4G в Україні. Коли?

25/01/2018

В той момент, коли у світі вже повноцінно тестують 5 покоління зв’язку, в Україну врешті приходить 4G. Стало відомо, що 31 січня відбудуться торги, на яких Національна комісія регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) продасть операторам радіочастоти для запуску мобільного зв'язку 4G. А вже завтра, 26 січня 2018 року, НКРЗІ повідомить операторам вартості лотів, до складу яких входитимуть діапазони частот. До речі, щодо операторів тут усе без змін: “Київстар”, LifeCell та “Vodafon Україна”.

Ще в жовтні було оголошено про конверсію частот в діапазоні 2600 МГц, які звільнила компанія «ММДС-Україна». За конверсію ця компанія отримає до 25% від стартової вартості зданих частот, що оцінюється у 570 млн грн.

Що це дасть користувачам?

Четверте покоління зв’язку у порівнянні з 3G передбачає вдесятеро більшу швидкість мобільного інтернету. Звісно, з врахуванням різних умов швидкість збільшиться у 3-4 рази, що теж дуже хороший показник. Більше того, основні мережі базуватимуться у діапазоні 1800 МГц, а це - у кілька разів перевищує радіус дії 3G мережі. І, як наслідок, дозволить більшій кількості населення користуватися “благами цивілізації”, зокрема і в сільських місцевостях.

Наразі не названі обласні центри, які першими отримають 4G, та не важко здогадатися, що першими стануть міста із кількістю населення більше мільйона осіб.

А ваш смартфон підтримує мережі 4G? Якщо й досі ні, ТУТ ви зможете обрати для себе модель смартфона, аби вже скоро на собі відчути усі переваги високошвидкісного мобільного інтернету.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?