Операційна система Android Go

30/01/2018

Ще минулого року на заході Google I/O було анонсовано операційну систему Android Go. Вона створена для пристроїв, які не мають 100500 ядер і оперативки по 8 гігабайтів. А навпаки - для бюджетних смартфонів початкового рівня, в яких запас потужності, м’яко кажучи, не фонтан.

Android Go - це ще одна спроба Google завоювати більше користувачів. Адже на сьогодні вже більше 2 мільярдів людей обирають Android в якості операційної системи на смартфонах. Саме тому Google за допомогою Android Go планує залучити ще більше користувачів до своїх сервісів, особливо з країн третього світу, де при виборі смартфону першочерговим фактором являється ціна.

Справедливо також згадати, що це вже не перша подібна ініціатива від Google. Кілька років тому було анонсовано проект Android One, який не набув популярності, хоча кілька смартфонів з цією системою все ж побачили світ.  

Нова ж операційка розроблена спеціально для смартфонів з об'ємом оперативної пам'яті від 512 МБ до 1 ГБ. Звісно, апарати з подібними характеристиками потрібно ще пошукати, адже навіть у найдоступніших смартфонах ми вже давно звикли бачити по 2 гігабайти оперативки. Тоді на що ж націлений цей проект? А націлений він на здешевлення смартфонів. Так як збільшення потужностей у смартфонах зумовлене потребами саме операційної системи та додатків, які використовуються. Відповідно з виходом Android Go ринок отримає ще доступніші смартфони.

Нова операційка базується на актуальній Android Oreo, щоправда, зі значно оптимізованішими апетитами до ресурсів. У майбутньому усі Android-смартфони, що мають оперативки 1 ГБ або менше, будуть з коробки працювати з ОС Android Go.

Google уклала угоду з найбільшими індійськими компаніями, які спеціалізуються на виробництві доступних смартфонів. Ціни на смартфони з Android GO на борту починатимуться з відмітки у 30$.

Спочатку передбачалося, що Android Go буде націлена лише на ринки, що розвиваються, та в підсумку у списку основних країн виявилося навіть США. До того ж, виробництвом пристроїв початкового рівня будуть займатися не тільки компанії Індії, але і світові бренди. Ходять чутки, що Nokia 1 вартістю $ 30 буде якраз смартфоном з Android Oreo (Go Edition).

Технічних деталей про майбутні новинки наразі немає. Попередньо компанії Qualcomm і MediaTek заявили про підтримку ОС Android Oreo (Go Edition). MediaTek навіть вказала конкретні моделі чіпів, які ляжуть в основу пристроїв Android Go - це SoC MT6739, MT6737 і MT6580.

До того ж, у смартфонах з ОС Android Oreo (Go Edition) додатки будуть займати на 50% менше вільного простору і при цьому працюватимуть швидше. Окрім самої ОС, передбачається використання полегшених додатків, таких як Google Apps, Google Play Store, Google Maps Go, YouTube Go, Gmail Go, Google Assistant Go і інших.

Android Go дозволить відчути новий досвід користування бюджетними пристроями, оскільки він об'єднує "легку" операційну систему з відверто слабким залізом.

В цілому доступна вартість з відмінною оптимізацією є дуже привабливою для користувачів, які не можуть собі дозволити “запаковані”, а від того й дорогі, пристрої.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?