Огляд смарт-розетки TP-Link Tapo P100

20/03/2020

Більшість користувачів знають компанію TP-Link через мережеві маршрутизатори, а також Mesh-системи, але нещодавно у нас на огляді була камера від суббренду TP-Link — Tapo, а саме модель Tapo C200. Услід за нею до нас на огляд потрапила і смарт-розетка від цього бренду і варто сказати у своїй ціновій категорії вона дуже цікава.

КОРОБКА, КОМПЛЕКТ, ДИЗАЙН

Коробка невеликих розмірів, виконана з недорогого картону і перше, що привертає увагу — наклейка на якій вказується, що ви отримуєте 2 роки гарантії на цей смарт-пристрій. Відразу приємності. В комплекті з розеткою є лише три документи: інструкція, гарантійний талон та додаток до інструкції. Фактично у комплекті немає нічого окрім розетки, а загалом більш нічого цьому гаджету і непотрібно.

Дизайн без назви (17).jpg

На коробці вказані головні технічні характеристики розетки, її смарт-можливості, а також інформація про фірмовий додаток з QR-кодом поруч. Щодо розетки, то вона виконана з білого пластику. На передній панелі є лише отвір для індикатора та логотип Tapo. На лівій стороні розетки розташована єдина клавіша, яка використовується для увімкнення та вимкнення розетки.

Дизайн без назви (15).jpg

На внутрішній стороні розетки є різноманітна технічна інформація включаючи серійний номер. По габаритах розетка доволі велика, тому якщо ви будете вмикати її в розгалужувач, то дуже ймовірно, що вона займе місце аж двох входів.

ДОДАТОК 

Щоб налаштувати розетку та почати користуватися потрібно завантажити фірмовий додаток TP-Link Tapo. Він доступний, як у Play Market так і в App Store. Після завантаження достатньо буде слідувати простим рекомендаціям щодо підключення, які з’являтимуться на екрані. У мене підключення та оновлення програмного забезпечення зайняли не більше двох хвилин.

Дизайн без назви (16).jpg

Додаток дуже простий, якщо у вас встановлена російська мова інтерфейсу системи, то і меню додатку буде на російській, якщо українська мова, то інтерфейс додатку буде на англійській мові. На жаль, підтримки української мови поки нема. Хто користувався розумними пристроями від Xiaomi, то зауважить, що додаток дуже схожий на Mi Home.

Дизайн без назви (14).jpg Дизайн без назви (12).jpg Дизайн без назви (11).jpg

В додатку ви можете дати для розетки ім’я, щоб на випадок, якщо у вас їх декілька, щоб ви могли відразу розуміти, де вона знаходиться та якою з них ви керуєте. Звісно через додаток ви можете вмикати-вимикати розетку дистанційно і для цього непотрібно, щоб ви знаходились в одній Wi-Fi мережі. Головне, щоб розетка була приєднана до домашньої мережі Wi-Fi.

В додатку ви також можете налаштувати три режими роботи розетки:

  • Розклад;
  • Немає вдома;
  • Таймер.

Детальніше про кожен з режимів. У вкладці "Розклад" ви можете налаштувати час, коли розетка буде вмикатися, а коли вимикатися. Це може бути актуально, якщо у розетку увімкнена будь-яка кліматична техніка: кондиціонери, обігрівачі, зволожувачі повітря. Відповідно, за визначений час до вашого приходу в домі буде оптимальна температура, а поки вас немає, пристрої не працюватимуть, а відповідно і не використовуватимуть електроенергію.

1_Дизайн без назви (7).jpg 5_Дизайн без назви (1).jpg 1_Дизайн без назви (5).jpg

Друга вкладка має назву “Немає вдома”, хоча її покликання якраз в тому, щоб показати, що ви вдома є. Ця функція необхідна для того, щоб імітувати вашу присутність в будинку, коли насправді вас там немає. Ви можете увімкнути в розетку, наприклад лампу чи нічник і він хаотично у вказані вами дні буде вмикатися і вимикатися максимально природньо демонструючи, що в будинку є люди.

1_Дизайн без назви (7).jpg Дизайн без назви (10).jpg Дизайн без назви (13).jpg

Третя вкладка “Таймер”. Тут ви можете налаштувати час (максимум 24 години) через який розетка автоматично вимкнеться. Корисна функція, яку можна використовувати в парі з телевізорами, аудіо-системами, кліматичною технікою.

1_Дизайн без назви (7).jpg 3_Дизайн без назви (3).jpg 1_Дизайн без назви (6).jpg

TP-Link Tapo підтримує Google-асистент, а також Alexa від Amazon. 

1_Дизайн без назви (11).jpg 3_Дизайн без назви (4).jpg 3_Дизайн без назви.jpg

ВИСНОВКИ

Якщо ви вже почали робити свій будинок “розумнішим”, то розетка від TP-Link вам в цьому допоможе. Вона має базові смарт-функції і дуже проста у використанні, що сподобається новачкам. Крім того, вартість пристрою більш, ніж демократична — 399 грн., але при цьому ви отримуєте можливість встановити фірмовий додаток на Android чи iOS, тому навіть при зміні смартфона нічого не доведеться переналаштовувати. Окрім прямих обов’язків розетка допоможе вберегти вам дім від зловмисників завдяки спеціальному режиму “Немає вдома”, який імітує вашу присутність. Якщо вам сподобалась розумна розетка від TP-Link, то ви можете її придбати за посиланням.

Читайте також:

Читайте також:
Перша інтерактивна вітрина Ajax в Україні. ТОП-14 датчиків Ajax для вашої оселі
Про компанію Ajax Українська компанія Ajax робить життя людей по всьому світу безпечнішим і комфортнішим. В асортименті компанії є понад 135 різноманітних девайсів, які легко встановлюються і за декілька кліків на смартфоні підключаються до застосунку, який доступний на iOS, Android, Mac OS та Wind
06/07/2023
Як зробити свій дім розумним? Огляд приладів для організації розумного будинку від Orvibo
Коли хтось говорить словосполучення “розумний дім”, то відразу в уяві з’являються образи далекого майбутнього або, як мінімум, кадри з фільму “Хмарочос” з Двейном Джонсом, де є будинок, який напічканий шаленою кількістю електроніки та управляється з планшета. Безліч компаній працюють над тим, щоб в
26/07/2018
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?