Razer Phone: перший по-справжньому ігровий!

01/02/2018

Компанія Razer не потребує окремого представлення. Круті миші, клавіатури, коврики, геймпади та навушники давно стали одними з найбажаніших ігрових аксесуарів ледь не для кожного геймера. У переліку пристроїв, які виготовляє компанія є навіть ноутбуки. Не важко здогадатися - теж ігрові. І ось тепер Razer презентувала смартфон, який отримав лаконічну назву - Razer Phone!

Унікальний у своєму роді смартфон наділили усім необхідним для поціновувачів мобільних ігор.

Дизайн, корпус та органи керування

Дизайн смартфона без перебільшення можна назвати брутальним. Він дуже нагадує пристрої від компанії SONY.   

Уся тильна сторона виконана з анодованого алюмінію матового чорного кольору. Лише зверху та знизу можна помітити пластикові вставки для антен.

Вище посередині красується логотип компанії Razer, що, безумовно, робить його впізнаваним. У лівому верхньому куті розмістилася подвійна камера та спалах.

На лівій грані, строго по центру, розмістилися круглі клавіші регулювання гучності. Зазвичай, в інших смартфонах клавіші гучності зміщені доверху, та у випадку з Razer Phone це не викликає незручностей, до того ж перфекціоністи будуть в захваті від такого рішення.

На протилежній стороні розміщено клавішу розблокування, в яку інтегровано сканер відбитку пальців. Її, як і у випадку з клавішами гучності, теж розміщено по центру. Тут важливо відмітити, що клавіша майже не відчувається, так як ні на міліметр не виступає над гранню та не має рифленої поверхні. Тому на перших порах можуть виникнути незручності з розблокуванням. Трішки вище розмістився слот для SIM та карти microSD об’ємом до 2 терабайт.

21_maxresdefault.jpg

На нижній грані розміщено порт USB C та отвір мікрофона. Зверху ж лише ще один отвір мікрофона для шумокомпенсації під час розмови у гучних місцях. Роз’єм для підключення навушників не передбачено.

На фронтальній частині розмістилися дисплей, камера, усі необхідні датчики, а також стереодинаміки, що розташовані зверху та знизу екрану та прикриті решітками.

Окрім того, існує лімітована серія тиражем у 1337 екземплярів, відмінністю якої являється логотип зеленого кольору - традиційного для компанії.  На превеликий жаль, логотип не підсвічується у жодній з версій. А шкода, була б чудова “фішка”, особливо під час вхідного дзвінка.

В цілому корпус не надто “збирає” відбитки пальців і є одним з найпрактичніших на сьогодні існуюючих смартфонів. Єдине, що відразу кидається в очі після більш-менш тривалої експлуатації, так це пил, який у великій кількості забивається у решітки динаміків.

Дисплей

На відміну від конкурентних рішень та врозріз тренду, Razer не пропонує співвідношення сторін 18:9 і відсутність рамок навколо дисплею. Навпаки - рамки тут можна назвати величезними. Усе тому, що ігровий смартфон повинен бути зручним для довготривалих ігрових сесій. Ці рамки призначені для комфортного впевненого хвату.

Екран виготовлено за технологією IGZO, він має діагональ 5,72 дюйма із роздільною здатністю 2560 х 1440. До того ж, тут присутня підтримка широкого діапазону кольорів і HDR.
Але унікальність полягає у тому, що у Razer вирішили наділити його частотою оновлення 120 Гц. Схожа технологія застосовується у планшеті iPad Pro та у кількох смартфонах лінійки Aquos від SHARP. При тому, що інші смартфони від лідерів ринку задовольняються значенням 60 Гц.  

Інтерфейс, додатки, web-серфінг та ігри на такому дисплеї виглядають плавнішими і швидшими.

razer-phone_03_800x800.jpg

Така частота кадрів, безумовно, пришвидшує виснаження акумулятора, тому в налаштуваннях можна понизити частоту на 90 або 60 Hz.

Якщо кольорова гама тут на пристойному рівні, то з максимальною яскравістю чомусь не склалося. У літню сонячну днину її може виявитися недостатньо.

