Чому варто відмовитися від дешевих зарядних пристроїв?

29/01/2018

Традиційно у кожного з нас є оригінальний блочок та кабель, які були у комплекті при купівлі смартфона. Але трапляються ситуації, коли виникає необхідність придбати новий зарядний пристрій і ось лише кілька з причин:

  • попередній вийшов з ладу;
  • необхідно мати додаткову зарядку на роботі, так як ємності акумулятора не вистачає до вечора;
  • ви часто знаходитеся у відрядженнях, тому вам потрібна додаткова зарядка;
  • вам потрібен автомобільний зарядний пристрій.

Та не важливо, яка з причин трапилася саме у вас, ми  наполегливо не рекомендуємо купувати дешеві блочки живлення, кабелі і у цій статті  розповімо про можливі наслідки.

Дешеві компоненти безіменних зарядних пристроїв

Якщо оригінальні та ліцензійні зарядні пристрої виготовляються із дотриманням усіх необхідних норм та сертифікацій, то спритні підприємства, що збирають блочки “на колінах”, частіше використовують дешеві неякісні компоненти. Це, у свою чергу, призводить до неправильних вихідних значень сили струму та напруги. Тим самим в рази зменшується експлуатаційний термін вашого гаджету.  І це в кращому випадку. У гіршому - може трапитися коротке замикання, після якого не лише ваш смартфон чи планшет опиняються у зоні ризику (про саму зарядку вже можете забути), а й ваша домівка, так як коротке замикання супроводжується відкритим полум’ям. Навіть уявляти страшно, якщо це трапиться пізно вночі, коли усі члени сім’ї відпочивають…

Кабелі для заряджання

BRtpTAlk798QkhukmIXXhbUQUPHg9YY7lVwa9YCkNsGGrOwMic_HqN29Rr2OD8duMqf2sKyeEnMiOzrwQQn0yh6-3_c1ieOBTJHtYO2r4bO1UaxmL-zBFSaBT8MzIlRlCPyZn_y0

Якщо так трапилося, що вам потрібно придбати лише USB кабель для заряджання вашого пристрою, тут теж може критися небезпека.  Адже з дешевим неякісним кабелем навіть оригінальний блок живлення, що входить в комплект смартфона, не гарантує адекватну роботу. Тут може спостерігатися повільне заряджання акумулятора. Тобто у процесі заряджання відбуватиметься і розрядка, відповідно збільшуючи кількість циклів заряду батареї, прискорюючи тим самим день, коли ви будете вимушені замінити акумулятор. До того ж, неякісні кабелі успішно переломлюються і навіть перегорають.

Навіть якщо зарядка проходить успішно, на заваді може стати інший момент - якість збірки. Дешевизна виготовлення може посприяти переломленню зсередини ізоляції, що неминуче призведе до короткого замикання.

До речі, ви знали, що далеко не усі кабелі lightning, тобто для iPhone та iPad, взагалі здатні заряджати? Специфіка кабелів з таким конектором у тому, що в них використовується спеціальний мікрочіп. І якщо цей мікрочіп не сертифікований, то з часом він може бути заблокований самим смартфоном або планшетом. Це, напевно, найменша біда, яка може трапитися при користуванні  неякісними кабелями.

Заряджання в автомобілі

Про те, що у старих автівках, а тим паче тих, які були виготовлені ще в СССР, неминуче трапляються проблеми у проводів, можна говорити довго і наводити безліч прикладів. Ми ж лише зачепимо тему про автомобільні зарядні пристрої.

ytLGCbiWHPyCm_6d9Vszs99OWujpSKnXgXsAkyIHDh-F3YNmMJpKYIC_YLJxq9aEApmpvRFAMD6I5ZrT-P6ZLCm_GukbkhKbYh8QpfNbuqRq_HpHlZWqM9Lt7WR8dvXHAh3DH0Nm.png

Вони теж не можуть вартувати дешево. Адже мала вартість, безумовно, викликана неякісними компонентами. І якщо у квартирі, при використанні неякісних зарядних пристроях, осередок загорання чітко локалізований біля розетки, то в автівці усе значно складніше. По-перше, ви, та ваші пасажири знаходитеся у замкнутому просторі. По-друге, авто рухається з певною швидкістю, тобто тут небезпека у тому, що неможливо миттєво зреагувати на загорання. Як мінімум, для цього потрібно зупинити транспортний засіб. І по-третє, загорання від неякісного зарядного пристрою може відбутися не у ньому, а в проводці під панеллю, де водій не матиме прямого доступу аби загасити пожежу.

Бережіть ваше майно та здоров’я. Користуйтеся лише якісними аксесуарами, які ви завжди можете обрати на KTC.UA

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?