль, з Диском не все так однозначно, адже користувач може завантажувати файли зі свого хмарного сховища, але вивантажувати  файли з пристрою — ні. Можна це визначити як найбільш суттєвий недолік Smart Paper.

Якщо ви хочете використовувати Smart Paper як пристрій для читання електронних книг, то передвстановлений застосунок eBooks.com. Звісно є й набагато більш зручні рішення, які можна знайти через браузер Firefox, який теж встановлений з коробки. Звісно варто пам’ятати, що такий пристрій, то точно не для веб-серфінгу.

БАТАРЕЯ

Час автономної роботи від батареї ємністю 3500 мАг передбачувано дуже тривалий. Lenovo обіцяє “батарею, якої вистачить на тижні” або “8500 сторінок читання”. За перші два дні користування у мене він розрядився всього на 6%.

m_1IoNjpJN1YpScCPK-RES8-9OAWXgvip58HcWJb9IUkgAKED3aQ-yij3UOw7AFMPCqX4FD_GL_Y9F1FpZ8zSh7e4qCqZZr-7xTGmWm3okG06k49JefKSvb5Jm3ado8_CP0QEStGzlXasEoKN2rp9s8

У коробці є адаптер живлення потужністю 10W, чого цілком достатньо для пристрою такого типу. Згідно даних виробника ви можете записати до 170 сторінок тексту на одному заряді батареї. В будь-якому випадку заряджати девайс доведеться не часто.

ВИСНОВКИ

Lenovo Smart Paper - це добре спроектований планшет, який ідеально підходить для ведення нотаток та читання електронних книг. Робити нотатки стилусом на великому екрані справді дуже захоплюючий процес, який по відчуттях мало відрізняється від письма по звичайному папері.

Приємністю для вас буде комплектний чохол з магнітним покриттям, який абсолютно не псує зовнішнього вигляду планшета, а навіть доповнює його. Окремої похвали заслуговує автономність Smart Paper, яка без використання підсвітки справді може тривати тижнями.

Читайте також:
Корисні Telegram-канали: читай новини, слухай музику та шукай рецепти тут
Досі використовуєш Telegram лише для переписки, дзвінків раз у рік та смішних стікерів??! Звісно, і не без цього :) Але месенджер давно вийшов за ці межі. Зараз головне “багатство” Telegram - це канали на різноманітні тематики. Telegram як новий Google Насправді, у Telegram можна знайти роботу або
21/05/2020
Де взяти книги в електронному форматі?
Карантин триває і на вулицях стає дедалі менше людей. Хтось вперше за роки пішов у вимушену відпустку, хтось почав працювати віддалено. Чим зайняти себе під час карантину вдома? Для любителів почитати питання взагалі не стоїть, оскільки вивільнився час, коли можна взятися за улюблену книгу або таки
18/03/2020
Що подарувати хлопцю на День закоханих: обираємо подарунок з користю
Якщо ти як і я не сильна у виборі подарунку на День Валіка (Святий Валентин, вибачайте), давай разом розбиратися як підготуватися до цього дня.  Як то кажуть, тут без ста грамів не розібратися.  Пропоную налити вина заварити собі каву і поїхали.   Я не буду писати тут список того, що взагалі можна
04/02/2020
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?