Розумна настільна лампа Xiaomi Mijia LED Desk Lamp: гарно буває не тільки в Apple

19/02/2019

Дивуєтеся можливостям сучасного смартфона? А от Xiaomi доводить, що й звичайна лампа може стати розумною - до нас в офіс приїхала Mijia Desk Lamp. Лампа одразу сподобалася всім своїм дизайном, але її особливістю є широкий набір функцій. Нею можна керувати зі смартфона, міняти температуру та інтенсивність світла, а своїм футуристичним виглядом вона круто доповнює простір. Про це та інші можливості лампи ми розповідаємо далі. 

Xiaomi Mi notebook Pro, Mi 8 Lite, powerbank повербанк Xiaomi

Коли лампа “сіла на дієту”

Mijia Desk Lamp виглядає дуже круто. Тонка, я б навіть сказала, струнка конструкція доповнюється невеличким яскравим елементом - кабелем помаранчевого кольору. Він надає образу лампи індивідуальності, розбавляючи її білосніжний дизайн соковитим відтінком. В high-tech офіс лампа впишеться ідеально, але при тому вона стане природним компонентом будь-якого інтер’єру. Її приваблива лаконічність і універсальність дозволить легко знайти для лампи місце, не ламаючи голову над розташуванням, тим більше габарити лампи дадуть змогу поставити її будь-де.

Xiaomi Mijia LED Desk Lamp, Mi notebook

Швидкоруч ми організували крутий воркспейс у стилі Xiaomi. 

Xiaomi Mijia LED Desk Lamp, Mi notebook, Xiaomi Mi 8

Ми використовували новий ноутбук Mi Notebook Pro, смартфон Mi 8 Lite, повербанк Mi 2S та, звичайно, Mijia Desk Lamp. Робочий простір, на мій особистий подив, став виглядати дуже стильно та сучасно. Техніка досить компатна, тому не вимагає багато вільного місця та не захаращує стіл. Незважаючи на те, що багато людей критикують Xiaomi за відсутність власного дизайнерського стилю, пристрої вдало доповнюють один одного, що сподобається прихильникам стильної техніки. Якщо хочете дізнатися більше про смартфони Xiaomi можете прочитати огляд-порівняння двох топових моделей за посиланням

Mi 8 Lite


 

Xiaomi Mi 8 Lite

Xiaomi Mi 8 Lite Notebook

Єдиним мінусом, який я вбачаю в лампі - це відсутність акумулятора. Було б дуже зручно мати змогу переміщувати лампу з собою, наприклад, якщо потрібно попрацювати вдома вночі. У такій ситуації потрібно буде вимикати лампу від мережі та нести разом з нею кабель і блок живлення (він поставляється в комплекті). Великий дискомфорт прив'язаність лампи до мережі не приносить, але чисто теоретично, у підставці лампи можна було б вмістити батарею.

Зовнішньо лампа нагадує велику літеру “Г”. Шарнір, який піднімає та опускає “голову” працює дуже плавно, що додатково підкреслюється запуском світла. Воно повільно набирає інтенсивність і так само легко вимикається без різких перепадів.

Вага пристрою не досягає відмітки 1 кг, вона легко складається для зберігання чи перенесення. На власному прикладі знаю, як це важливо - у невеликій квартирі важко знайти багато вільного місця чи мати окремий стіл для роботи, тому часто приходиться працювати просто на кухні. Поставте на стіл таку лампу і вже комфортне робоче місце із приємним освітленням буде готове.

Керування смартфоном

Mijia Desk Lamp пропонує два способи взаємодії - за допомогою багатофункціональної кнопки на підставці та за допомогою смартфона і фірмового додатку Mi Home.

Кнопка мені сподобалися тим, що з нею все просто - обертаючи кнопку без натиску можна змінити інтенсивність світла, а натискаючи на кнопку при обертанні можна налаштувати колірну температуру - від холодного до теплого.

Xiaomi Mijia LED Desk Lamp

Всі зміни відбуваються плавно, тому підібрати точну позицію освітлення буде легко. Не так легко, як мені було підключатися до лампи. Не можу сказати, що я конкретно робила неправильно - в колеги підключення до лампи відбулося одразу і без проблем, я ж так і не змогла покерувати нею зі смартфона.

Все відбувається через додаток Mi Home - ось так виглядає його головна сторінка.

Xiaomi Mijia LED Desk Lamp Mi Home

У меню потрібно знайти пристрій, який ви хочете підключити. Зображення нашої лампи останнє у списку.

Xiaomi Mijia LED Desk Lamp Mi Home

Далі при виборі лампи у мого колєги все проходило добре, він слідував вказівкам додатка та досить швидко підключився до пристрою. В мене ж одразу додаток вимагав перезапустити лампу і після цього етапу:

Xiaomi Mijia LED Desk Lamp Mi Home

вертав на першу сторінку. Зміна регіону та інших налаштувань пристрою не допомогло, можливо якась помилка ще була здійснена на етапі реєстрації аккаунту в системі Mi Home. Але при правильному виконанні всіх дій меню керування лампою виглядає ось так:

Xiaomi Mijia LED Desk Lamp Mi Home

У меню можна вимкнути лампу, налаштувати дотиком яскравість і колірну температуру, задати сценарії роботи, таймер і обрати режим.

Xiaomi Mijia LED Desk Lamp Mi Home

Режимів декілька: для роботи за комп'ютером, читання, фокусування, дитячий.

Xiaomi Mijia LED Desk Lamp Mi HomeXiaomi Mijia LED Desk Lamp Mi Home

Лампу можна запрограмувати таким чином, щоб вона нагадувала користувачу про необхідність зробити перерву у роботі (за методом планування робочого часу Франческо Чирилло, більш відомий як “Pomodoro”).

Лампа створює тепле, м'яке та розсіяне світло, зменшуючи напругу та втому очей. При тривалій роботі, вона дозволить почувати себе більш комфортно, так само буде працювати хорошим нічником, який до того ж можна вимкнути смартфоном, не встаючи з дивану.

Висновки

Загалом, лампа залишила приємне враження та сподобалася своїм індивідуальним виглядом. Для сучасного офісу, оселі в мінімалістичному стилі чи особистого кабінету Xiaomi Mijia LED Desk Lamp є цікавим варіантом освітлення із смарт-функціями. 

Читайте також: 

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?