Huawei Freebuds та Meizu POP: конкуренти для AirPods?

21/11/2018

AirPods у свій час розірвали ринок безпровідних навушників своєю зручністю, простотою підключення та багатим звучанням. Apple була далеко не першою в ніші бездротових навушників, але змогла довести до ідеалу доступні на момент виходу технології і користувачі це оцінили.

З моменту виходу AirPods пройшло більше 2-х років, але чи з’явилися в них реальні конкуренти? На звання таких претендують Huawei Freebuds та Meizu POP. Порівняємо ці навушники та зробимо висновки, хто з них краще годиться на роль конкурента для Apple AirPods.

Дизайн та ергономіка

Дизайн — справа смаку, але якщо виробник хоче конкурувати з AirPods, то він повинен придумати щось своє, а не скопіювати дизайн. Для прикладу, якщо виробник робить екран смартфона з монобровою, то він приречений, що його будуть порівнювати з iPhone. Теж саме актуально і для навушників.

Ті, хто не дуже добре орієнтується в світі безпровідних навушників легко сплутають навушники від Apple і Huawei. Якщо покласти їх поруч, то різниця є, однак у вухах ці навушники розрізнити вкрай важко.

Huawei freebuds

Meizu POP вирішили піти своїм шляхом: самобутній дизайн без “ніжки”, стильна підсвітка на кожному з навушників.

Якщо порівнювати зручність та надійність “сидіння” навушників у вухах, то Huawei та Meizu POP приблизно на одному рівні. Хоч у мене і AirPods добре трималися, але Freebuds та POP завдяки тому, що це вакуумні вуха, тримаються в рази краще.

Зручність підключення

Meizu POP та Huawei Freebuds дуже легко підключаються по bluetooth. Для того, щоб Freebuds підключити до вашого смартфону потрібно:

  • увімкнути bluetooth на вашому пристрої;
  • натиснути єдину клавішу на кейсі (тримати 2 секунди);
  • підключити знайдені смартфоном Freebuds.

Під’єднувати навушники доведеться лише один раз, усі наступні рази при відкритті кейсу навушники самі будуть приєднуватись до вашого смартфона.

huawei freebuds

З Meizu POP ситуація схожа. Щоб під’єднати навушники до смартфону потрібно виконати такі дії:

  • дістати навушники з кейсу, протягом 10 секунд вони з’єднаються один з одним;
  • увімкнути bluetooth на вашому смартфоні;
  • обрати Meizu TW50 у списку знайдених пристроїв.

Якщо навушники POP та Freebuds помістити назад у кейс та закрити його, то вони автоматично від’єднаються від смартфону.


Кейс та автономність

Кейси обох виробників по функціоналу схожі з кейсом AirPods і виконують два головні завдання: заряджати, зберігати.

Meizu POP

На кейсі Meizu POP є одна клавіша натиснувши на яку можна перевірити рівень заряду батареї і це дуже зручно. Для зарядки кейсу в комплекті є кабель USB Type-C. Роз’єм знаходиться на нижньому торці футляру. За допомогою кейсу навушники можна зарядити ще приблизно 4 рази і в сумі з батареєю навушників ми отримуємо чудовий результат автономної роботи — близько 14-15 годин.

meizu POP huawei freebuds

Huawei Freebuds

Кейс навушників від Huawei має іншу форму, ніж в AirPods чи Meizu POP. Навушники в ньому “лежать” горизонтально. Чи дає це якісь переваги — ні, виглядає самобутньо — так.

Заряджається кейс через роз’єм USB Type-C. Якщо підзаряджати навушники в кейсі, то вони працюватимуть приблизно 10 годин.

Meizu POP в автономному режимі грають приблизно 3 години. Такий же показник автономності і в Huawei Freebuds. З такими результатами автономності навушники не можуть тягатися зі “старішими” AirPods, які можуть відтворювати аудіо протягом 5-ти годин на батареї навушників, а з кейсом 24 години.