Апаратна складова. Звук

За продуктивність в Razer Phone, яка тут на дуже високому рівні, відповідає восьмиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 835. Його доповнює 8 гігабайтів оперативної пам’яті. Постійної пам’яті 64Гб і, як вже було сказано, присутній слот для картки microSD.

Варто зауважити, що в Razer Phone для ефективного охолодження процесора передбачено мідну трубку, тому великі навантаження для нього не страшні.

За звук у смартфоні відповідають два динаміки

Працюють вони з підсилювачами і підтримують технологію Dolby Amos. В результаті - за наявності відповідного аудіоконтенту - досягається ефект розповсюдження аудіопотоку у 360 градусів. До того ж саме звучання гучне, зі збалансованими високими частотами і басом. Можна сказати, що Razer Phone є одним із найгаласливіших смартфонів сьогодення. Зрештою, кому буде недостатньо потужності динаміків, можете звернути свою увагу на портативні Bluetooth-колонки.

NM2naKgvG43V.jpg

Для персонального прослуховування музики вам знадобляться безпровідні навушники, так як традиційного роз’єму 3.5 мм Jack тут не передбачено. Та все ж, якщо ви не прибічник новітніх безпровідних технологій, у комплекті зі смартфоном ви знайдете перехідник USB C - 3.5 мм Jack. І зі звуком в навушниках тут теж усе в повному порядку, адже за це відповідає окремий ЦАП.

Камери

Відверто кажучи, камера в Razer Phone дуже посередня. Інтерфейс камери мінімалістичний, при цьому на стільки, що не зовсім зрозуміло як активувати деякі заявлені функції. Так, наприклад, для того, аби увімкнути подвійний зум, як на iPhone, потрібно зробити жест “вщипнути” на екрані. До того ж стабілізація на дуже низькому рівні. Автору цього огляду довелося зробити кілька фото, аби отримати чіткий знімок. І це все при достатньому освітленні. До того ж немає можливості зйомки відео FHD при 60 кадрах на секунду. Щоправда, в Ultra HD камера знімає, але й тут відеоряд лишається дуже рваним.

Усі ці недоліки у Razer обіцяють виправити вже найближчим часом при оновленні до Android Oreo 8.0, тому нам лишається лише чекати. Та як би не було, якщо вам потрібен відмінний камерофон, то поки, принаймні до оновлення до Oreo, Razer Phone - не ваш вибір.

razer-phone-1987-014-810x456.jpg

Програмна складова та автономність

Смартфон працює на Android версії 7.1.1 без зайвих додатків. Деякі програми, як то номеронабирач і месенджер, виконані в традиційному для Razer зеленому кольорі.

Тонке налаштування та зміна зовнішнього вигляду є можливим завдяки лаунчеру Nova Launcher Prime. Багатьма користувачами він вважається одним з кращих.

В налаштуваннях можна знайти утиліту для адаптації смартфону під різні сценарії - Game Booster. Тут можна змінити частоту процесора, розширення дисплею, активувати режим енергозбереження або ж навпаки розкрити увесь потенціал цього звіра.

Акумулятор ємністю 4000 мА/г, безумовно, розумне рішення, так як сценарій використання смартфона передбачає часті ігрові сесії. В режимі навантаження батарея здатна прожити повний день. Якщо ж не грати в ігри, то цілком реальна цифра 2, а то й 3 дні.

До того ж Razer Phone перший у своєму роді смартфон, який підтримує технологію швидкої зарядки Quick Charge 4.0+, яка найшвидша серед всіх технологій зарядки на сьогодні і всього за годину здатна зарядити смартфон на 85%.

Заключення

Razer Phone - смартфон, який чітко націлений на геймерів та ентузіастів. Це перший смартфон компанії і, попри усі мінуси, переваг більше. Запасу потужності вистачить на найближчі кілька років, лишається лише дочекатися оновлення до Android Oreo 8.0, в якому обіцяють виправити більшість претензій, з якими ви ознайомилися в нашому огляді. І, як завжди, замовити смартфон та переглянути детальні технічні характеристики ви можете на нашому сайті KTC.UA.

Читайте також:

Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?