Новенький гаджет від Lenovo — планшет TAB M10 Plus для розваг та роботи

23/04/2020

Ймовірно, у тебе в голові зараз промайнула думка, навіщо, чорт візьми, зараз потрібен планшет? Це що жарт з боку виробника? Адже у нас є смартфони з екраном в 6 дюймів і цього достатньо з головою! Проте чи все так однозначно? 

Навіть зараз є люди, які купують дротові навушники, хоча на ринку купа вух TWS за доступною ціною, беруть настільні ПК, хоча є ноутбуки, беруть Android смартфони, хоча є iPhone... Жартую:) 

Я маю на увазі, кожен продукт має свого покупця. Тому сьогодні у нас на огляді планшет Lenovo TAB M10 Plus.

Дизайн

Корпус Lenovo TAB M10 Plus зроблений з металу, що однозначно великий «+», адже він не буде затиратися та дряпатися як пластиковий.

Через металеву конструкцію гаджет важить не так мало — 460 грамів. При цьому планшет виглядає досить мінімалістично та «легко». Товщина корпусу лише 8 мм, а дизайн дуже лаконічний.

На задній кришці є логотип (зверху, зліва) та основна камера (зверху, в правому куті), збоку є USB Type-C для зарядки та роз‘єм Audio-jack 3.5 mm для навушників. 

AC8F81CE-9BF4-4C82-AB4E-275388200C95.png

Екран

Дисплей планшету має 10.3 дюйма і зроблений на базі матриці IPS з розширенням Full HD 1920х1200 пікселів. Кольори насичені, приємні. 

Кут огляду непоганий до 160 градусів, що дозволяє комфортно користуватися гаджетом хоч сидячи, хоч лежачи, хоч прикріпивши його на підставку, готуючи пиріг на кухні =)

EC754F08-C7E0-4CF7-BE92-3D36EDE2031B.jpeg

Крім того, екран підтримує технологію TDDI (Touch and Display Integration) і мінімізує негативний вплив на очі.

«Залізо»

8-ядерний MediaTek Helio P22T + графіка GE8320 с тактовою частотою 2.3 Ггц — ось «начинка» Lenovo TAB M10 Plus. Оперативної пам'яті тут на 4 Гб, чого цілком достатньо для серфінгу в Інтернеті, спілкування, перегляду серіальчику чи відео на YouTube, ігор і т.д.

Загальна внутрішня пам‘ять може бути у двох варіантах 64 або 128 Гб. Крім того, є слот для MicroSD до 256 Гб. 

Працює планшет на базі Android 9. Чи буде оновлення до 10? Історія замовчує, але надія не помирає =)

C5FD57AB-3571-40BE-AD28-F0B8EA85BBD4.jpeg

Тішить і те, що при довгому використанні планшет не нагрівається (все завдяки тому ж металічному корпусу!). Конкретних лагів та перебоїв у роботі (навіть під час «вимогливих» ігор) помічено не було.

Зв‘язок з планшетом можна тримати через Wi-Fi 11a/b/g/n/ac. Підтримки 4G інтернету, на жаль, немає. Так як і немає NFC модуля для безконтактної оплати. Хоча хто взагалі ходить в магазин з планшетом?! =))))

Зате є можливість підключення пристроїв по Bluetooth 5.0. Наприклад, можеш законектити свій годинник чи бездротові навушники.

Також є функція USB OTG, з допомогою якої можна під'єднати не тільки MicroSD, а й, наприклад, свою флешку з фільмами. 

Камера і звук

Камера у планшеті — доволі дивний феномен. Говорячи про подібні гаджети, в основному ми користуємося фронталкою (наприклад, для відеозв‘язку). Але щоб хтось фотографував на планшет, то це щось новеньке =) 

Хоча основна камера може бути корисною, щоб зберегти якісь документи, розклад, «зафіксувати» просто важливі моменти і т.д. На це у тебе буде цілих 8 Мп, яких для перелічених вище задач вистачить з головою.

Фронтальна камера в Lenovo TAB M10 Plus має 5 Мп, чого цілком достатньо для відеодзвінків. Мікрофон тут теж непоганий, так що без проблем можна записувати відео.

66F07D01-C54D-47E5-B90C-F69F0E904E75.jpeg

До речі, у планшеті встановлені стереодинаміки з підтримкою Dolby Atmos. Це стане приємним доповненням для любителів фільмів та серіалів.

Акумулятор

Lenovo TAB M10 Plus має акумулятор на 5000 мАч. Виробник гарантує автономну роботу пристрою до 8 годин. Ок, а що ж на практиці? В ГікБенч тесті за 3 години активного використання з максимальною яскравістю та навантаженням на процесор планшет розрядився на 70%. Так що, в принципі, у щоденному використанні на 8 годин роботи гаджета має цілком вистачити.

34DDE861-C203-451D-B8C8-7D36EA98D446.jpeg

Заряджається планшет не так швидко як хотілося б: щоб «довести» його до 100% потрібно, як мінімум, 3,5 години. Тому, якщо ти любитель «залипнути» у серіал зранку, то став гаджет на зарядку звечора =)

Висновок

Lenovo Tab M10 Plus – це планшет для всієї родини. Крім корисних функцій для дорослих, у планшета є спеціальний «Дитячий режим 4.0». Наповнений веселим, безпечним для дітей контентом, він має набір спеціальних функцій, які дозволяють батькам контролювати те, що дивляться їх діти і як багато часу вони проводять за планшетом.

EBD502A1-85B1-4D0F-9B4D-DB39FA3229BB.jpeg

У цілому, це хороший домашній планшет для дозвілля та розваг. За доступну ціну ти отримуєш чудовий гаджет для перегляду кіно та серіалів з класним звуком, для ігор, для посиденьок у мережі та спілкуванні з друзями і рідними, для відеодзвінків та, можливо, робочих Skype Call’ів.

Читай також:

Товари:
Читайте також:
OPPO Pad Neo: LTE, екран 2,4К та 4 динаміки Dolby Atmos 
Днями компанія OPPO представила планшет під назвою Pad Neo. На перший погляд, це черговий пристрій з доволі звичним для цього сегменту дизайном, однак в процесі огляду ми виявили достатньо фішок, які точно здивують вас. ДИЗАЙН Pad Neo, як і личить для планшета в 2024 році, має симетричні рамки нав
17/01/2024
Що таке сертифікація TÜV Rheinland і чому вона важлива?
Сертифікація продукції - це важливий процес, який гарантує, що продукція відповідає нормам безпеки та критеріям якості, які базуються на міжнародних стандартах. Великі компанії регулярно перевіряють свою продукцію. Така перевірка і сертифікація зазвичай проводиться сторонніми акредитованими організа
09/01/2024
Samsung Tab S9 FE: перевищення очікувань фанатів
Сьогодні серед планшетів Samsung справді є з чого вибирати — від суперпотужних флагманських моделей з великою діагоналлю до більш простих пристроїв для виконання щоденних завдань. Сьогодні до нас на огляд потрапила “фанатська версія” флагмансько планшету — Samsung Tab S9 FE. Головне питання — чи вар
19/10/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?