Pandemic, Plague та Bio inc.: у що пограти під час карантину?

21/03/2020

У зв'язку із ситуацією в країні наша команда теж пішла на карантин. Сидимо вдома, працюємо онлайн ііі... граємо в ігри! А чому б і ні? =))

photo_2020-03-21_17-13-28.jpg

Пропоную урізноманітнити своє домашнє дозвілля і між переглядами фільмів/серіалів пограти в ігри на смартфоні! Ось декілька актуальних ігор, які стосують «вірусної» тематики.

Pandemic

Pandemic - ще одна крута іграшка на смартфоні, яка не дасть нудьгувати. Її ціна 4,99 доларів. Але кількість гравців та відгуків говорять про те, що воно того варте! =)

пандемік1.jpg

Суть гри у наступному. На плечі чотирьох спеціалістів лягло спасіння планети від чотирьох страшних вірусів. Ти станеш частиною цієї команди і ваша задача - дослідити ситуацію на Землі та знайти чотири вакцини. 

Якщо ти колись уявляв себе Джеймсом Бондом, то твій зірковий час настав! =) Тепер врятування світу від епідемії залежить від тебе!

пандемік2.jpg

На початку гри тобі запропонують обрати героя або ж додаток сам зробить це рандомно. Усього є сім варіантів і кожен з них вартий уваги, адже герої мають свої особливі можливості (хтось може в один «клік» вилікувати все місто, хтось - побудувати лікарню безкоштовно і т.д). 

пандемік3.jpg

Кожен крок гравця може включати наступні дії: зібрати один «куб» хвороби, перелетіти у друге місто, скинути карти та побудувати лабораторію.

Визначається це картами, які розділені на дві колоди. Перша - це мікс з міст, дій та епідемій. Друга - перелік міст, де вже «бушує» вірус. 

пандемік4.jpg

Задача зібрати п‘ять карт одного кольору і «викинути» їх в будь-якій лабораторії, позначеній на мапі. 

пандемік5.jpg

Нудно? Ніііі. Нецікаво? Ніііі. Передбачувано? Трохи. Але гра непогана. Хоча б через те, що дає відчути себе супергероєм =)

Plague

Ndemic Creation створила біологічний симулятор Plague. У Plague ти на «темній» стороні =) Тобто твоя задача не врятувати світ, а, навпаки, заразити вірусом усіх і кожного. Така от антиутопічна розвага для тих, кому набрид стандартний сценарій =)

plague.jpg

Наша задача - розповсюдити хворобу по усій планеті максимально швидко. Це можна зробити різними шляхами - є 12 стратегій, якими ти можеш «вразити» населення Землі. Це бактерї, грибок, паразити, біологічна зброя, нона-віруси і т.д., і кожна «зараза» має свою швидкість розповсюдження та стійкість до різних факторів. Тому гра змушує трохи напружити мозкові звивини =)

plague3.jpg

Наприклад, якщо обереш своєю «зброєю» для зараження бактерії, то краще починати з великих міст Європи, так як бактерії мають середню швидкість розповсюдження. А ось біологічна зброя, навпаки, діє миттєво. Тому тут проблема у тому, щоб не налякати людей і встигнути заразати якомога більше населення обраного міста чи країни.

plague2.jpg

Крім основних «болячок», є три «особливі» хвороби, які вражають максимально швидко та потужно. Це черв’як Neurax зі своїми цікавими нетиповими шляхами розповсюдження, Симіанський грип за мотивами фільму «Планета мавп» та вірус Necroa, який перетворює людей на зомбі.

plague4.jpg

plague5.jpg

plague6.jpg

Усього доступно 50 країн, які потрібно «потопити» у болячках як кораблі у «Морський битві» =) Тому враховуй погодні умови, клімат.

1_plague1.jpg

Кожна хвороба може мутувати, ускладнюючи процес лікування. Крім того, є можливість модифікувати патогенні мікроби самостійно.

Зараження населення та розповсюдження вірусу у нових містах дає тобі бали ДНК. У цій грі це твоя валюта, за яку можна модернізувати свою «зброю», удосконалити способи зараження та ускладнити симптоматику хвороб.

Загалом, круто і цікаво! За можливість відчути себе на «темній» стороні - лайк! За графіку - лайк! Єдиний мінус гри - вона платна для користувачів iPhone. Проте ціна в Apple Store, насправді, чисто символічна - 0,99 центів =) Думаю справжнього завойовника це, навряд, зупинить =))) До речі, для Android гаджетів гра безкоштовна =)

Bio Inc. або як я вбила Джона Смітта!

Bio Inc. - гра, в яку я реально "заліпла". Суть у тому, щоб "надавити" на болючі точки пацієнта та не дати лікарям його вилікувати. Моєю жертвою став Джон Смітт (стандартне ім'я, яке пропонує додаток - хоча можна і пофантазувати самому). І так, я його вбила за 309 днів, не давши шансу лікарям врятувати його від раку легень і всіх витікаючих із цього наслідків. 

конец.jpg

Що ж, як виглядає ця мила гра? =) Спочатку обираєш рівень (поступово будуть вікриватися все складніші і складніші) і вводиш ім'я своєї жертви свого героя =). 

біо 1.jpg

Далі отримуєш інфу про стан його організму, погані звички, болячки і т.д. 

біо 2.jpg

Після цього починається гра! Маємо зображення різних систем організму (хоч анатомію вивчай!) з відсотковими показниками ії справності. 

біо3.jpg

Періодично кожна з систем вражається вірусами та бактеріями, які потрібно збирати (це твої бали):

біо4.jpg

Усі ці бали потім можна використовувати, щоб провокувати різноманітні болячки нашого Джона. У верхньому правому кутку є меню, у якому є варіанти різних уражень усіх систем організму. Наприклад, грип для ураження дихання, ревматизм для погіршення опорно-рухової системи і так далі. Кожна "болячка" коштує конкретну кількість балів. 

біо5.jpg

Твоя задача якомога швидше вбити пацієнта, атакуючи на всі системи одразу чи спочатку "б'ючи" по конкретній зоні - це вже дивлячись яку стратегію ти обереш =)

Під час гри можуть з'являтися різні повідомлення, інформуючи тебе про стан паціента. Словом, гра прикольна та затягує. 

біо 6.jpg

біо7.jpg

біо8.jpg

біо9.jpg

біо10.jpg

Другий раз мені пощастило не так і мою жертву врятували лікарі, не дивлячись на всі мої старання "замочити" її нервовими розладами та проблемами травної системи =))))

біо 11.jpg

Висновок

So, якщо вже настав такий період, давайте підтримаємо ідею самоізоляції заради швидкого одужання планети. Читаючи, працюючи віддалено та граючи в ігри =)

Читай також:

 



 

 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?