Oono: нарешті дійсно безрамковий смартфон

20/10/2017

Провідні компанії з виробництва смартфонів у своїх флагманських моделях намагаються досягнути омріяної “безрамковості”. Samsung називає свій смартфон “безмежним”. Apple підганяє екран аж до верхньої рамки, але при цьому залишає “острівок” для усіх датчиків та камери. Xiaomi хизується тим, що екран одного з флагманів займає більше 90% площі передньої частини девайсу.

Але при цьому всі розуміють, що “безрамковість” - це швидше маркетинговий хід, ніж факт. Якщо навіть рамки відсутні по бокам пристрою, то знизу і зверху вони обов’язково є, навіть у “безмежному”.

samsung-galaxy-s8-and-s8-plus-hands-on-aa-6-of-32.jpg

У Xiaomi Mi Mix рамка залишилась тільки знизу, але вона є. 

sku_452373_2.jpg

iPhone X має “острівок” де розташовані усі датчики, фронтальна камера, і - по факту - назвати його безрамковим теж не можна. 

iPhone_X_gestures_571x321.jpg.large_.jpg

Нарешті ж китайська компанія Oono змогла зробити смартфон повністю безрамковим в прямому розумінні цього слова.

Ви запитаєте, а де ж тоді буде фронтальна камера, сенсор наближення, датчик яскравості або найнеобхідніше - розмовний динамік?

Oonо і на ці питання дають відповідь. Вони зробили слайдер-смартфон. Фронтальна камера і решта датчиків можна відкрити, коли це потрібно. Решту часу вони знаходяться під екраном.

Як це працює дивіться на відео нижче.

Директор компанії Oono Ян Цзіньжун в одному з інтерв’ю сказав: “Розмір встановленого в смартфоні дисплея повинен збігатися з його фактичними габаритами. Саме так ми бачимо категорію «безрамкових» смартфонів”.

20171010151150.jpg

Скільки буде коштувати новинка і коли з’явиться на ринку - поки не повідомляється.

Попередньо відомо лише, що розмір екрану буде 5,1 дюйма. На думку виробника, це “ідеальний” розмір екрану, щоб управління можна було здійснювати однією рукою. Вартість смартфону озвучать на дебютній презентації компанії.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?