Керування музикою та дзвінками

Якщо порівнювати зручність управління відтворенням музики та викликами, то Meizu POP поза конкуренцією. Приймати виклики можна і на AirPods і на Freebuds, але регулювати гучність просто приклавши палець до навушника можна лише у Meizu POP. Крім того, у Meizu POP на відміну від Freebuds можна перемикати треки на попередній та наступний подвійним тапом.

meizu pop
Звучання

Купуючи безпровідні навушники користувачі, в першу чергу, шукають зручності, щоб все було без зайвих дротів, роз’ємів, тощо, а на другому місці стоїть якість звучання. Якщо порівнювати AirPods по якості звучання з Huawei Freebuds, то останні справді можуть з ними конкурувати, бо мають чудові баси, середні та високі частоти, а також відмінний запас гучності. Якщо ж говорити про Meizu POP, то це навушники, які дуже зручні в керуванні, добре звучать, але не рівня AirPods чи Freebuds.

meizu pop

Якщо використовувати навушники, як гарнітури, то перевага на боці Freebuds. Ви будете чудово чути співрозмовника навіть в шумних місцях завдяки тому, що навушники вакуумні, а співрозмовник чудово чутиме вас, бо в “ніжки” навушників вбудовані мікрофони, які направлені до джерела звуку при розмові. Meizu POP теж чудово працюють в якості гарнітури, але співрозмовник не завжди добре чутиме вас через особливості конструкції навушників.

Якщо ж AirPods використовувати, як гарнітуру в метро чи на концерті — марна справа, бо вони відкриті і не мають шумоізоляції, то Freebuds та Meizu POP справляються з цим завданням.

Додаткові можливості Freebuds та POP

Клас захисту від вологи:

  • Huawei Freebuds — IPX4;
  • Meizu POP —  IPX5.

Бездротова зарядка:

  • Huawei Freebuds — ні;
  • Meizu POP — так.

Фірмовий додаток:

  • Huawei Freebuds — так (FreeBuds Assistant);
  • Meizu POP — ні.

Ціна

Найбільш цікавий момент — ціна на бездротові вуха від Meizu та Huawei. Чому найбільш цікавий? Бо якщо ціна не сильно відрізняється від еплівських вух, то немає сенсу шукати альтернативу для AirPods, які крім зручності ще й топово звучать.

  • Huawei Freebuds — 3999 грн;
  • Meizu POP — 3199 грн;
  • Apple AirPods — 4999 грн.

Як бачимо різниця в ціні доволі суттєва, однак якщо взяти до уваги той факт, що неофіційні AirPods можна придбати у звичайному магазині Apple-техніки ледь не на кожній вулиці великого міста за ціною 4300 — 4500 грн., то виникають питання.

Висновки

Підводячи підсумки скажу, що Huawei Freebuds та Meizu POP чудові навушники, які легко підключаються, добре звучать та мають зручне керування. Перед тим, як відповім на питання: “Чи можна їх вважати конкурентами для AirPods” згадаємо, що:

  • Meizu POP мають можливість заряджання безпровідним шляхом та унікальний дизайн з підсвіткою сенсорних зон;
  • Huawei Freebuds мають чудову шумоізоляцію, глибокі баси, а також їх зручно використовувати, як гарнітуру через направленість мікрофону до джерела звуку.

Якщо ви власник смартфону на iOS, то однозначно варто брати AirPods, бо саме там розкриваються всі можливості цих навушників з усіма фірмовими фішками, хоч вони без проблем підключаються і до пристроїв на Android.

Якщо ви шукаєте більш доступний аналог AirPods, але не хочете втрачати у якості звучання, то обирайте Huawei Freebuds. Вони мають схожий дизайн.  До переваг можна віднести наявність фірмового додатку.Meizu POP найбільш доступний варіант бездротових навушників у цьому переліку. Вони мають найвищий клас вологозахисту порівняно з AirPods та Huawei Freebuds, тому в них можна займатися спортом у вологу погоду не хвилюючись, що це виведе їх з ладу. А також саме ці навушники мають найбільш зручне керування. Ну і не останній аргумент на їхню користь — ціна.

 

Читайте також:

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?