Тихе оновлення Apple - iPad Pro, Macbook Air, Mac mini

18/03/2020

До таємничих оновлень техніки від Apple ми вже звикли, однак у цьому випадку, я думаю, що анонс пристроїв міг би мати більш глобальний масштаб, якби не пандемія коронавірусу. Apple анонсували новий планшет iPad Pro і оновили Macbook Air з Mac mini. Останній лише отримав збільшення пам'яті, а от ноутбук нарешті повернув клавіатуру "ножиці", як і минулорічний Macbook Pro. У зовнішньому вигляді ноутбука та комп'ютера нічого не змінилося, а от планшет... Він став справжньою зіркою, отримавши не тільки більш просунуту начинку, ще й камеру, а також дивовижні аксесуари. Як завжди магія від Apple, тому давайте зануримося детальніше. 

Дизайн

новый iPad Pro

Без перебільшень - гострокутний корпус, екран (11'' або 12.9'' дюймів), і оновлений блок камер по-справжньому дивують. Планшет став схожим на iPhone 11 Pro і стає якоюсь квінтесенцією смартфона та ноутбука. Така ідея виникла, коли я ознайомилась з промо - Apple говорять: "Ваш майбутній комп'ютер тепер не комп'ютер". Просто подивіться на офіційне відео: 

Продуктивність

Планшет зі своєю магнітною клавіатурою виглядає як повноцінне робоче місце, тому починаєш вірити у рекламний меседж. До того ж у начинці iPad Pro не пасе задніх - оновлений процесор A12Z Bionic містить 8 обчислювальних ядер, 8 ядер в GPU і блок Neural Engine. Будуть моделі з підтримкою LTE, а за пам'яттю планшети будуть відрізнятися накопичувачем - доступна місткість 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ і 1 ТБ. Пристрій легко впорається з редагуванням відео 4K, тривимірним проектуванням, використанням додатків доповненої реальності та іншими професійними задачами. 

Камери

Особливо увагу привертає вигляд основної камери - блок налічує три датчики. Для створення фото будуть працювати "ширік" на 12 Мп, "надширококутник" на 10 Мп і супер-новинка сканер LIDAR (Light Detection and Ranging або «виявлення і визначення дальності за допомогою світла»), який за допомогою світла вимірює глибину. Але це він робить не скільки для розмиття фону, а для використання додатків доповненої реальності. Напевно в Apple вірять у більш масштабне використання подібних програм, хоча по тому, що вміють AR-ефекти в Tik Tok, теж починаєш думати, що за ними майбутнє. 

новый iPad Pro

Система камер планшета відкриває безліч можливостей. Можна фотографувати, редагувати та надсилати матеріали на одному й тому ж пристрої. Фронтальна камера TrueDepth залишилась незмінною, а тому дозволяє не тільки робити круті фото чи проводити онлайн зустрічі, а користуватися системою захисту Face ID. 

Екран професійного планшета, як завжди, вражаючий - Liquid Retina дисплей забезпечує охоплення колірного простору P3, а технологія ProMotion "розгонить" частоту оновлення до 120 Гц. 

новый iPad Pro

Зміни торкнулися й програмного забезпечення, адже iPadOS 13.4 включає підтримку трекпада. Для такого рішення, навіть замінили курсор, який виглядає як коло, але змінюється від наведення на різні об'єкти. Трекпад повністю відкриває всі можливості планшета, адже він зі своєю клавіатурою буде точно як ноутбук. Користуючись своїм Macbook Air я ніколи не використовую мишку, навіть з точними задачами (з таблицями чи текстом). Більше про можливості трекпада Apple розповідають у відео: 

На офіційному сайті Apple названа й ціни планшета: за 11'' дюймову модель треба буде віддати від $799 (Wi-Fi) або $949 (Wi-Fi + LTE) при 128 ГБ накопичувача.  А вже на 12,9'' дюймову модель треба збирати $999 і $1149 відповідно.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?